Χρονομετρώντας… τις μεθόδους ντεμακιγιάζ!

Χρονομετρώντας… τις μεθόδους ντεμακιγιάζ!

Για να δούμε την επιδερμίδα του προσώπου μας να ανθίζει, ο καθαρισμός έχει τον πρώτο λόγο. Τεστάραμε 5 διαφορετικά είδη για την αφαίρεση του μακιγιάζ και πόσο χρόνο μας παίρνει! Αλλά και τσεκάρουμε τα υπέρ και τα κατά, με στόχο να επιλέξουμε τελικά, αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας…

Από την Άντζελα Μολφέτα

Λάδι καθαρισμού

Χρόνος: 1 λεπτό και 17 δευτερόλεπτα
Συν: Το πιο γρήγορο μέσο καθαρισμού, καθώς αφαιρεί ακόμα και την αδιάβροχη μάσκαρα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Με την ίδια  επιτυχία απομακρύνει και το πιο «βαρύ» μακιγιάζ.
Μείον: Το πρόσωπό μας λάμπει από καθαριότητα, αλλά σε κάποιες μπορεί να μην αρέσει η ελαιώδης αίσθηση στην επιφάνεια της επιδερμίδας, αναζητώντας επειγόντως τόνωση δροσιάς.

Συμβουλή: Για να εξασφαλίσουμε ισορροπία μπορούμε να τελειώνοντας περάσουμε στο πρόσωπό μας, μία δροσερή λοσιόν καθαρισμού ή να ψεκάσουμε με ιαματικό νερό και να σκουπίσουμε με βαμβάκι.

Μικκυλιακό νερό

Χρόνος: 1 λεπτό και 24 δευτερόλεπτα
Συν: Αφαιρεί το σμήγμα, καταπραΰνει τους ερεθισμούς και χαρίζει φρέσκια επιδερμίδα και αίσθηση καθαριότητας, φέρνοντας στον νου τη δροσιά του νερού.
Μείον: Απομακρύνει γρήγορα το μέικαπ, το κονσίλερ και τους ρύπους, αλλά χρειάζεται να προσπαθήσουμε αρκετά για την αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών και των χειλιών, ειδικά εάν χρησιμοποιούμε αδιάβροχες συνθέσεις.

Συμβουλή: Κρατάμε τη δροσερή αίσθηση που προσφέρει και επιλέγουμε εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού για τις υφές του μόνιμου μακιγιάζ.

Μαντηλάκια καθαρισμού

Χρόνος: 1 λεπτό και 38 δευτερόλεπτα
Συν: Προσφέρουν από τους πιο εύκολους τρόπους για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ, ακόμα και στο κρεβάτι, απομακρύνοντας με γρήγορες κινήσεις μακιγιάζ, ρύπους και υπολείμματα λιπαρότητας.
Μείον: Ακόμα και εάν έχουμε επιλέξει μαντηλάκια που αφαιρούν και την αδιάβροχη μάσκαρα, το μακιγιάζ των ματιών αφαιρείται δύσκολα, ταλαιπωρώντας λίγο παραπάνω την ευαίσθητη περιοχή.

Συμβουλή:  Υπέροχη πρόταση για τα Σαββατοκύριακα που θέλουμε να αποδράσουμε από την πόλη ή και για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, όπου συνήθως, δεν το παρακάνουμε με το μακιγιάζ των ματιών.

Δείτε Επίσης
Τεστ: Βρείτε το ντεμακιγιάζ που σας ταιριάζει!

Γαλάκτωμα καθαρισμού

Χρόνος: 1 λεπτό και 58 δευτερόλεπτα
Συν: Πολύ δραστικό, ειδικά εάν έχει ελαιώδη βάση, αποτελεί εγγύηση για την αφαίρεση ακόμα και του πιο έντονου μακιγιάζ ματιών.
Μείον: Θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο και πολύ βαμβάκι, αλλά θα αποζημιωθούμε από την αίσθηση άνεσης που προσφέρει στην επιδερμίδα.

Συμβουλή:  Κερδίζουμε χρόνο, αφού μετά το ντεμακιγιάζ με γαλάκτωμα καθαρισμού το δέρμα μας είναι τόσο ελαστικό και ενυδατωμένο, ώστε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε υδατική κρέμα προσώπου, αμέσως μετά!

Cold cream

Χρόνος: 2 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα
Συν: Στην αρχαία Ελλάδα και από τον ιατρό Γαληνό, πρωτοπαρασκευάστηκε η κλασική συνταγή, με τη μορφή νερό σε λάδι, που απομακρύνει τα πάντα με ευκολία και απαλότητα. Η χαρακτηριστική αίσθηση δροσιάς που προσδίδει, την κάνει ακαταμάχητη ανά τους αιώνες!
Μείον: Το μόνο αρνητικό σημείο είναι ο επιπλέον χρόνος που χρειάζεται για να απομακρύνουμε το μακιγιάζ, αλλά εάν δεν βιαζόμαστε αποτελεί την ιδανική πρόταση.

Συμβουλή: Έχει πολλαπλή δράση, καθώς λειτουργεί τέλεια ως ενυδατική μάσκα προσώπου, φόρμουλα ενυδάτωσης σε ξηρές περιοχές, βάλσαμο για τα ταλαιπωρημένα χείλη, επουλωτική δροσιά για εγκαύματα από τον ήλιο ή καψίματα και μαγική σύνθεση για να απομακρύνει σε χρόνο d.t. και το αδιάβροχο μακιγιάζ ματιών!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.