Γιατί τα προϊόντα ομορφιάς σε σκόνη είναι καλύτερα για το δέρμα σας και το περιβάλλον

Γιατί τα προϊόντα ομορφιάς σε σκόνη είναι καλύτερα για το δέρμα σας και το περιβάλλον

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει προϊόντα ομορφιάς σε σκόνη να εμφανίζονται σε όλα τα καλλυντικά. Τι ακριβώς είναι λοιπόν τα προϊόντα ομορφιάς σε σκόνη; Και γιατί το αποτέλεσμα είναι ένα προϊόν φιλικό προς το περιβάλλον με πιο ισχυρή φόρμουλα και λιγότερα απόβλητα; Είναι λοιπόν τα προϊόντα σε σκόνη το μέλλον της βιομηχανίας ομορφιάς; Ας δούμε τι λένε οι ειδικοί για τη νιφάδα (κυριολεκτικά) της «πουδραρισμένης» ομορφιάς.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Αυτά τα προϊόντα δεν έχουν νερό, αλλά το πιο σημαντικό, δεν έχουν καθόλου προσθετικά όπως, γαλακτωματοποιητές, επιβλαβή αερολύματα, PEG και SLS. Αυτά τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα χωρίς νερό έχουν επιπλέον μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τα τζελ, τις κρέμες και τα υγρά.

Όταν το νερό αφαιρείται από τα προϊόντα ομορφιάς, μας μένει ένα ξηρό συστατικό, δηλαδή η σκόνη. Η βιομηχανία καλλυντικών έχει γνωρίσει επιτυχία με προϊόντα σε σκόνη σε διάφορες κατηγορίες, όπως μάσκες, σαμπουάν και κοντίσιονερ, πούδρες, ρουζ, σκιές ματιών αλλά ακόμη και οδοντόκρεμα ή  σαπούνι και πολλά άλλα.

Τα προϊόντα σε σκόνη είναι πιο συμπυκνωμένα

Τα προϊόντα χωρίς νερό παρασκευάζονται με υδατοδιαλυτά συστατικά που ενεργοποιούνται καθώς τα χρησιμοποιείτε, γεγονός που τους επιτρέπει να αποκλείουν συστατικά όπως γαλακτωματοποιητές και σταθεροποιητές.

Ακόμη και χωρίς συντηρητικά και νερό στη φόρμουλα τους, τα προϊόντα σε μορφή σκόνης τείνουν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κατά μέσο όρο. Εφόσον τα αποθηκεύετε σε δροσερό, ξηρό μέρος και μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, είναι πιθανό να τα χρησιμοποιήσετε περισσότερο από την ημερομηνία λήξης τους.

«Δεδομένου ότι τα προϊόντα σε σκόνη είναι πιο ισχυρά, μπορεί επίσης να έχουν υψηλότερη τιμή για την αντιληπτή μικρή ποσότητα προϊόντος», λέει η Vanessa Thomas, καλλυντική χημικός στην Freelance Formulations.

Η σύγχυση μπορεί να οδηγήσει ορισμένους να απομακρυνθούν από τα προϊόντα, ωστόσο η επένδυση αξίζει τελικά το αποτέλεσμα. Σκεφτείτε τα προϊόντα σε σκόνη ως μια συμπυκνωμένη εκδοχή των παραδοσιακών υγρών προϊόντων.

Με άλλα λόγια, υπάρχει στην πραγματικότητα περισσότερο προϊόν. Και με λιγότερο νερό στο προϊόν, μπορεί επίσης να συσκευαστεί σε μικρότερο μπουκάλι—που σημαίνει ότι είναι ανθεκτικό και πιο φιλικό ακόμη κι όταν ταξιδεύετε.

Τα καλλυντικά σε μορφή σκόνης είναι πιο σταθερά και προσαρμόσιμα

Κάποιος μπορεί να αναμείξει το προϊόν με νερό, ένα καθαριστικό ή ακόμα και με αιθέρια έλαια. «Αυτά τα προϊόντα είναι εξαιρετικά για μια πιο προσαρμοσμένη, συμπυκνωμένη εμπειρία υφής με βάση το πόσο νερό προστίθεται κατά την ενεργοποίηση της φόρμουλας», προσθέτει η Thomas.

Και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τον παράγοντα σταθεροποίησης. Πάρτε για παράδειγμα τη βιταμίνη C. Το ίδιο το προϊόν αρχίζει αμέσως να φθείρεται μετά την εμφιάλωση, επομένως η καλύτερη μορφή του είναι η σκόνη.

«Η βιταμίνη C είναι ένα από τα καλύτερα συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το δέρμα σας, αλλά είναι ένα πολύ πτητικό συστατικό που είναι δύσκολο να σταθεροποιηθεί σε υγρά», εξηγεί ο Jules Miller, ιδρυτής της Nue Co.

«Για αυτόν τον λόγο, τα αποτελέσματα με έναν ορό ή η κρέμα βιταμίνης C μπορεί να περιοριστεί επειδή η αποτελεσματικότητα της βιταμίνης είναι ήδη σε κίνδυνο». Τόσο ο Miller όσο και η Thomas συμφωνούν ότι η ανάμειξη κονιοποιημένης βιταμίνης C με άλλα προϊόντα είναι καλή και θα χρησιμεύσει πραγματικά ως ένα είδος σούπερ κοκτέιλ για το δέρμα σας.

Δείτε Επίσης
Οι συσκευασίες γάλακτος που βραβεύτηκαν για το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα

Δεν είναι απλώς μια άλλη τάση

Ίσως η πιο δημοφιλής μορφή ομορφιάς σε σκόνη είναι τα σαμπουάν και τα μαλακτικά. Ακόμη και πριν ξεκινήσει η τάση της ομορφιάς σε πούδρα, ήταν γνωστό ότι είναι πολύ χρήσιμα όταν περιποιείσαι τα σγουρά μαλλιά για να δημιουργήσεις περισσότερο όγκο.

Η Kailey Bradt, ιδρύτρια της Susteau Haircare, είναι μία από τις πρωτοπόρες μάρκες που διαθέτουν προϊόντα σε σκόνη για τα μαλλιά στη συλλογή της Moondust Hair. Όταν η Bradt ανακάλυψε για πρώτη φορά ότι περίπου το 80% του υγρού σαμπουάν είναι κατασκευασμένο από νερό, ήταν αποφασισμένη να κάνει άλλα προϊόντα, όπως conditioner, πομάδες μαλλιών, τζελ μαλλιών, αφρόλουτρα σώματος και σαπούνι χεριών, σε σκόνη για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την προσωπική φροντίδα.

Το αποτέλεσμα ήταν μια αξιοσημείωτη αγάπη για τη σκόνη και μια συνεχώς αυξανόμενη σειρά προϊόντων ξηρών προϊόντων. Οι άνθρωποι έλκονται από τα προϊόντα σε σκόνη επειδή είναι αποτελεσματικά, όχι μόνο επειδή τείνουν να γίνουν της μόδας.

Αυτό που πρέπει να συμβεί για να δούμε την τάση με προϊόντα σε μορφή πούδρας να απογειώνεται είναι:

  • Οι καταναλωτές πρέπει να ενδιαφέρονται για αυτήν τη μορφή προϊόντων για λόγους που να είναι πέρα από τη μόδα.
  • Αυτός ο τύπος που αλλάζει το παιχνίδι πρέπει να επεκταθεί πέρα ​​από τις ακριβές μάρκες για να δημιουργήσει μεγαλύτερο αντίκτυπο για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Για να κάνει τη διαφορά, η «κονιορτοποιημένη» ομορφιά θα πρέπει να θεωρείται ως μια αλλαγή στον τρόπο ζωής και ως μέρος μιας παγκόσμιας προσπάθειας να ζεις πιο συνειδητά – όχι απλώς μια παροδική τάση ομορφιάς.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.