Πώς να κάνετε τα χέρια σας να δείχνουν πιο μακριά και λεπτά

Πώς να κάνετε τα χέρια σας να δείχνουν πιο μακριά και λεπτά

Η ομορφιά συχνά έχει να κάνει με τις οπτικές ψευδαισθήσεις! Πώς να δείχνουν τα μαλλιά μας πιο πλούσια, τα χείλη μας πιο γεμάτα και η μύτη μας μικρότερη… Και όλα αυτά να μοιάζει σαν να μην έχουμε κάνει τίποτα, σαν όλα να είναι φυσικά. Το ίδιο ισχύει και για τη φροντίδα των χεριών και των νυχιών. Πώς λοιπόν τα χέρια μας θα φαίνονται πιο λεπτά και μακριά; Ο μανικιουρίστας των διασημοτήτων Jill Thomas μας δίνει τους καλύτερους τρόπους!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Καμία μας δεν θέλει χέρια που να φαίνονται αδύνατα ή χοντρά. Αντίθετα, όλες θα θέλαμε κομψά χέρια με μακριά δάχτυλα και περιποιημένα νύχια.  Ο διάσημος Jill Thomas γνωρίζει όλα τα κόλπα και κατ΄αρχήν υποστηρίζει ότι η διαδικασία ξεκινά με μία τριπλή περιποίηση: Το σχήμα και το μήκος των νυχιών μας αλλά και το χρώμα του βερνικιού που επιλέγουμε.

Το μήκος έχει τη σημασία του

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να προκαλεί έκπληξη, ότι έχοντας ένα μεγαλύτερο μήκος στα νύχια σας θα βοηθήσει να φαίνονται τα δάχτυλα μακρύτερα». Εάν τα νύχια σας χρειάζονται μία μικρή βοήθεια για να αναπτυχθούν, ο Thomas προτείνει τη λήψη κάποιου συμπληρώματος διατροφής ειδικά για την ανάπτυξη των νυχιών και καθημερινή θεραπεία με μία φόρμουλα που θα τα ενδυναμώσει και θα τα σκληρύνει. «Αυτή η μέθοδος μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο για να δείτε τα αποτελέσματα, αλλά αξίζει τον κόπο», λέει.

Τα πιο μακριά νύχια και το οβάλ σχήμα παίζουν ρόλο
Τα πιο μακριά νύχια και το οβάλ σχήμα παίζουν ρόλο

Το σχήμα είναι καθοριστικό

«Τα οβάλ ή στο σχήμα του αμυγδάλου νύχια σίγουρα θα κάνουν τα χέρια σας να φαίνονται μακρύτερα και πιο λεπτά, αλλά και πάλι χρειάζεστε μήκος για αυτό», προσθέτει ο Jill Thomas.

«Πάντα να σκέφτεστε στο μανικιούρ σας το μήκος σε αντίθεση με το πλάτος.  Ο χρυσός κανόνας είναι: το νύχι σας πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το ευρύτερο σημείο του πλάτους του».

«Όσο για το σχήμα, καλύτερα είναι να στρογγυλεύει απαλά στις άκρες και να είναι απαλά κυρτά στις πλευρές, κάτι που κάνει τα νύχια να φαίνονται μακρύτερα».

Ένα ακόμη σημείο που χρειάζεται την προσοχή μας είναι οι παρωνυχίδες και τα πετσάκια. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που μαλακώνει τις παρωνυχίδες και τα πετσάκια, και αφού έχουν μαλακώσει τα πιέζετε και τα αφαιρείτε απαλά, χωρίς να τα τραβάτε. Ακόμη κι αυτό κάνει τα δάχτυλα να μοιάζουν ελαφρά πιο μακριά!

«Μείνετε μακριά από το ψαλίδι ή την πένσα που αναπόφευκτα θα αφήσει το δέρμα γύρω από τα νύχια σας κόκκινο και ερεθισμένο», λέει.

Ανάλογα με την επιδερμίδα σας επιλέξτε το κατάλληλο βερνίκι. Αλλά όπως λέει και ο ειδικός οι ουδέτερες αποχρώσεις είναι πάντοτε σωστές, αρκεί και πάλι να διαλέξετε ανάλογα με τον τόνο του δέρματός σας!
Ανάλογα με την επιδερμίδα σας επιλέξτε το κατάλληλο βερνίκι. Αλλά όπως λέει και ο ειδικός οι ουδέτερες αποχρώσεις είναι πάντοτε σωστές, αρκεί και πάλι να διαλέξετε ανάλογα με τον τόνο του δέρματός σας!

Η επιλογή χρώματος βερνικιού μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά

Ο Jill Thomas λέει ότι το κλειδί είναι να αποφύγουμε οποιαδήποτε απόχρωση τονίζει το κόκκινο χρώμα στον τόνο της επιδερμίδας μας.

Δείτε Επίσης
Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη των νυχιών μας;

Επιλέξτε τα χρώματα και τις αποχρώσεις που λειτουργούν συμπληρωματικά στον τόνο του δέρματός σας. Εάν έχετε επιδερμίδα σε θερμή απόχρωση (πιο μελαχρινή δηλαδή), μείνετε μακριά από τα μοβ και τα γκρι. Αντ’ αυτού, επιλέξτε ένα κοραλλί, καθώς και θερμές κόκκινες αποχρώσεις.

Αν έχετε ψυχρότερες, μπλε αποχρώσεις στον τόνο του δέρματός σας, επιλέξτε ένα ψυχρό κόκκινο χρώμα, και μείνετε μακριά από τυρκουάζ και μπλε αποχρώσεις.

Και πάντα φροντίστε το χρώμα να ξεκινά όσο το δυνατόν από τη ρίζα του νυχιού» συμβουλεύει.

Και μία συμβουλή ακόμη:

Οι ουδέτερες αποχρώσεις έχουν την τάση να επιμηκύνουν, αφού μοιάζει σαν να είναι μία «επέκταση» των δακτύλων. Στραφείτε σε μια απόχρωση σε ανοιχτό χρώμα της καραμέλας ή σε σκούρο μπεζ σε μία μελαχρινή επιδερμίδα, ένα απαλό πορτοκαλί-μπεζ σε μία μεσαία επιδερμίδα ή ένα ανοιχτό μοβ-μπεζ για σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.