Προσωπικές ιστορίες στη σύγχρονη Αθήνα

Προσωπικές ιστορίες στη σύγχρονη Αθήνα

Το βιβλίο «Πριν αφήσεις τον ήλιο να μπει και άλλες ιστορίες δραματοθεραπείας» των Ian Douglas Robertson και Κατερίνας Κουρούκλη-Robertson αν και έχει λογοτεχνικές αρετές, εντούτοις πρόκειται για πολύ πραγματικές ιστορίες.

Από την Άννα Ραβανού

Μια γυναίκα προσπαθεί να αντιμετωπίσει εφιαλτικές μνήμες, μια άλλη δεν μπορεί να απελευθερωθεί από έναν παθιασμένο έρωτα χωρίς μέλλον, ένας έφηβος, γιος μεταναστών παλεύει με ένα επίμονο τραύλισμα, ένας πενηντάχρονος επιλέγει να χωρίσει με τη γυναίκα της ζωής του αντί να παραβεί τις ηθικές αρχές του.
Αυτές είναι μερικές από τις προσωπικές ιστορίες που ξετυλίγονται μέσα στις συνεδρίες μιας ψυχοθεραπεύτριας, όπου αποκαλύπτονται βαθιά κρυμμένες μνήμες και εμπειρίες όχι μόνο του θεραπευομένου αλλά και της θεραπεύτριας.
Αν και δοσμένες λογοτεχνικά, οι ιστορίες αυτές, στο πνεύμα του  διάσημου πλέον και στο ελληνικό κοινό, Γιάλομ, είναι βασισμένες σε αληθινές περιπτώσεις με πλαίσιο τη σύγχρονη Αθήνα.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς:

Ian Douglas RobertsonΟ Ian Douglas Robertson γεννήθηκε στην Αγγλία και μεγάλωσε στη νότια Ιρλανδία. Σπούδασε γαλλική και ισπανική λογοτεχνία στο Trinity College του Δουβλίνου, ενώ συγχρόνως, έκανε θεατρικές σπουδές. Έχει κάνει μεταπτυχιακά στα παιδαγωγικά, στη μετάφραση και τη δημιουργική γραφή. Γνώρισε την Κατερίνα του στο Δουβλίνο. Από τότε ζει και δουλεύει στην Ελλάδα ως καθηγητής αγγλικών, μεταφραστής και ηθοποιός. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα Fo’s Βaby και Turtle Hawks, τα οποία διαδραματίζονται στη σύγχρονη Αθήνα.

Δρ. Κατερίνα Κουρούκλη-RobertsonΗ Δρ. Κατερίνα Κουρούκλη-Robertson γεννήθηκε στην Αγγλία και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Είναι ψυχοθεραπεύτρια με διδακτορικό στη δραματοθεραπεία από το University of Surrey της Αγγλίας και ειδική παιδαγωγός. Είναι υπεύθυνη σπουδών στο Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό (Δραματοθεραπεία & Παιγνιοθεραπεία) Κέντρο «Το Έρμα», και εξωτερική συνεργάτις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Επίσης, συντονίζει τη μουσικοθεατρική ομάδα ατόμων με αναπηρία του V.S.A. HELLAS. Πολυάριθμα άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχουν περιληφθεί σε συγγράμματα για τη δραματοθεραπεία.

Δείτε Επίσης
Φέτος, οι κερασιές θα ανθίσουν στην Ουάσιγκτον από τις 20 Μαρτίου έως τις 12 Απριλίου

 

Πριν αφήσεις τον ήλιο να μπει και άλλες ιστορίες δραματοθεραπείας
Ian Douglas Robertson, Κατερίνα Κουρούκλη-Robertson
Εκδόσεις: Νεφέλη
Σελ.: 432, τιμή: € 16,60
Σειρά: Ελληνική πεζογραφία
Μετάφραση: Έλενα Μαρούτσου
Μακέτα Εξωφύλλου: Α. Πφάου – Π. Δουβίτσας

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.