Αντηλιακό σύμφωνα με το δέρμα μας!

Αντηλιακό σύμφωνα με το δέρμα μας!

Το καλοκαίρι η χρήση του αντηλιακού είναι η πρώτη και πιο σημαντική κίνηση για την υγεία της επιδερμίδας μας. Όταν μάλιστα, φροντίσουμε να ταιριάζει και με τις ανάγκες του δέρματός μας, τότε συνδυάζουμε υπέροχη επιδερμίδα και προστασία από τον ήλιο, σε μια κίνηση!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Η τακτική χρήση ενός αντηλιακού προϊόντος με υψηλό δείκτη προστασίας είναι η πρώτη κίνηση για να διατηρήσουμε την υγεία της επιδερμίδας μας, τώρα το καλοκαίρι. Φροντίζοντας το αντηλιακό μας να ανταποκρίνεται και στις ανάγκες του δέρματός μας, εξασφαλίζουμε ακόμα μεγαλύτερη προστασία. Τα εγκαύματα από τις ακτίνες του ήλιου, οι δυσχρωμίες και οι πανάδες, οι ρυτίδες έκφρασης και ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του δέρματος είναι μερικά από τα κυριότερα και πιο επικίνδυνα ζητήματα. Για να αποφύγουμε όλα τα δυσάρεστα και για να μην δούμε το δέρμα μας να γερνάει πρόωρα, η χρήση ενός αντηλιακού κατάλληλου για τις ανάγκες της επιδερμίδας μας είναι must!

Ευαίσθητο δέρμα

Εάν το δέρμα μας είναι ευαίσθητο αυτό που πρέπει να προσέξουμε στο αντηλιακό μας είναι να μην περιέχει χημικές ουσίες, όπως paraben ή oxybenzone, συστατικά που ευθύνονται συχνά για ερεθισμούς και δερματικά εξανθήματα. Τα αντηλιακά με φυσικά φίλτρα, όπως διοξείδιο του τιτανίου ή οξείδιο του ψευδαργύρου θεωρούνται πιο ήπια και προσφέρουν εξαιρετική προστασία στην επιδερμίδα.

Φαινόμενα ακμής

Όταν είμαστε επιρρεπείς στην ακμή, θα πρέπει να προσέχουμε στη σύνθεση του αντηλιακού μας να μην περιέχονται αρώματα, πρόσθετα συντηρητικά συστατικά, καθώς επίσης και ελαιώδεις προσμίξεις. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά προϊόντα, ειδικά για τις ανάγκες της λιπαρής επιδερμίδας ή με τάσεις ακμής, οπότε μπορούμε εύκολα να συνδυάσουμε αντηλιακή προστασία και φροντίδα του δέρματος.

Ξηρότητα

Το ξηρό δέρμα υποφέρει ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι απαραίτητο λοιπόν, να επιλέξουμε ένα αντηλιακό εξαιρετικά πλούσιο σε ενυδατικούς παράγοντες, ώστε να προσφέρει την απαραίτητη υγρασία στο δέρμα μας. Πολύ συχνά, η λεπτόρρευστη υφή τους αποτελεί και μια ακόμα ευκαιρία για αίσθηση δροσιάς στην ταλαιπωρημένη επιδερμίδα μας.

Δείτε Επίσης
20 τρόποι με τους οποίους ένα ηλιακό έγκαυμα βλάπτει τη συνολική υγεία σας

Εξαιρετικά ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα

Εκτός από συχνές επαναλήψεις, η ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα μας έχει ανάγκη από ένα αντηλιακό προϊόν ευρέως φάσματος. Ο μικρότερος δείκτης προστασίας που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι το SPF30, ενώ ακόμα καλύτερη προστασία θα έχουμε με ένα SPF50. Η επανάληψη κάθε μία με δύο ώρες θα βοηθήσει όχι μόνο να μην εκτεθούμε στις επικίνδυνες ακτίνες UV, αλλά και να διατηρήσουμε τα φυσιολογικά επίπεδα pH στο δέρμα μας.

Σκουρόχρωμοι τόνοι

Κι όμως! Ακόμα και εάν το δέρμα μας είναι σκούρο, χρειάζεται καθημερινά αντηλιακή προστασία. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι η υφή του αντηλιακού μας, καθώς υπάρχει πιθανότητα να δημιουργεί ένα λευκό φιλμ στην επιφάνεια του δέρματός μας. Για να αποφύγουμε κάθε τέτοια περίπτωση, το καλύτερο είναι να επιλέξουμε ένα αντιηλιακό με χημικά φίλτρα υψηλής ποιότητας.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.