Έχετε τατουάζ; Οι συμβουλές των δερματολόγων για προστασία το καλοκαίρι

Έχετε τατουάζ; Οι συμβουλές των δερματολόγων για προστασία το καλοκαίρι

Η φροντίδα για το τατουάζ σας γίνεται πιο σημαντική κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Καθώς η ηλιοφάνεια είναι μεγαλύτερη και εντονότερη, αυξάνεται ο κίνδυνος των επιπτώσεων από τον ήλιο – κίνδυνος αποχρωματισμού, δυσχρωμιών κ.λπ., στο δέρμα σας- στο σημείο του τατουάζ είτε είναι παλιό είτε καινούργιο. Δείτε τις καλύτερες συμβουλές για τη φροντίδα και την προστασία ενός τατουάζ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

από τη Μαρία Καλοπούλου

Χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας

Για να προστατέψετε το τατουάζ σας από το ξεθώριασμα και την αποχρωματισμό, οι δερματολόγοι συνιστούν δύο πράγματα:

Επιλέξτε ένα αντηλιακό με βάση τα ορυκτά φίλτρα- όπως είναι το διοξείδιο του τιτανίου και το οξείδιο του ψευδαργύρου και φορέστε το καθημερινά. Ποτέ μα ποτέ μην εκθέτετε το τατουάζ στις υπεριώδεις ακτίνες.

Ειδικά τα τατουάζ με φωτεινά χρώματα μπορούν να ξεθωριάσουν γρήγορα αλλά ακόμα και το μαύρο μπορεί να αρχίσει να παίρνει πρασινωπή απόχρωση.

Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα balms

Εάν το τατουάζ είναι φρέσκο, η χρήση καταπραϋντικών balms είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Δείτε Επίσης
Έκζεμα: Μια νέα επαναστατική καινοτομία για τη θεραπεία του!

Στραφείτε προς προϊόντα που περιέχουν αλλαντοΐνη (η οποία προστατεύει τα τατουάζ κατά τη φάση ανάκαμψης) και το έλαιο καρύδας (που δρα ως μαλακτικό ανακουφίζοντας από την ξηρότητα), ενώ κατάλληλη είναι και η βαζελίνη.

Μην ξεχνάτε την καθημερινή ενυδάτωση

Για την προστασία ειδικά των μεγαλύτερων τατουάζ, μην παραλείπετε να απλώνετε ένα ενυδατικό σώματος με απαλή σύνθεση, κατά προτίμηση χωρίς χημικά συστατικά.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.