Γλυκερίνη: Φροντίζει το δέρμα μας σε βάθος!

Γλυκερίνη: Φροντίζει το δέρμα μας σε βάθος!

Δεν είναι διόλου απίθανο, η γλυκερίνη να αποτελεί κύριο συστατικό σε αρκετά από τα προσωπικά μας προϊόντα ομορφιάς. Πώς ακριβώς λειτουργεί και σε ποιες περιπτώσεις μετατρέπεται, σε αληθινό ελιξίριο ομορφιάς;

από την Άντζελα Μολφέτα

Με τη δύναμη της ενυδάτωσης

Η γλυκερίνη εμφανίζεται συνήθως, στις περισσότερες ενυδατικές συνθέσεις, καθώς χάρη στη μοριακή δομή της «κλειδώνει» την απαραίτητη υγρασία για την ευαίσθητη επιδερμίδα μας.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αποτελεί το μόνο συστατικό σε μια φόρμουλα ενυδάτωσης, διότι δεν προσδίδει όλες τις ιδιότητες που χρειάζεται το δέρμα μας. Σε συνεργασία με άλλους δραστικούς ενυδατικούς παράγοντες όμως, αποτελεί ιδανική πρόταση.

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα: Εάν η ενυδατική μας φόρμουλα δεν είναι τόσο δραστική όσο θα θέλαμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες γλυκερίνης εξασφαλίζοντας ενυδάτωση σε βάθος, που διαρκεί!

Μάσκες ομορφιάς

Η φροντίδα του δέρματός μας με μάσκες γλυκερίνης παρουσιάζει παρόμοιες ιδιότητες με τις κρέμες ενυδάτωσης και αποτελεί την πεμπτουσία για το δέρμα μας, όταν προστίθεται και σε μάσκες νυκτός!

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα: Χρησιμοποιούμε τη μάσκα γλυκερίνης κατά τη διάρκεια του ντους. Η υγρασία και ο ατμός που δημιουργείται, διευκολύνει ακόμα περισσότερο τα συστατικά να διεισδύσουν στο δέρμα μας διπλασιάζοντας τα οφέλη για την επιδερμίδα μας, έτσι απλά!

Ο ρόλος της γλυκερίνης στα προϊόντα καθαρισμού

Μπορεί να μην αποτελεί προϊόν καθαρισμού για τη φροντίδα του προσώπου μας, αλλά συμβάλλει σημαντικά στη δράση κάθε καθαριστικού προϊόντος όταν προστίθεται στη σύνθεσή του.

Πολύ συχνά μάλιστα, οι καθαριστικοί παράγοντες προκαλούν ένα είδος αφυδάτωσης στην επιδερμίδα μας. Η προσθήκη γλυκερίνης μετριάζει αυτό το αποτέλεσμα άμεσα, εξασφαλίζοντας ένα υγιεινό αποτέλεσμα και δέρμα, πιο μαλακό και απαλό από ποτέ πριν!

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα: Παρόλο που το προϊόν καθαρισμού με βάση τη γλυκερίνη μπορεί να γίνει το νέο αγαπημένο μας φετίχ ομορφιάς, αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να παραλείψουμε την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας αμέσως μετά.

Σαπούνια γλυκερίνης

Η γλυκερίνη δίνει τον τόνο της αισθησιακής πολυτέλειας στα σαπούνια και για αυτόν τον λόγο αποτελεί κύριο συστατικό στις φόρμουλες υψηλής ποιότητας. Η δράση της οφείλεται στον διαχωρισμό από τα έλαια στη διαδικασία της σαπωνοποίησης, μετατρέποντας κάθε σαπούνι με γλυκερίνη σε ένα καταπληκτικό ενυδατικό προϊόν!

Δείτε Επίσης
Γλυκερίνη: Ας γνωρίσουμε τι κάνει το δέρμα μας

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα: Πολύ πιο ήπια και αποτελεσματικά για τη φροντίδα του δέρματός μας, τα σαπούνια με γλυκερίνη δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στο πρόσωπό μας, καθώς το υψηλό τους pH μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στην ισορροπία του δέρματος.

Στις τονωτικές λοσιόν και στα serum

Οι ιδιότητες της γλυκερίνης στις τονωτικές λοσιόν προσώπου και στους ορούς ομορφιάς προσδίδει παρόμοια χαρακτηριστικά στο δέρμα, όπως και οι κρέμες ενυδάτωσης, αν και υφή τους είναι σαφώς λεπτότερη.

Ειδικά, σε ένα πολύ λιπαρό δέρμα η γλυκερίνη μπορεί να ενισχύσει την απαραίτητη ενυδάτωση του δέρματος. Σε κάθε τύπο δέρματος όμως, η γλυκερίνη αυξάνει τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αντικαθιστά τη βασική ενυδατική ρουτίνα ομορφιάς.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα: Δημιουργούμε το προσωπικό μας ενυδατικό toner με βάση τη γλυκερίνη, αναμειγνύοντας απλά νερό με γλυκερίνη, σε μια φιάλη ψεκασμού!

Προσθέτοντας λίγες σταγόνες αμαμελίδας ενισχύουμε τη σύσφιγξη των πόρων του δέρματος, ενώ αν επιθυμούμε ένα πιο αρωματικό και ενυδατικό αποτέλεσμα, τότε λίγες σταγόνες τριαντάφυλλου κάνουν τη διαφορά!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.