Μαύροι κύκλοι; Απαλλαγείτε με 4 κινήσεις!

Μαύροι κύκλοι; Απαλλαγείτε με 4 κινήσεις!

Προσέχουμε τη διατροφή μας και κοιμόμαστε αρκετά, αλλά οι μαύροι κύκλοι κάτω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών μας, δεν λένε να απομακρυνθούν…

Από την Άντζελα Μολφέτα

1. Ιδανική προετοιμασία

Είναι σημαντικό η περιοχή γύρω από τα μάτια να φέρνει στον νου ένα λείο και αψεγάδιαστο καμβά. Για να το πετύχουμε, χρησιμοποιούμε μια τονωτική βάση με δράση κατά των μαύρων κύκλων.

Συμβουλή: Φροντίζουμε το προϊόν να διαθέτει και ενυδατικές ιδιότητες, ώστε να προσφέρει παράλληλα και ελαστικότητα στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

2. Διόρθωση με χρώμα

Δεν παραλείπουμε ποτέ να χαρίσουμε στην εύθραυστη επιδερμίδα των ματιών τη χρωματική ισορροπία. Υπολογίζουμε, όμως, πως οι μαύροι κύκλοι δεν χρειάζονται την ίδια αντιμετώπιση. Εάν οι μαύροι κύκλοι, έχουν μια απόχρωση μπλε-μοβ, τότε θα ισορροπήσουν με ένα διορθωτικό προϊόν στους τόνους του ροδάκινου. Εάν πάλι, φέρνουν περισσότερο στις αποχρώσεις του καφέ, τότε οι πορτοκαλί τόνοι είναι η απάντηση. Μπερδευτήκαμε; Οι ανοιχτόχρωμοι και μεσαίοι τόνοι δέρματος ισορροπούν με τα ροδακινί. Οι σκουρότεροι και χλωμοί τόνοι με τα πορτοκαλί.

Συμβουλή: Απλώνουμε το διορθωτικό, αποκλειστικά και μόνο στα σημεία που εμφανίζουν δυσχρωμίες και σε ελάχιστη ποσότητα, δουλεύοντας το ώστε να γίνει ένα με το δέρμα.

3. Πλήρης κάλυψη

Η επιλογή του κατάλληλου προϊόντος είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επίτευξη του στόχου μας. Δεν θα πρέπει να είναι «σκληρό» σαν κόμπακτ, αλλά ούτε και πολύ υγρό. Μια ελαφρά κρεμώδης υφή, που δουλεύεται με ευκολία είναι η προτιμότερη. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουμε, επίσης, και στην απόχρωση που θα επιλέξουμε. Οι πολύ ανοιχτοί τόνοι θυμίζουν ρακούν και οι χλωμοί δίνουν ένα σταχτί αποτέλεσμα. Είναι προτιμότερο να εστιάσουμε στο φυσικό τόνο της επιδερμίδας μας και να επιλέξουμε έναν τόνο πιο ανοιχτόχρωμο για το κονσίλερ.

Δείτε Επίσης
Η ομορφιά στην εποχή της... γρίπης!

Συμβουλή: Δεν «τρίβουμε» ποτέ το κονσίλερ πάνω στο δέρμα. Το απλώνουμε ταμποναριστά, με μικρές, ανάλαφρες πιέσεις, αποκλειστικά και μόνο στις σκοτεινές περιοχές.

4. Περισσότερο φως

Για να αποκτήσει το βλέμμα μας έξτρα λάμψη, απλώνουμε στην εσωτερική γωνία των ματιών ένα ίχνος highlighter και το δουλεύουμε ελαφρά, ώστε να ενοποιηθεί απόλυτα με το κονσίλερ. Μάλιστα, για να τραβήξουμε τα βλέμματα από τους μαύρους κύκλους, περνάμε το highlighter και κάτω από τα φρύδια, για ένα look γεμάτο υγεία, λάμψη και γοητεία!

Συμβουλή: Μια ανάλαφρη, ημιδιαφανής πούδρα θα τελειοποιήσει το αποτέλεσμα, διατηρώντας το και για περισσότερες ώρες.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.