Πολίτες του κόσμου: Πόσο ευχαριστημένοι είναι με την εμφάνισή τους;

Πολίτες του κόσμου: Πόσο ευχαριστημένοι είναι με την εμφάνισή τους;

Η αυτοπεποίθηση καθώς και η έλλειψή της είναι ένα θέμα που απασχολεί ανέκαθεν τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Διαβάστε την παγκόσμια έρευνα που διεξήχθη σε 22 χώρες και μάθετε οι κάτοικοι ποιας χώρας είναι πιο ικανοποιημένοι με την εμφάνισή τους.

Επιμέλεια: Μαρία Αγγελακοπούλου

Είστε ευχαριστημένοι με την εμφάνισή σας; Σε έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 22 χωρών, οι άνθρωποι στο Μεξικό είναι εκείνοι που δήλωσαν σε μεγαλύτερο ποσοστό ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με εξωτερική τους εμφάνιση. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μόλις το 16% είναι απόλυτα ικανοποιημένο με την εικόνα του, ενώ το 44% είναι «αρκετά ικανοποιημένο» χωρίς όμως να φτάνει το 74% των ανθρώπων του Μεξικού που δήλωσαν το ίδιο. Τι συμβαίνει όμως με το αντίθετο; Ένας στους δέκα Γιαπωνέζους δήλωσε «καθόλου ικανοποιημένος» με την εμφάνισή του.

Στις 22 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, πάνω από τα μισά άτομα άνω τον 15 ετών δήλωσαν ότι γενικά είναι ευχαριστημένοι, εκ των οποίων ένας στους δέκα δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος. Αντιθέτως, μόνο το 16% ισχυρίστηκε οποιουδήποτε βαθμού δυσαρέσκεια με το φαίνεσθαι, με τρεις στους εκατό να δηλώνουν απόλυτη δυσαρέσκεια. Το υπόλοιπο 29% των ατόμων της έρευνας δήλωσε ουδέτερο.

Ας δούμε λοιπόν ορισμένα συμπεράσματα-γενικεύσεις με βάση την έρευνα :

Λατινική Αμερική :  Στο τοπ πέντε της ικανοποίησης

Επεκτείνοντας τα αποτελέσματα στα άτομα που δήλωσαν «αρκετά ικανοποιημένα» μαζί με τα «απολύτως ικανοποιημένα», το Μεξικό βρίσκεται στην κορυφή με σχεδόν τα τρία τέταρτα του δείγματός του, ακολουθεί η Τουρκία με 71%, η Βραζιλία και η Ουκρανία με 65% και η Ισπανία, η Γερμανία και η Αργεντινή με 62%.
Στο αντίθετο άκρο βασιλεύουν οι Γιαπωνέζοι με 38% δυσαρέσκεια, ακολουθούν οι Βρετανοί, οι Ρώσοι και οι κάτοικοι της Νότιας Κορέας με 20%,  τελευταίοι οι Σουηδοί και οι Αυστραλοί με 19%.

Τα ευρήματα αυτά αποτελούν χρυσάφι για τη βιομηχανία της μόδας και της ομορφιάς, καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να παράγουν από δω και στο εξής πιο «προσωποποιημένα» προωθητικά μηνύματα, καθώς και να αναθεωρήσουν για τα target groups τους. Σε χώρες όπως η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία, σημαντικοί αριθμοί καταναλωτών θα ανταποκριθούν σε καμπάνιες όπως «βελτιώστε/αλλάξτε το λουκ σας», ενώ για το καταναλωτικό κοινό στο Μεξικό και την Τουρκία είναι πιθανότερο να αποδώσει το μάρκετινγκ που θα εκφράζει το μήνυμα «τελειοποιήστε και διατηρήστε την εμφάνισή σας».

Δείτε Επίσης
Βγάλτε τη βασίλισσα από μέσα σας!

Η έκπληξη ήρθε από τους έφηβους! 

Ενώ γενικά υπάρχει η αντίληψη ότι οι έφηβοι βρίσκονται σε μια πιο «αυτοκριτική» φάση της ζωής τους, τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο νομίζαμε. Το 16% των ατόμων από 15 έως 19 χρονών, δηλώνουν «όχι και τόσο ικανοποιημένοι», παράλληλα με το 12-13% των ατόμων της ηλικιακής ομάδας 20-59. Κι αυτή η διαφορά εξαφανίζεται σχεδόν εντελώς κοιτώντας αυτούς που δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με την εικόνα τους. Σε αυτήν την κατηγορία όλα τα ηλικιακά γκρουπ κυμαίνονται στο 3-4%. Επιπλέον, τα άτομα άνω των 60 είναι τα λιγότερο αυστηρά με τον εαυτό τους, με μόνο το 9% να είναι «όχι και τόσο ικανοποιημένοι» με την εμφάνισή τους και μόλις το 3% «καθόλου ικανοποιημένοι».

Άντρες VS Γυναίκες: Σημειώσατε Χ!

Δεύτερος μύθος που καταρρίπτει η έρευνα είναι ότι οι γυναίκες είναι αυστηρότερες με την εξωτερική τους εμφάνιση από ό,τι οι άνδρες. Και τα δύο φύλα έρχονται σε ισοπαλία όσον αφορά την ικανοποίησή τους με το 43% του καθενός τους να είναι αρκετά ευχαριστημένο και το 12% απόλυτα ευχαριστημένο. Ωστόσο οι άντρες φαίνονται να είναι περισσότερο ουδέτεροι σε αυτήν την ερώτηση σε σχέση με τις γυναίκες, με ποσοστά 31% και 27% αντιστοίχως. Όσον αφορά τη δυσαρέσκεια, η διαφορά είναι πολύ μικρή καθώς το 11% και το 3% των αντρών δηλώνουν μέτρια και απόλυτη δυσαρέσκεια, σε αντίθεση με το 14% και το 4% των γυναικών.

Σε ποια θέση θα βρίσκονταν άραγε οι Ελληνίδες και οι Έλληνες;

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.