Οι ειδικοί στην επιδερμίδα προβλέπουν τις 10 μεγαλύτερες τάσεις του 2022

Οι ειδικοί στην επιδερμίδα προβλέπουν τις 10 μεγαλύτερες τάσεις του 2022

Με κάθε ειλικρίνεια, η λέξη «τάση» πάντα με κάνει να το σκέφτομαι λίγο. Ειδικά όταν πρόκειται για την ομορφιά, και ειδικά όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Εξάλλου, η υιοθέτηση μιας αποτελεσματικής ρουτίνας θα πρέπει να αφορά περισσότερο αυτό που λειτουργεί για καθεμία από εμάς και το δέρμα μας και πολύ λιγότερο για το τι κάνουν όλοι οι άλλοι. Όμως, οι αλλαγές που έχουν προκύψει στον κόσμο με την πανδημία, έχουν φέρει ανατροπές και στη φροντίδα μας. Δείτε τις 10 από τις μεγαλύτερες τάσεις περιποίησης της επιδερμίδας και στρέψτε το βλέμμα σας στο μέλλον.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ναι, η καλή περιποίηση της επιδερμίδας πρέπει να είναι σταθερή (όπως τονίζουν αρκετοί δερματολόγοι), αλλά από την άλλη, δεν ξέρω αν είναι τόσο απλό. Αν τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αποδείξει κάτι, είναι ότι η ροή της ζωής – το καλό, το κακό και το εντελώς απροσδόκητο – θα υπαγορεύει και θα επηρεάζει τις συνήθειες και τις ανάγκες μας.

Προσαρμοζόμαστε, και συλλογικά ως κοινωνία, αυτό μπορεί να δημιουργήσει κύματα αλλαγών και προτιμήσεων — τάσεις, αν θέλετε. Η μεγαλύτερη χρήση μάσκας προκάλεσε μια έξαρση ερεθισμών και εξανθημάτων, τα οποία, με τη σειρά τους, δημιούργησαν ζήτηση για προϊόντα που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να το αντιμετωπίσουμε στο σπίτι.

Περισσότερο άγχος προκάλεσε την ανάγκη για φροντίδα του εαυτού μας, η οποία με τη σειρά της δημιούργησε ζήτηση για προϊόντα που ζεσταίνουν την ψυχή, όπως κεριά, πολυτελή έλαια σώματος και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φωτίσει τη μέρα μας.

Με κάθε ελπίδα, το 2022 θα είναι ένα συνεχές ταξίδι προς μια νέα εκδοχή φυσιολογικής ζωής και ναι, οι σκέψεις και η προσέγγισή μας για την περιποίηση του δέρματος πιθανότατα να αλλάζουν ανάλογα.

Παρακάτω, θα δείτε τις απόψεις ορισμένων από τους καλύτερους ειδικούς για να μάθουμε ποιες πρακτικές, τελετουργίες και προϊόντα θα ανανεωθούν και θα κυριαρχήσουν το επόμενο έτος.

Τάση #1: “Osaji” (γνωστή και ως η τελετουργία του καθαρισμού)

«Το 2022, το τελετουργικό του καθαρισμού στην περιποίηση της επιδερμίδας θα έχει απήχηση σε πολλούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις ενός κόσμου μετά την πανδημία», προβλέπουν οι ειδικοί.

«Η ιαπωνική κουλτούρα ασκεί το “Osoji”, που σημαίνει να καθαρίζεις ή να λούζεσαι. Η κουλτούρα του μπάνιου είναι μια μεγάλη (και πολύ πρακτική!) παράδοση που γίνεται στο τέλος και στην αρχή του χρόνου, είτε αποφορτίζει τον χώρο είτε το σώμα σου. Το Osoji υπερβαίνει τη λειτουργική πράξη του καθαρισμού. Μας δίνει χρόνο να αποσυμπιέσουμε τις σκέψεις μας και να ηρεμήσουμε το σώμα». Το να περνάμε περισσότερο ποιοτικό χρόνο στην μπανιέρα ή μπροστά στον νιπτήρα είναι σίγουρα κάτι στο οποίο μπορούμε να κάνουμε και αποτελεί μια τελετεουργία για τον καθαρισμό και τη θεραπεία του σώματος.

Τάση #2: Η επιρροή της αρχαίας παράδοσης & της πολιτιστικής τελετουργίας

«Τα προϊόντα περιποίησης που είναι μινιμαλιστικά, τεχνολογικά προηγμένα και επηρεάζονται από αρχαίες παραδόσεις και συστατικά θα είναι σημαντικά το 2022», λένε οι προβλέψεις.

«Καθώς οι άνθρωποι αποκτούν μεγαλύτερη συνείδηση ​​για το τι αγοράζουν και βάζουν/στο σώμα τους, θα υπάρχει μια έλξη προς την περιποίηση του δέρματος που υποστηρίζει μια συμβιωτική σχέση με τον κόσμο στον οποίο ζούμε».

Τάση #3: Η επιστροφή των προσωπικών επαγγελματικών θεραπειών

Φυσικά, είναι αδύνατο να προβλέψουμε τι μας επιφυλάσσει το 2022 όσον αφορά την πανδημία, αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι ότι οι προσωπικές θεραπείες περιποίησης δέρματος θα ανακτήσουν έναν κανονικό ρυθμό προ-πανδημίας.

Έτσι, οι επαγγελματικές θεραπείες δέρματος όπως η μικροδερμοαπόξεση και οι περιποιήσεις προσώπου θα είναι η νέα τάση. Για πολλούς, έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που έκαναν τακτικές θεραπείες και το 2022, και τώρα οι άνθρωποι θα αναζητήσουν ξανά τους επαγγελματίες

Η φροντίδα είναι και πάλι προτεραιότητα.Το επόμενο καλύτερο πράγμα σε μια πραγματική περιποίηση προσώπου; Εύκολες στη χρήση μάσκες απολέπισης που ταυτόχρονα ενυδατώνουν, αναζωογονούν το κολλαγόνο και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα.

Τάση #4: Κρέμες ρετινόλης πάνω από όλα τα άλλα

«Πολυδραστικά προϊόντα και δραστικά συστατικά όπως η ρετινόλη θα είναι στο επίκεντρο το 2022», λένε οι ειδικοί. Οι κρέμες περιποίησης θα κάνουν μια σημαντική επιστροφή. Οι περισσότεροι καταναλωτές γνωρίζουν ότι μόνο τα έλαια δεν είναι ποτέ αρκετά για επαρκή υποστήριξη του δέρματος.

Ο μινιμαλισμός στην περιποίηση της επιδερμίδας θα συνεχιστεί και το 2022, έτσι τα προϊόντα που έχουν καλή φόρμουλα και αντιμετωπίζουν πολλαπλές ανησυχίες θα έχουν μια θέση στο επάνω ράφι.

Τάση #5: Προστασία του φραγμού του δέρματος

«Τα προϊόντα που προστατεύουν τον φραγμό του δέρματος, ενυδατώνουν και μειώνουν τη φλεγμονή θα είναι τεράστια το 2022», προβλέπουν δερματολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί και αισθητικοί.

«Μήνες (ακόμα και χρόνια) καταπολέμησης των δερματικών προβλημάτων από τη χρήση μάσκας, θα έχουν ως αποτέλεσμα τις ειδικές θεραπείες ενάντια στις φλεγμονές και τους ερεθισμούς του δέρματος.

Τα προϊόντα που περιέχουν κεραμίδια (ceramides) μπορεί να είναι χρήσιμα όσον αφορά τη θεραπεία και γίνονται γρήγορα πιο δημοφιλή. Η προσθήκη κεραμιδίων βοηθά στην προστασία του δέρματος και στη δημιουργία ενός προστατευτικού φραγμού με το πρόσθετο πλεονέκτημα της αντιγήρανσης.

Τάση #6: Squalane, Squalane και ακόμη περισσότερο Squalane

Δείτε Επίσης
Αποκάλυψη: Η αναπνοή μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος!

Το Squalane είναι ένα άλλο συστατικό που θα συνεχίσουμε να βλέπουμε όλο και περισσότερο. Αυτό είναι ένα συστατικό που κάνει καταπληκτική δουλειά στην ενυδάτωση του δέρματος, αλλά είναι ελαφρύ και δεν φράζει τους πόρους. Έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για να μειώνει την ερυθρότητα.

Τάση #7: Η κυριαρχία των ορυκτών αντηλιακών συστατικών

Τα ορυκτά φίλτρα στα αντηλιακά αυξάνονται και η δημοτικότητά τους θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος», λένε οι ειδικοί.

Με τις πιο πρόσφατες δηλώσεις του FDA και τη συνεχιζόμενη έρευνα σχετικά με τα χημικά συστατικά στα αντηλιακά προϊόντα, φαίνεται ότι θα δούμε περισσότερα διαθέσιμα προϊόντα που βασίζονται σε ορυκτά, ειδικά χρωστικές επιλογές που βοηθούν στην εξάλειψη των λευκών κηλίδων και γραμμών που μπορεί να αφήνουν κάποια αντηλιακά περιστασιακά.

Τάση #8: Περιποίηση δέρματος με βακτήρια

«Τα βακτήρια δεν είναι πλέον μια “βρώμικη” λέξη στην περιποίηση του δέρματος», λένε οι δερματολόγοι. «Το μικροβίωμα του δέρματος αναγνωρίζεται περισσότερο με την εμφάνιση προβιοτικών προϊόντων περιποίησης δέρματος. Η ύπαρξη υγιών βακτηρίων στο δέρμα μας ενισχύει τον φραγμό του δέρματός μας, ενισχύει την ανοσία του δέρματος, διατηρεί την ισορροπία του pH και επιτρέπει στο δέρμα να λειτουργεί καλύτερα.

Προχωρώντας στο 2022, θα δείτε ακόμη περισσότερα προϊόντα περιποίησης δέρματος και συμπληρώματα ειδικά σχεδιασμένα για το δέρμα που περιέχουν πρεβιοτικά και προβιοτικά.

Τάση #9: Εναλλακτικές λύσεις κατά της γήρανσης με βάση τα φυτά

Καθώς συνεχίζουμε να ερευνούμε συστατικά που ενισχύουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη ενώ παράλληλα αναζωογονούν το δέρμα, αναμένεται να δούμε περισσότερες φυτικές συνθέσεις στην κατηγορία των προϊόντων αντιγήρανσης. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν Centella Asiatica, Βakuchiol, Εlderberry και ρεσβερατρόλη.

Τάση #10: Δίνοντας προτεραιότητα στη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής

Φαίνεται ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να βλέπουν την περιποίηση του δέρματος ως μια ολιστική πρακτική για ολόκληρο το σώμα που εκτείνεται πέρα ​​από τα όρια του προσώπου.

Ένας τομέας περιποίησης στον οποίο εστιάζει ιδιαίτερα η βιομηχανία της ομορφιάς είναι το τριχωτό της κεφαλής. Είναι το σημείο από το οποίο μεγαλώνουν τα μαλλιά μας και πρέπει να το περιποιούμαστε. Με την άνοδο των ορών για το τριχωτό της κεφαλής, αυτό το παραμελημένο σημείο έρχεται στο προσκήνιο.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.