Η επόμενη τάση της «ήσυχης πολυτέλειας»; Η αναβίωση της εποχή της τζαζ είναι εδώ!

Η επόμενη τάση της «ήσυχης πολυτέλειας»; Η αναβίωση της εποχή της τζαζ είναι εδώ!

Η έκθεση Pinterest Predicts 2024 ανέφερε ότι οι αναζητήσεις για ρούχα εμπνευσμένα από την τζαζ αυξάνονται. Οι παγκόσμιοι ερευνητές των τάσεων υποστηρίζουν ότι η αισθητική της τζαζ είναι κοντά στην ήρεμη αισθητική της πολυτέλειας. Ενώ η άνοδος της  «αριστοκρατικής βραδινής εξόδου» συμβάλλει τα μέγιστα στη νέα ιδέα των τάσεων. Η αναβίωση της εποχής της τζαζ είναι εδώ!

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Η έκθεση Pinterest Predicts 2024 ανέφερε ότι οι αναζητήσεις για ρούχα εμπνευσμένα από την τζαζ αυξάνονται, υποδηλώνοντας ότι φέτος είναι πιθανό να φέρει μια «αναβίωση της τζαζ» τόσο για τους millennials όσο και για τους Gen Zs.

Άλλοι μελετητές των τάσεων λένε ότι αυτό πιθανότατα οφείλεται στην επιστροφή της «αριστοκρατικής βραδινής εξόδου». Οι άνθρωποι δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο να ετοιμάζονται να βγουν για ωραία δείπνα ή σε ένα τζαζ μπαρ μετά την επιβολή περιορισμών στη βιομηχανία φιλοξενίας από την πανδημία.

Η αισθητική της τζαζ προσφέρεται για την ήρεμη αισθητική πολυτέλειας, η οποία έγινε δημοφιλής το 2023 και είναι πιθανό να συνεχιστεί και το 2024.

Ένας τρόπος για να αξιοποιήσετε την τάση της τζαζ είναι να επικεντρωθείτε στην «τρελή» δεκαετία του ’20 και στην «παλιά ατμόσφαιρα του Χόλιγουντ».

Παρατηρώντας μάλιστα τις εμφανίσεις της σεζόν των βραβείων 2024, οι διάσημοι εμπνέονται ήδη από αυτήν την εποχή. Φόρεσαν μακριά γάντια, πολλά κρόσσια, μακριές αισθησιακές τουαλέτες… π.χ. στις εμφανίσεις των Χρυσών Σφαιρών.

Ατμόσφαιρα τζαζ μπαρ

Απλά κάνε μία ολόμαυρη εμφάνιση, που σίγουρα εξακολουθεί να έχει αυτή την αισθητική, αλλά επίσης δεν είναι υπερβολική. Για παράδειγμα, ένα μακρύ, μαύρο εφαρμοστό φόρεμα ως ένα διαχρονικό κομμάτι που ταιριάζει στο jazz revival look, ενώ τα μακριά γάντια θα ενισχύσουν την αισθητική

Αλλά, αν θέλετε να το… τερματίσετε, η ενσωμάτωση μιας μίνι φούστας με κρόσσια με μονόχρωμο τοπ και ζιβάγκο θα ταίριαζε για την περίσταση, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά διακριτική. Και για τις λάτρεις της τάσης ένας φιόγκος στα μαλλιά θα ενώσει την εμφάνιση.

Δείτε Επίσης
Επανάσταση και στην ομορφιά; Το πνεύμα της τζαζ εποχής τα άλλαξε όλα!

Αγοράστε vintage για να αποκτήσετε την αισθητική της τζαζ

Η παραγωγή γρήγορης μόδας είναι στα ύψη. Η McKinsey ανέφερε ότι από το 2016, πάνω από 100 δισεκατομμύρια ενδύματα παράγονται παγκοσμίως ετησίως. Όμως, η αισθητική της τζαζ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να ωφελήσετε το shopping vintage.

Οι τάσεις έρχονται και φεύγουν πιο γρήγορα από ποτέ και «μπορεί σίγουρα να είναι συντριπτικό, ειδικά για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται για τη μόδα».

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να επιλέγετε κάθε τάση ή να αγοράζετε ένα ολοκαίνουργιο ρούχο κάθε φορά που εμφανίζεται μια άλλη τάση, αν και η βιομηχανία μπορεί να σας λέει το αντίθετο. Μείνετε πιστή στο δικό σας στιλ, μείνετε πιστή σε αυτό που σας αρέσει!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.