Τι είναι το γυάλισμα των νυχιών και πώς να το κάνετε στο σπίτι;

Τι είναι το γυάλισμα των νυχιών και πώς να το κάνετε στο σπίτι;

Στοιχηματίζουμε ότι έχετε αναρωτηθεί τι ακριβώς είναι το γυάλισμα των νυχιών. Χρησιμοποιώντας ένα buffer ή μία λίμα τρίβετε τα νύχια σας, διασφαλίζοντας ότι παραμένουν υγιή, δυνατά και λαμπερά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για τη σωστή φροντίδα τους, πάρτε ένα καλό buffer board και ξεκινήστε τη δουλειά τώρα!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το λιμάρισμα και γυάλισμα των νυχιών σημαίνει τρίψιμο των νυχιών σας με μια λίμα που είναι κατασκευασμένη από λεπτό «γυαλόχαρτο». Αυτό αφήνει τα νύχια σας να φαίνονται πιο υγιή και λαμπερά.

Πώς να γυαλίσετε τα νύχια στο σπίτι;

 • Βεβαιωθείτε ότι τα νύχια σας είναι στεγνά και καθαρά – τα βρεγμένα νύχια μπορούν να σπάσουν ή να ξεφλουδίσουν εύκολα.
 • Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό νυχιών για να αφαιρέσετε τυχόν ίχνη βαφής νυχιών.
 • Κόψτε τα νύχια σας στο επιθυμητό μήκος.
 • Λιμάρετε τα νύχια σας στο σχήμα που θέλετε – στρογγυλό, τετράγωνο ή ό,τι σας ταιριάζει.
 • Αποκτήστε μία λίμα νυχιών – αυτό μπορεί να είναι είτε μία λίμα σμύριδας είτε γυαλίσματος και να έχει διαφορετικές υφές στις όψεις της.
 • Χρησιμοποιώντας την πιο τραχιά πλευρά του buffer, γυαλίστε τα νύχια σας απαλά, μετακινώντας το από τη μία πλευρά στην άλλη.
 • Προσπαθήστε να αφαιρέσετε πρώτα την τραχύτητα από τα νύχια σας. Πάρτε ένα μαλακό βαμβακερό πανί για να σκουπίσετε τα υπολείμματα. Τώρα γυρίστε τη λίμα προς την υφή που είναι λιγότερο τραχιά και επαναλάβετε τα βήματα με απαλές κινήσεις από τη μια πλευρά στην άλλη.
 • Πάρτε το πιο λείο μέρος της λίμας και γυαλίστε τα νύχια σας μέχρι να φαίνονται καθαρά – σαν να έχετε εφαρμόσει μια διαφανή στρώση top coat.
 • Σκουπίστε τα νύχια σας με το βαμβακερό πανί.

Πόσο συχνά να γυαλίζω τα νύχια μου;

Ιδανικά θα πρέπει να λιμάρετε τα νύχια σας περίπου μία φορά τον μήνα, αλλά σε περίπτωση που τα νύχια σας δεν είναι τραχιά ή εάν φοράτε συχνά ένα βερνίκι νυχιών, τότε κάντε το πιο αραιά

Διαφορετικά εργαλεία γυαλίσματος νυχιών στην αγορά

1. Χάρτινη λίμα

Έχουν ορθογώνιο σχήμα με στρογγυλεμένες άκρες που χρησιμοποιούνται για να δώσουν λάμψη στην επιφάνεια των νυχιών σας. Αυτά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στο να δώσουν σχήμα στα νύχια σε κάποιο βαθμό.

2. Λίμα γυαλίσματος

Είναι γενικά κατασκευασμένε από λεπτό γυαλόχαρτο και βοηθούν στην εξομάλυνση τυχόν τραχιών άκρων στα νύχια.

3. Μπλοκ γυαλίσματος νυχιών

Αυτά είναι τρισδιάστατα μπλοκ γυαλίσματος που έχουν ορθογώνιο σχήμα και  διαφορετική υφή και στις δύο πλευρές για να βοηθήσουν στην εξομάλυνση των τραχιών άκρων και να χαρίσουν λάμψη στα νύχια.

4. Λωρίδες χάρτινες

Μοιάζουν περισσότερο με χάρτινες λωρίδες από γυαλόχαρτο και κάνουν την ίδια δουλειά με τη σμύριδα ή τη χάρτινη λίμα νυχιών, αλλά χρησιμοποιούνται περισσότερο ως αντικατάστασή τους. Εξαιρετική λύση για ταξίδια.

Μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου

Δείτε Επίσης
Βάφετε τα νύχια σας στο σπίτι; Γιατί δεν διαρκεί ποτέ όσο το επαγγελματικό;

 • Το τρίψιμο του αντίχειρα θα αυξήσει την ανάπτυξη των τριχών στο πρόσωπο, επομένως μην τρίβετε τους αντίχειρές σας!
 • Μην λιμάρετε τα νύχια σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις της μήτρας και να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση
 • Αποφύγετε κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων
 • Αποφύγετε σε περίπτωση δερματικών λοιμώξεων
 • Αποφύγετε εάν τα νύχια είναι εύθραυστα
 • Αποφύγετε εάν υποφέρετε αυτήν τη στιγμή ή έχετε υποφέρει στο παρελθόν από υπέρταση, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αρτηριακή πίεση
 • Μην το παρακάνετε, καθώς μπορεί να βλάψει τα νύχια

Εάν έχετε υποστεί ποτέ τραυματισμό στα νύχια, πρέπει να γνωρίζετε πόσο επώδυνο μπορεί να είναι. Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή είναι νεκρά κύτταρα, δεν μπορείτε να τα παραμελήσετε.

Το τακτικό τρίψιμο των νυχιών θα πρέπει να είναι ουσιαστικό μέρος της ρουτίνας σας για να διατηρήσετε την καλή υγεία, το σχήμα και τη λάμψη των νυχιών σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Δυναμώνει τα νύχια το γυάλισμα;

Ναι. Το λιμάρισμα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος κάτω από την επιφάνεια των νυχιών, ενισχύοντας την ανάπτυξη και τη λάμψη τους. Ωστόσο, δεν πρέπει να τα τρίβετε περισσότερο από μία φορά το μήνα, καθώς η υπερβολή μπορεί να κάνει τα νύχια σας εύθραυστα.

Πρέπει να γυαλίζω τα νύχια μου πριν το βερνίκι τζελ;

Ναι. Το γυάλισμα των νυχιών σας πριν την εφαρμογή βερνικιού gel διασφαλίζει ότι το νύχι είναι αρκετά λείο για την εφαρμογή και ότι το τζελ μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.