Ακμή στο σώμα: Πώς μπορούμε να την καταπολεμήσουμε;

Ακμή στο σώμα: Πώς μπορούμε να την καταπολεμήσουμε;

Βρισκόμαστε στο κατακαλόκαιρο, η θερμοκρασία έχει ανέβει αισθητά και εμείς θέλουμε να το απολαύσουμε περισσότερο παρά ποτέ. Όμως, αρκετές από εμάς παρατηρούμε τα ενοχλητικά σημάδια της ακμής στο σώμα που ίσως μας κάνουν να μην αισθανόμαστε άνετα με τα έξωμα, τα εξώπλατα ή τα κοντά μας ρούχα… Πώς θα καταπολεμήσουμε το πρόβλημα;

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η υψηλή θερμοκρασία, η υγρασία και η εφίδρωση, είναι παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία της ακμής φράζοντας τους πόρους και οδηγώντας σε φλεγμονή και σπυράκια

Τα πιο συνηθισμένα σημαία που κάνουν την εμφάνισή τους είναι κυρίως στην πλάτη, στο στήθος ή στους γλουτούς. Αν επιθυμείτε να δείτε την ακμή στο σώμα να εξαφανίζεται, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Η θερμοκρασία και ο ιδρώτας εντείνουν το πρόβλημα

Είναι λογικό πως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ιδρώνετε περισσότερο. Ο ιδρώτας από μόνος του δεν δημιουργεί ακμή αλλά συμβάλλει στην απόφραξη των πόρων. Αυτό συμβαίνει καθώς με τα έλαια και τα υπολείμματα που αφήνει στο δέρμα, φράζει τους πόρους και γίνεται “τροφή” για όλα τα βακτήρια που προκαλούν αυτό το φαινόμενο.

Αντί να εστιάζετε στο να μην ιδρώνετε (θυμηθείτε, το σώμα σας ρυθμίζει τη θερμοκρασία του και στην πραγματικότητα αυτή είναι μια καλή αντίδραση), εστιάστε στη βελτιστοποίηση της ρουτίνας σας για να μειώσετε την πιθανότητα για ξεσπάσματα ακμής.

Τι να κάνετε: Τα δροσερά ντους, π.χ. μετά την άσκηση, την δουλειά ή τις δουλειές του σπιτιού, αποτρέπουν τη συσσώρευση βακτηρίων.

Τα ρούχα που φοράτε, φροντίστε να μην είναι στενά ή συνθετικά που επιτείνουν τον ιδρώτα.

Τα προϊόντα σώματος που εφαρμόζετε στο δέρμα σας να μην είναι λιπαρά.

Όμως, η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας καθώς και αντηλιακού μειώνει τη θερμοκρασία και τις εξάψεις.

Δείτε Επίσης
Τι 30, τι 40, τι 50! Όταν η ακμή χτυπά… τους ενήλικες

Πώς θα θεραπεύσετε την ακμή σώματος

Πολλές φορές τα συστατικά που χρησιμοποιείτε για τη διαχείριση της ακμής τείνουν να ξεραίνουν το δέρμα αλλά ο στόχος σας είναι να διαχειριστείτε τη φλεγμονώδη διαδικασία που οδηγεί στην ακμή, οπότε η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας.

Εάν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο, αυτό θα ενισχύσει τη φλεγμονή και θα σας ωθήσει να παράγετε περισσότερα φυσικά έλαια, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερους φραγμένους πόρους και, ως εκ τούτου, αύξηση της ακμής.

Καλοκαιρινή «ιεροτελεστία» για να μειώσετε την ακμή στο σώμα

Επειδή η κοινή ακμή αναπτύσσεται όταν οι πόροι φράσσονται με έλαια, είναι σημαντικό να προσαρμοστείτε σε μια καλοκαιρινή ρουτίνα που ελαχιστοποιεί το υπερβολικό λάδι και δίνει προτεραιότητα στον κύκλο του δέρματος.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα και ένα αντηλιακό χωρίς λάδι καθώς και να κάνετε απολέπιση με συνετό τρόπο. Οι υπερβολικές και συνεχείς διαδικασίες μπορεί να σας οδηγήσουν στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη τα ρούχα που φοράτε, όπως είπαμε και παραπάνω. Οι δερματολόγοι προτείνουν χαλαρά, ελαφριά ρούχα από φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλύτερη αναπνοή του δέρματος.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.