Χριστίνα Φλαμπούρη: Κατακτώντας τις 7 υψηλότερες κορυφές του κόσμου!

Χριστίνα Φλαμπούρη: Κατακτώντας τις 7 υψηλότερες κορυφές του κόσμου!

Η Χριστίνα Φλαμπούρη είναι η «ηρωίδα» μίας συναρπαστικής διαδρομής, που την οδήγησε στην κατάκτηση των 7 υψηλότερων κορυφών του κόσμου. Είναι μία διαδρομή γεμάτη όνειρα, πάθος, εμπειρίες, ανατροπές. Είναι η πορεία που την ώθησε να πιστέψει στις δυνάμεις της, στην υπέρβαση του φόβου και τελικά στην πεποίθηση ότι τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Η συνέντευξή της αποπνέει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία και μας προσκαλεί να «στραγγίξουμε τη ζωή» απολαμβάνοντάς την κάθε στιγμή!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Αφορμή για αυτή τη συνέντευξη στάθηκε η συνεργασία της Χριστίνας Φλαμπούρη με τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και το κορυφαίο στραγγιστό γιαούρτι της με σλόγκαν «Στράγγιξε τη ζωή και κράτα το καλύτερο».

Πρωταγωνίστρια της νέας διαφημιστικής καμπάνιας, η Χριστίνα Φλαμπούρη, η μόνη Ελληνίδα που κατέκτησε τις 7 υψηλότερες κορυφές του κόσμου που μας καλεί να εστιάσουμε στην ουσία της πραγματικής ζωής, η οποία κατακτάκται μέσα από τις εμπειρίες εκείνες που κάνουν κάθε άνθρωπο ευτυχισμένο.

Η ιστορία της ταινίας βασίζεται στα κοινά χαρακτηριστικά που έχει το μοναδικό αυτό γιαούρτι και η Χριστίνα Φλαμπούρη, η οποία κατακτά τους στόχους της και στραγγίζει τη ζωή, κρατώντας όλα αυτά που έχουν σημασία!

Άλλωστε, η ίδια είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα που αποφάσισε να «μεταμορφωθεί» από ένα ήσυχο παιδί, που σπούδασε φυσική και μετά μπήκε στον εργασιακό στίβο, σε μία γυναίκα που τόλμησε να ζήσει το όνειρό της!

Μία νέα κοπέλα που έμοιαζε χωρίς εξάρσεις, χωρίς ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση, που ζούσε μία «κανονική» ζωή. Με άλλα λόγια, που τίποτα δεν προδίκαζε την πορεία προς την κατάκτηση των… βουνών!

Με αφορμή μία εκδρομή και την ενασχόλησή της με την αναρρίχηση (ανήκει στον ΕΟΣ Αχαρνών) ανακαλύπτει την υψοφοβία της αλλά και τον φόβο της για το άγνωστο. Και όπως αποδεικνύεται κατάφερε να το καταπολεμήσει δυναμικά και θέτοντας τον υψηλότερο στόχο.

Σε αναζητήσεις της στο Διαδίκτυο και ψάχνοντας για κάτι διαφορετικό ανακαλύπτει το «7 Summits project», με άλλα λόγια την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου του πλανήτη!

Χωρίς να είναι επαγγελματίας αθλήτρια ούτε ορειβάτισσα αποφασίζει να σκαρφαλώσει στις επτά κορυφές του κόσμου. Ένα σχέδιο που έμοιαζε ακατόρθωτο, αλλά που εκείνη το έκανε πραγματικότητα και μάλιστα χωρίς να αφήσει την εργασία της στην εταιρεία Παπαστράτος, κατάφερε να συνδυάσει προπονήσεις, εργασία και προσωπική ζωή.

Η Χριστίνα Φλαμπούρη λοιπόν κατέκτησε στα 31 της χρόνια τις υψηλότερες κορυφές στις 7 ηπείρους, το Ελμπρούς στον Καύκασο της Ρωσίας, το Κιλιμάντζαρο στη Τανζανία, το Ντενάλι στην Αλάσκα, την πυραμίδα Κάρστενζ στην Παπούα, το Ακονκάγκουα στην Αργεντινή, το όρος Βίνσον στην Ανταρκτική και φυσικά το Έβερεστ στο Νεπάλ, την υψηλότερη κορυφή του κόσμου!

Η ανάβαση στις Επτά Κορυφές είναι μια επική ορειβατική πρόκληση που απαιτεί επιμονή και αποφασιστικότητα. Λίγοι είναι αυτοί που προσπάθησαν και ακόμα πιο λίγοι αυτοί που πέτυχαν να την φέρουν σε πέρας – μόνο μερικές εκατοντάδες μέχρι σήμερα. Και φυσικά, ανάμεσά τους ακόμη λιγότερες γυναίκες..

– Δεν είστε μόνο, η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε τις «7 κορυφές». Βρίσκεστε στην ελίτ των περίπου 71 γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο που το έχουν καταφέρει. Μιλήστε μας για τα συναισθήματά σας, όταν πατήσατε την τελευταία κορυφή…

Τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα σε κάθε κορυφή. Στην 7η κορυφή μου, την υψηλότερη κορυφή της Ανταρκτικής, ήταν τα πιο ρομαντικά συναισθήματα.

Τη στιγμή που πάτησα την κορυφή και άνοιξα την ελληνική σημαία ένιωσα το βουνό να εκρήγνυται και να πετάγονται πυροτεχνήματα και χρώματα. Αυτή η στιγμή ήταν η απόδειξη ότι όλα είναι δυνατά!

Πριν μερικά χρόνια δεν μπορούσα να σταθώ στην άκρη μια πλαγιάς και τώρα είχα κατακτήσει τις ψηλότερες κορυφές όλων των ηπείρων… Επομένως, για μένα αυτό το επίτευγμα ήταν μια επιπλέον όρεξη για ζωή και πίστη ότι όλα τα όνειρα είναι εφικτά!

Η επιτυχία σας αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για την κατάκτηση των στόχων καθεμιάς από εμάς. Ποια ήταν η αφορμή για αυτό το ταξίδι;

Ήταν λίγο παράλογος ο λόγος, για τον οποίο ξεκίνησα το ταξίδι για τις 7 κορυφές. Ο φόβος ήταν αυτός που με ώθησε. Τυχαία σε μια εκδρομή αναρρίχησης αντιμετώπισα αυτό που τόσα χρόνια απέφευγα, τον φόβο για το ύψος ή καλύτερα τον φόβο για το άγνωστο.

Ο φόβος ήταν αυτός που με ώθησε. Τυχαία σε μια εκδρομή αναρρίχησης αντιμετώπισα αυτό που τόσα χρόνια απέφευγα, τον φόβο για το ύψος ή καλύτερα τον φόβο για το άγνωστο.

Συνειδητοποίησα ότι οποιαδήποτε ενέργεια έξω από το ασφαλές πεδίο μου με έκανε να δειλιάζω. Και κάπως έτσι αποφάσισα να το καταπολεμήσω. Το 7 Summits project ήταν το ιδανικό για μένα, ταξίδια σε όλο τον κόσμο και η μία κορυφή με προετοίμαζε για την επόμενη μέχρι να φτάσω στην κυριολεξία στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ.

Πόσο θάρρος, δύναμη και ενέργεια καταθέσατε για την κατάκτηση των στόχων σας;

Νομίζω έχασα το μέτρημα (χαχα). Υπήρχαν πολλές φορές που ένιωσα ότι δεν είχα σταγόνα ενέργειας ή δύναμης για να συνεχίσω, αλλά τελικά πάντα υπήρχε λίγη ενέργεια για ένα βήμα ακόμα, για μία ώρα ακόμα και βήμα βήμα κάποια στιγμή το επόμενο βήμα ήταν στην μία ακόμη κατάκτηση της κορυφής!

– Μήπως κάποιες στιγμές νιώσατε να λυγίζετε; Εάν ναι, τι ήταν αυτό που σας βοήθησε να παραμείνετε συγκεντρωμένη στον στόχο σας;

Πολλές! Προσπαθούσα να σκεφτώ πώς θα ένιωθα, αν τώρα (εκείνη τη στιγμή δηλαδή, που είμαι έτοιμη να τα παρατήσω) ήμουν στην κορυφή; Και ξαφνικά πέρναγαν από το μυαλό μου όλες οι προσπάθειες που είχα κάνει για να βρίσκομαι σε εκείνο το σημείο. Κάθε αποστολή ξεκινάει 6-8 μήνες πριν φτάσω στο βουνό. Ευτυχώς αυτή η σκέψη ήταν αρκετή για να μην τα παρατήσω…

– Οπωσδήποτε, έχετε γίνει πηγή έμπνευσης για όλες μας! Εξ ου και το παιδικό βιβλίο «Στις 7 κορυφές», από τις εκδόσεις Πατάκη. Πείτε μας για τη συνεργασία σας…

Μετά την ολοκλήρωση του project 7 Summits άρχισα να κάνω πολλές παρουσιάσεις σε σχολεία με σκοπό να εμπνευστούν τα μικρά παιδιά για να ακολουθήσουν τα όνειρα τους όσο μεγάλα και αν είναι…

H περίοδος του Covid, όμως, δυσκόλεψε τις συναντήσεις, επομένως το παραμύθι ήταν ένας εναλλακτικός τρόπος και ένα νέο «ταξίδι» για εμένα… Σε αυτό το ταξίδι ήμασταν μαζί με την Μαρία Ρουσάκη με την οποία γράψαμε αυτό το αλληγορικό παραμύθι. Ο σκοπός ήταν να φτάσει στις ψηλότερες «κορυφές» του κόσμου, εκεί που τα όνειρα μοιάζουν προσβάσιμα και εφικτά!

– Με 7 λέξεις, πως θα χαρακτηρίζατε την επιτυχημένη σας προσπάθεια;

Οι 7 λέξεις είναι οι αξίες που χρειάστηκαν για να φτάσω στις 7 κορυφές… «Ελπίδα», «Μαζί», «Φροντίδα», «Αποδοχή» «Αφοσίωση» , «Θάρρος», «Υπομονή».

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.