Αντιαισθητικό δέρμα στα μπράτσα; Κάντε τη μαγική κίνηση!

Αντιαισθητικό δέρμα στα μπράτσα; Κάντε τη μαγική κίνηση!

Περίπου ο μισός πληθυσμός πάσχει από την ασθένεια που ονομάζεται θυλακική υπερκεράτωση. Τι είναι και πώς θα απαλλαγούμε από αυτό το φαινόμενο, ειδικά τώρα που αρχίζουν να ανεβαίνουν… τα μανίκια;

Από την Άντζελα Μολφέτα

Αν παρουσιάζουμε θυλακική υπερκεράτωση, αυτό που συμβαίνει είναι ότι  τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος και συνδέονται με τους θύλακες των τριχών. Με αυτόν τον τρόπο προκαλούν τα γνωστά, μικρά μπιμπικάκια, εξαιτίας της περίσσειας κερατίνης. Γνωστά και ως «δέρμα κοτόπουλου», θυμίζουν λανθασμένα ακμή και μας αγχώνουν.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

Δεν μπορείτε να κάνετε πρόληψη αλλά μπορείτε να ενυδατώνετε το δέρμα σας για να μειώσετε την εμφάνιση. Επίσης:

  • Μην τρίβετε το δέρμα σας με δύναμη όταν κάνετε μπάνιο
  • Χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό στο ντους
  • Περιορίστε τον χρόνο μέσα στο νερό
  • Προτιμήστε σαπούνι με λιπαρά συστατικά ή έλαια.
  • Χρησιμοποιείτε μία ισχυρή ενυδατική κρέμα που θα απλώνετε τακτικά

Και μία αποτελεσματική συνταγή

Τι χρειαζόμαστε: Μια ξινή κρέμα, ένα μικρό μπολ και μια πετσέτα.

Τι κάνουμε: Ρίχνουμε περίπου τη μισή κρέμα στο μπολ. Βουτάμε την πετσέτα σε ζεστό νερό και τη στύβουμε. Στη συνέχεια, βυθίζουμε την πετσέτα στην ξινή κρέμα και τρίβουμε απαλά το δέρμα μας. Αφήνουμε την κρέμα να δράσει για 10-15 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Δείτε Επίσης
Tα 10 πράγματα που καλό είναι να έχουμε πάντα στην κουζίνα μας!

Γιατί πετυχαίνει: Το γαλακτικό οξύ που περιέχεται στην ξινή κρέμα, όπως και στο γιαούρτι ή το αποβουτυρωμένο γάλα, βοηθά να διαλυθεί και να απομακρυνθεί η πλεονάζουσα κερατίνη από την επιφάνεια του δέρματος, ενώ με το απαλό τρίψιμο απομακρύνονται και τα νεκρά κύτταρα.

Συμβουλή: Μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτήν την πρωτότυπη λοσιόν/μάσκα και μετά από το ντους, όταν το δέρμα μας είναι ελαφρά υγρό. Με αυτόν τον τρόπο «κλειδώνουμε» την υγρασία, δηλαδή το δέρμα μας διατηρείται ενυδατωμένο και μένουν μακριά τα δυσάρεστα φαινόμενα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.