Αυτές οι 3 κοινές συνήθειες βλάπτουν το κολλαγόνο στο δέρμα σας! Τι να κάνετε;

Αυτές οι 3 κοινές συνήθειες βλάπτουν το κολλαγόνο στο δέρμα σας! Τι να κάνετε;

Δύο βασικά συστατικά του δέρματος είναι το κολλαγόνο και η ελαστίνη, τα οποία διατηρούν την επιδερμίδα σας σφιχτή και νεανική. Όσον αφορά τη φροντίδα αυτών των ενώσεων, το να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε είναι εξίσου σημαντικό με το να γνωρίζετε τι να μην κάνετε – ειδικά όταν πρόκειται για τον φραγμό και τη δομή του δέρματος. Αυτό δεν σημαίνει μόνο ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιήσετε, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιείτε. Εξίσου σημαντικός είναι και ο τρόπος ζωής σας – επομένως, ας δούμε τρία λάθη που πρέπει να αποφύγετε, εάν θέλετε να διατηρήσετε το κολλαγόνο σας ανέπαφο καθώς μεγαλώνετε.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ποια είναι τα τρία λάθη που πρέπει να αποφύγετε εάν θέλετε να διατηρήσετε το κολλαγόνο σας ανέπαφο καθώς μεγαλώνετε:

1. Σταματήστε την υπερβολική χρήση ρετινοειδών

Είναι αλήθεια ότι τα ρετινοειδή μπορούν να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, γι’ αυτό η ρετινόλη είναι ένα από τα πιο διάσημα συστατικά για την αντιγήρανση. Αλλά όπως όλα, τα ρετινοειδή μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν υπερβολικά, ειδικά αν χρησιμοποιείτε μια πιο ισχυρή φόρμουλα.

Όταν χρησιμοποιείτε υπερβολικά ρετινοειδή (και χημικά απολεπιστικά όπως τα AHA και BHA, θα πρέπει να προσθέσουμε), θέτετε το δέρμα σας σε κίνδυνο βλάβης.

Ένας σπασμένος φραγμός του δέρματος θα φαίνεται κόκκινος, ερεθισμένος και με φαγούρα ή μπορεί ακόμη και να εμφανίσετε δερματίτιδα. Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τα ρετινοειδή και τα απολεπιστικά σας μία έως τρεις φορές την εβδομάδα (μια αγαπημένη ιδέα που ονομάζεται Skin cucling =ανακύκλωση δέρματος).

2. Μην βγαίνετε έξω απροστάτευτες

Πρέπει να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον ήλιο — είτε είναι μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα είτε ένα χιονισμένο πρωινό τον χειμώνα. Εκτός από τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος και ηλιακών κηλίδων, το κολλαγόνο στο δέρμα σας θα υποφέρει επίσης, σύμφωνα με έρευνα.

Η έρευνα αυτή, για παράδειγμα, εξέτασε το κολλαγόνο κάτω από το υπεριώδες φως και βρήκε μια «σημαντική μείωση» στη δομή του κολλαγόνου μετά την έκθεση.

Επιπλέον, οι αλλαγές του DNA στα κύτταρα του δέρματος που παράγουν το κολλαγόνο και οι ελεύθερες ρίζες που παράγονται από το υπεριώδες φως μπορούν να επηρεάσουν το κολλαγόνο στο δέρμα. Φροντίστε να φοράτε το αντηλιακό σας και να το έχετε στο νεσεσέρ σας και στην τσάντα ταξιδιού σας όλο τον χρόνο.

Δείτε Επίσης
Οι καλύτερες συμβουλές για να μειώσουμε τις γραμμές του χαμόγελου!

3. Μην αγνοείτε το άγχος

Όταν οι άνθρωποι λένε ότι το άγχος σε γερνάει, αυτό δεν είναι απλώς σχήμα λόγου. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο σώμα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου, μεταξύ άλλων επιπτώσεων σε ολόκληρο το σώμα.

Αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους για τους οποίους η υιοθέτηση δραστηριοτήτων ανακούφισης από το άγχος στην καθημερινή σας ζωή είναι τόσο σημαντική.

Αν και, το άγχος είναι πολλές φορές αναπόφευκτο, και σίγουρα δεν θα σας πούμε ότι η διαχείριση του άγχους είναι μια βόλτα στο πάρκο…. Αν θέλετε να ενισχύσετε την παραγωγή κολλαγόνου σας από τις επιπτώσεις του στρες, μη διστάσετε να επιλέξετε ένα συμπλήρωμα κολλαγόνου για να αντισταθμίσετε την πιθανή απώλειά του.

Το συμπέρασμα

Αυτές οι κοινές συνήθειες μπορούν να βλάψουν το κολλαγόνο στο δέρμα σας και έτσι να συμβάλουν στην επιτάχυνση της γήρανσης του δέρματος, γι’ αυτό θυμηθείτε να αφήσετε τα ρετινοειδή σας, να χρησιμοποιείτε SPF κάθε μέρα και να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από το άγχος όπως μπορείτε.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.