Οι καλύτερες συμβουλές για να μειώσουμε τις γραμμές του χαμόγελου!

Οι καλύτερες συμβουλές για να μειώσουμε τις γραμμές του χαμόγελου!

Το γέλιο είναι υγεία, χαρά και ευτυχία! Αν και μοιάζει να ευθύνεται για αυτές τις μικρές κάθετες γραμμούλες που δημιουργούνται γύρω από τα χείλη μας, στην πραγματικότητα ο πιο προφανής λόγος για την παρουσία τους είναι η ηλικία. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας παράγει λιγότερο κολλαγόνο και αυτό οδηγεί στην εμφάνιση των ανεπιθύμητων ρυτίδων. Αλλά εμείς με μερικές έξυπνες κινήσεις μπορούμε να απαλύνουμε την εμφάνισή τους!

Από την Άντζελα Μολφέτα 

Γραμμές γέλιου, του καπνιστή ή οι ρινοχειλικές πτυχές αναφέρονται στις ρυτίδες που δημιουργούνται γύρω από το στόμα μας. Συνήθως, εμφανίζονται και στις δύο πλευρές όταν χαμογελάμε, τόσο στην επάνω όσο και στην κάτω πλευρά των χειλιών μας. Με την πάροδο του χρόνου αποκτούν μια φυσική, μόνιμη παρουσία.

Εκτός από τη φυσική διαδικασία γήρανσης βέβαια, το DNA μας μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ανάπτυξης των γραμμών χαμόγελου. Δεν είναι απίθανο κάποιες από εμάς να παρατηρήσαμε γραμμές γύρω από το στόμα μας, ακόμα και από τη νεαρή μας ηλικία.

Για να καθυστερήσουμε τον σχηματισμό τους και να μειώσουμε την εμφάνισή τους στα αρχικά στάδια της παρουσίας τους, μπορούμε να ακολουθήσουμε μερικές έξυπνες κινήσεις, ώστε να διατηρήσουμε το νεανικό μας χαμόγελο όσο γίνεται περισσότερο!

Ασκήσεις προσώπου

Σε πολλές περιπτώσεις, σχηματίζονται γραμμές χαμόγελου όταν οι μύες του προσώπου μας κάνουν επαναλαμβανόμενες κινήσεις, όπως το χαμόγελο και το γέλιο, που συσπούν τους μύες και οδηγούν σε πτυχές στο δέρμα με την πάροδο του χρόνου.

Μία μέθοδος θεραπείας για τις γραμμές γέλιου είναι να τις αντιμετωπίσουμε όπως και με άλλα μυϊκά προβλήματα στο σώμα μας: την άσκηση! Η εξάσκηση με συγκεκριμένες κινήσεις έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση των μυών γύρω από το στόμα μας, οπότε μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση των αντιαισθητικών γραμμών!

Ο «μυς του φιλιού» ή orbicylaris oris είναι υπεύθυνος για το κλείσιμο του στόματός μας, για τα φιλιά που μοιραζόμαστε, αλλά και για το παίξιμο πνευστών οργάνων, όπως οι τρομπέτες και τα κόρνα. Ελέγχει τις κινήσεις των χειλιών και περιβάλλει το στόμα, από τα οστά της άνω γνάθου, τον ουρανίσκο και την κάτω γνάθο, ενώ εισάγεται απευθείας στα χείλη!

  • Για να εκπαιδεύσουμε αυτόν τον μυ, θα χρησιμοποιήσουμε τους δείκτες μας έτσι ώστε να «αγκιστρώσουμε» τις γωνίες του στόματός μας και να τραβήξουμε προς τα έξω, περίπου κατά 1/2εκ.
  • Ενώ εξασκούμε αντίσταση με τα δάχτυλά μας, την ίδια στιγμή θα προσπαθήσουμε να ενώσουμε τις γωνίες του στόματός μας, σε μια διάρκεια από 5-10 δευτερόλεπτα.
  • Στη συνέχεια, χαλαρώνουμε τους μύες και επαναλαμβάνουμε την κίνηση προς τα επάνω, για 25 φορές. Όσο πιο συχνά κάνουμε αυτήν την άσκηση, τόσο πιο γρήγορα θα παρατηρήσουμε βελτίωση στις γραμμές του χαμόγελου!

Τα συστατικά που κάνουν θαύματα!

Η ρετινόλη, μια μορφή βιταμίνης Α, είναι γνωστή για τη θεραπευτική της δράση στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, καθώς αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, στοιχείο που μειώνεται με την πάροδο των χρόνων.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες η εφαρμογή ενός προϊόντος με ρετινόλη τοπικά, απαλύνει γραμμές και ρυτίδες μετά από 12-16 εβδομάδες χρήσης!

Ένα άλλο δημοφιλές συστατικό για τη θεραπεία των ρυτίδων του δέρματος είναι η τρετινοΐνη. Πρόκειται για ένα ακόμα ρετινοειδές, που προέρχεται από τη βιταμίνη Α αλλά είναι ισχυρότερο από τη ρετινόλη.

Μέσα από την τακτική χρήση τρετινοΐνης βελτιώνεται σημαντικά η ποιότητα του κολλαγόνου στο δέρμα μας, προσδίδοντας μια πιο ομαλή εμφάνιση στην επιδερμίδα μας.

Ένα απλό και απαλό μασάζ προσώπου με ένα μη φαγεσωρογόνο λάδι προσώπου θα βοηθήσει επίσης, εάν ακολουθηθεί σε μια θεραπεία ρουτίνας.

Ωστόσο, είναι πιο εύκολο να αποτρέψουμε τις γραμμές χαμόγελου με μια τακτική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας παρά να τις αντιμετωπίσουμε αφού έχουν ήδη σχηματιστεί. Οπότε, μόλις αντιληφθούμε τα πρώτα σημάδια, θα πρέπει να δράσουμε άμεσα!

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί

Η τακτική ενυδάτωση του δέρματός μας με ένα προϊόν υψηλής ποιότητας που είναι προσαρμοσμένο στις συγκεκριμένες ανάγκες του δέρματός μας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης των γραμμών χαμόγελου, καθώς η αφυδάτωση θα επιδεινώσει τις γραμμές και τις ρυτίδες!

Με την εφαρμογή του ενυδατικού προϊόντος, το νερό παγιδεύεται στο δέρμα μας, διατηρώντας την επιδερμίδα μας ενυδατωμένη και πλήρη. Αποτέλεσμα; Οι ρυτίδες γίνονται λιγότερο ορατές, ενώ σε αρχικά στάδια με τη συστηματική ενυδάτωση αποτρέπεται η εμφάνισή τους!

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη, όμως, και μερικές άλλες παραμέτρους που οδηγούν σε αφυδάτωση, όπως η συχνή κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης, που ευθύνονται και για τη μείωση της φυσικής ελαστικότητας του δέρματος. Εάν λοιπόν, παρατηρήσουμε πως το αλκοόλ και η καφεΐνη ξηραίνουν το δέρμα μας, θα πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωσή τους.

Αλλαγές στον τρόπο ζωής

Η υψηλή πρόσληψη αλκοόλ και καφεΐνης δεν είναι τα μόνα στοιχεία που θα επηρεάσουν αρνητικά το δέρμα μας! Η κακή διατροφή και το κάπνισμα συμβάλλουν επίσης, στην εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Μια υγιεινή διατροφή με τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διευκολύνει την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο διατηρεί το δέρμα σας σφριγηλό και νεανικό!

Δείτε Επίσης
Απαλός και αποτελεσματικός καθαρισμός, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας!

Από την άλλη πλευρά, μια διατροφή πλούσια σε ζάχαρη, επεξεργασμένα τρόφιμα και επεξεργασμένους υδατάνθρακες μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και να βλάψει το κολλαγόνο του σώματός μας, πράγμα που αντευχόμαστε με την ψυχή μας!

Ας σημειώσουμε βέβαια, πως το κάπνισμα θεωρείται μία από τις κορυφαίες αιτίες για την εμφάνιση των γραμμών χαμόγελου! Όχι μόνο αφυδατώνει το δέρμα και οδηγεί σε πρόωρη γήρανση, αλλά η φυσική πράξη της εισπνοής καπνού προκαλεί βαθιές πτυχές γύρω από το στόμα, λόγω της επαναλαμβανόμενης κίνησης στην περιοχή των χειλιών.

Μια υγιεινή συνήθεια περιποίησης που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι η τακτική χρήση αντηλιακού προϊόντος. Χρησιμοποιώντας καθημερινά αντηλιακή προστασία θα βοηθήσουμε στη διατήρηση του φυσικού κολλαγόνου στην επιδερμίδα μας, αποτρέποντας τη δημιουργία και ενίσχυση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Μπορούμε επίσης, να διπλασιάσουμε την προστασία του δέρματός μας εφαρμόζοντας έναν ορό βιταμίνης C, όταν βρισκόμαστε μακριά από τις ακτίνες του ήλιου, καθώς βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων και παρέχει αντιοξειδωτική υποστήριξη για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης.

Θεραπείες στο ιατρείο

Εάν δεν παρατηρήσουμε βελτιώσεις με τις θεραπείες στο σπίτι ή χρειαζόμαστε πιο εντατική θεραπεία για τις πιο βαθιές γραμμές, υπάρχουν πολλές μέθοδοι θεραπείας στα εξειδικευμένα δερματολογικά ιατρεία!

  • Για παράδειγμα, τα ενέσιμα δερματικά προϊόντα, που περιέχουν υαλουρονικό οξύ είναι μια κοινή επιλογή θεραπείας για τις ρινοχειλικές πτυχές, καθώς είναι μη επεμβατικά και προκαλούν ελάχιστες ουλές.

  • Μία άλλη επιλογή είναι το microneedling με ραδιοσυχνότητες, μια διαδικασία που χρησιμοποιεί κύματα ραδιοσυχνοτήτων για την τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου. Μια θεραπεία που δίνει αποτελέσματα, αλλά θα χρειαστούμε πολλές επισκέψεις.

  • Ο δερματολόγος μας μπορεί επίσης, να μας συστήσει και θεραπείες με λέιζερ Fraxel. Το Fraxel είναι μια διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των γραμμών χαμόγελου λόγω των μικροσκοπικών στηλών λέιζερ που διεισδύουν βαθιά στο δέρμα και βοηθούν το σώμα να αναδιαμορφώσει το δικό του κολλαγόνο.

Εντοπίζοντας τους μικροτραυματισμούς στο δέρμα μας, αναγκάζει το σώμα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο για να επιδιορθώσει τον τραυματισμό, δημιουργώντας μια πιο νεανική εμφάνιση!

Το συμπέρασμα

Ανεξάρτητα από την απόφασή μας, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως οι γραμμές χαμόγελου δεν είναι σημάδι κακής υγείας, αλλά φυσική συνέπεια της γενετικής και της διαδικασίας γήρανσης, οπότε δεν υπάρχει πίεση για την αντιμετώπισή τους – απλά, μπορούμε να επιλέξουμε να διατηρήσουμε τη νεανικότητά μας γιατί το θέλουμε και το αξίζουμε!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.