Υψηλές… προδιαγραφές για την περιποίηση του προσώπου μας!

Υψηλές… προδιαγραφές για την περιποίηση του προσώπου μας!
Υψηλές… προδιαγραφές για την περιποίηση του προσώπου μας!
Οι ακτίνες UV έχουν εντονότερη δράση στα μεγάλα υψόμετρα και οπωσδήποτε, γίνονται πολύ πιο επικίνδυνες με την αντανάκλαση του χιονιού! Για να τα προστατεύσουμε, δεν κάνουμε ούτε βήμα χωρίς τα γυαλιά ηλίου ή τις ειδικές μάσκες
Προβολή Φωτογραφιών
Υψηλές… προδιαγραφές για την περιποίηση του προσώπου μας!

Σκι, snowboard ή ακόμα και μια βόλτα στις χιονισμένες κορυφές, γίνονται must αυτήν την εποχή. Για να νιώσουμε απόλυτα ανανεωμένες κάνοντας σλάλομ στις χιονισμένες πλαγιές ή χαλαρώνοντας νωχελικά μπροστά από το τζάκι του σαλέ, δεν έχουμε παρά να προσφέρουμε έξτρα προστασία στην ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου μας εύκολα, ανώδυνα και αποτελεσματικά!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Ήλιος & χιόνι

Όσο μεγαλύτερο είναι το υψόμετρο που βρισκόμαστε, τόσο πιο επικίνδυνες γίνονται οι ακτίνες του ήλιου σε συνδυασμό με το κρύο και τον αέρα για το δέρμα μας! Εάν δεν έχουμε πάρει τα κατάλληλα μέτρα το πιθανότερο είναι να προκαλέσουμε αφυδάτωση στην ευαίσθητη επιδερμίδα μας ή ακόμα και να «καούμε» από τον ήλιο! Μια προστατευτική κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας είναι το πρώτο, απαραίτητο βήμα που πρέπει να ακολουθούμε ευλαβικά πριν από κάθε εξόρμηση στα ψηλά βουνά.

Αντηλιακή προστασία

Όταν βρισκόμαστε σε μεγάλο υψόμετρο, ακόμα και εάν υπάρχει συννεφιά και ομίχλη, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε αντηλιακή προστασία για το εύθραυστο δέρμα του προσώπου μας. Οι επικίνδυνες ακτίνες UV διαπερνούν τα σύννεφα και βλάπτουν την επιδερμίδα. Σε συνδυασμό μάλιστα, με τις χαμηλές θερμοκρασίες και την ένταση των ανέμων προκαλούν εύκολα αφυδάτωση στην επιδερμίδα μας, με ή χωρίς ήλιο!

Τα πιο ευαίσθητα σημεία του προσώπου

Τα χείλη, η μύτη και τα αυτιά γίνονται τα πιο ευαίσθητα σημεία του προσώπου μας όταν βρισκόμαστε εκτεθειμένες στον άνεμο, το κρύο και στην έντονη ηλιοφάνεια. Για να μην υποφέρουμε από τις γνωστές επιπλοκές, όπως κάψιμο, ξεφλούδισμα, τράβηγμα και κνησμό, προφέρουμε ειδική προστασία σε αυτές τις εύθραυστες ζώνες του προσώπου μας, χρησιμοποιώντας ειδικές προστατευτικές φόρμουλες ή αντηλιακά στικ ολικής προστασίας, πριν και κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων μας στο βουνό.

Ο ήλιος και τα μάτια μας

Οι ακτίνες UV έχουν εντονότερη δράση στα μεγάλα υψόμετρα και οπωσδήποτε, γίνονται πολύ πιο επικίνδυνες με την αντανάκλαση του χιονιού! Για να προστατεύσουμε απόλυτα την ευαίσθητη περιοχή των ματιών μας, εκτός από τη χρήση ειδικού αντηλιακού προϊόντος, δεν κάνουμε ούτε βήμα χωρίς τα γυαλιά ηλίου ή τις ειδικές μάσκες, όταν κάνουμε τα αγαπημένα μας χειμερινά σπορ. Σε αντίθετη περίπτωση βάζουμε σε κίνδυνο τα όμορφα μας μάτια, με κίνδυνο να προκληθούν ακόμα και σημαντικές βλάβες στην όραση!

Κατάλληλη φροντίδα πριν, αλλά και μετά

Αφού έχουμε προσφέρει την απαραίτητη προστασία στο πρόσωπό μας πριν και κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο βουνό είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσουμε ένα –δυο απλά βήματα το βράδυ ή αφού έχουμε επιστρέψει από τις χιονισμένες πλαγιές. Φροντίζουμε λοιπόν, το δέρμα του προσώπου μας με μια πλούσια ενυδατική σύνθεση για μετά τον ήλιο.

Με αυτήν την κίνηση επαναφέρουμε τη φυσική υδατική ισορροπία της επιδερμίδας μας, εξουδετερώνοντας παράλληλα τη δράση των ελευθέρων ριζών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Επίσης, μια θρεπτική, ενυδατική μάσκα προσώπου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την επιδερμίδα μας να παραμείνει ενυδατωμένη, λεία, ελαστική και φωτεινή!

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.