10 σημάδια ότι  ο σύντροφός σας έχει σχέση στη δουλειά

10 σημάδια ότι ο σύντροφός σας έχει σχέση στη δουλειά

Υπάρχουν πολλά μέρη όπου κανείς μπορεί να δημιουργήσει εξωσυζυγικές σχέσεις. Μια…παράνομη σχέση όμως μπορεί σίγουρα να ξεκινήσει και στη δουλειά, όπου περνάμε μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αριθμός των ωρών που αφιερώνουμε στον χώρο εργασίας μπορεί να κάνει τους συναδέλφους να έρθουν κοντά. Πώς μπορείτε να καταλάβετε αν ο σύντροφός σας σάς απατά με συνάδελφό του; Οι ειδικοί απαντούν.

Από τη Σοφία Κροκιδά

Μέσα από περιστασιακή συνομιλία, οι συνάδελφοι μπορεί να ανακαλύψουν κοινά ενδιαφέροντα ή ένα χόμπι που τους ενώνει, ή ακόμα να έρθουν κοντά επειδή μοιράζονται τις ίδιες απογοητεύσεις στον χώρο εργασίας. Αυτοί οι στενοί αλλά πλατωνικοί συναισθηματικοί δεσμοί με υψηλό επίπεδο σεβασμού και εμπιστοσύνης μπορούν να εξελιχθούν σε αυτό που πλέον αποκαλείται «σύζυγοι εργασίας».

Η λέξη κλειδί εδώ είναι μια: πλατωνικός. Δυστυχώς, το να καταλάβετε μια αλλαγή του συντρόφου σας από μια τυπική, επαγγελματική σχέση με κάποια συνάδελφο σε κάτι περισσότερο δεν είναι πάντα εύκολο.

Όταν πρόκειται για έναν σύντροφο που έχει σχέση με κάποιον στη δουλειά, είναι εύκολο να αγνοήσουμε τα σημάδια. Δεδομένου ότι η εργασία απαιτεί μεγάλο μέρος του χρόνου και της προσπάθειάς μας, ένας σύντροφος που έχει σχέση με συνάδελφο μπορεί εύκολα να κρύψει την απιστία του.

Έχοντας αυτό κατά νου, εάν υποψιάζεστε ότι ο σύντροφός σας δημιουργεί μια βαθύτερη σχέση με κάποια συνάδελφο και μπορεί να σας απατά, υπάρχουν κάποια βασικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε.

1. Προσέχει περισσότερο την εμφάνισή του

Εάν ο σύντροφός σας αφιερώνει περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο για να ετοιμαστεί το πρωί και προσπαθεί πολύ για την εμφάνισή του, τότε θα πρέπει να προσέξετε.

Φυσικά και πολλοί άνθρωποι δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνισή τους, αλλά αν από το να μην τον ενδιαφέρει, δείτε ότι ξαφνικά ο σύντροφός σας ασχολείται υπερβολικά με το πώς θα πάει στη δουλειά, αγοράζει νέα ρούχα, περιποιείται περισσότερο τον εαυτό του ή ξαφνικά αρχίζει να φοράει κολόνια, τότε ίσως αυτό είναι σημάδι ότι προσπαθεί να εντυπωσιάσει κάποιον στη δουλειά.

Άλλωστε, οι άπιστοι άνθρωποι συχνά ασχολούνται με το πώς φαίνονται. Κάποιος μπορεί να χάσει βάρος, να αρχίσει να ασκούνται περισσότερο και να ντύνεται καλύτερα από το συνηθισμένο, ακόμη και όταν πηγαίνει στη δουλειά.

2. Περνά περισσότερο χρόνο στη δουλειά

Για τους περισσότερους από εμάς, μόλις τελειώσουμε τη δουλειά μας θέλουμε να πάμε σπίτι και να χαλαρώσουμε. Αλλά αν ο σύντροφός σας δεν είναι πιστός, μπορεί να επιλέξει να αφιερώσει επιπλέον χρόνο στο γραφείο.

Ίσως πηγαίνει  λίγο νωρίτερα το πρωί ή βρίσκει δικαιολογίες για να δουλέψει λίγο περισσότερο, στην πραγματικότητα για να περάσει χρόνο με τη συνάδελφό του. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά σημάδια, ειδικά αν εκείνη την περίοδο ο σύντροφός σας δεν έχει αναλάβει κάποιο πολύ σημαντικό project.

Ωστόσο, μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Ακριβώς επειδή κάποιος δουλεύει περισσότερες ώρες, δεν σημαίνει ότι σας απατάει. Μπορεί απλώς να δουλεύει, επειδή το θέλει ο ίδιος ή για να βγάλει περισσότερα χρήματα.

3. Αλλάζει τα ωράριά του ή πηγαίνει σε περισσότερες εκδηλώσεις

Αν το να μένει ο σύντροφός σας αργά στο γραφείο μπορεί να υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά, μπορεί επίσης να αλλάξει τα ωράριά του για να καλύψει την απιστία του.

Οι ξαφνικές και ανεξήγητες αλλαγές αποτελούν ένα κλασικό σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά, όπως επίσης και τα ασυνήθιστα συχνά επαγγελματικά ταξίδια.

4. Υπάρχει μείωση της συναισθηματικής οικειότητας μεταξύ σας

Σε γενικές γραμμές, εάν παρατηρείτε μειωμένη συναισθηματική οικειότητα με τον σύντροφό σας αυτό μπορεί να σημαίνει προβλήματα ή να υποδηλώνει απιστία, ακόμα και στον χώρο εργασίας του. Οι μεγάλες αλλαγές στη συναισθηματική οικειότητα κάποιες φορές δείχνουν ότι ο σύντροφός σας επενδύει αλλού συναισθηματικά.

Μπορεί να φαίνεται απόμακρος, να ενδιαφέρεται λιγότερο για την καθημερινότητά σας ή να είναι λιγότερο ενθουσιώδης στο να κάνετε κάτι μαζί. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε μια ξαφνική αμηχανία ή έλλειψη άνεσης κατά τη διάρκεια τρυφερών στιγμών.

5. Είναι μυστικοπαθής γύρω από τη δουλειά του

Ένα από τα βασικά στοιχεία οποιασδήποτε σχέσης είναι η ικανότητα να εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον και να μοιράζεστε όσα συμβαίνουν στη μέρα σας.

Εάν ξαφνικά ο σύντροφός σας έχει γίνει μυστικοπαθής σχετικά με τη δουλειά του ή είναι απρόθυμος να μοιραστεί λεπτομέρειες για την ημέρα του, τότε μπορεί αυτό να κρύβει κάποια παράλληλη σχέση στη δουλειά.

6. Είναι πιο προστατευτικός σχετικά με την επικοινωνία στη δουλειά

Μερικά ζευγάρια θέτουν σαφή όρια σχετικά με το κατά πόσον είναι εντάξει να κοιτάει ο ένας το τηλέφωνο ή τον υπολογιστή του άλλου, κι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αλλά αν ο, συνήθως άνετος, σύντροφός σας ξαφνικά αρχίσει να προσέχει τέτοια πράγματα, τότε ίσως πρέπει να ανησυχήσετε.

Δείτε Επίσης
Τι να περιμένετε στην ερωτική σας ζωή αυτό το καλοκαίρι, με βάση το ζώδιό σας

Η επικοινωνία μεταξύ συναδέλφων μέσω μηνυμάτων είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο. Ωστόσο, δεν είναι απίθανο να υπάρχει μια ρομαντική διάθεση μεταξύ συναδέλφων στα μηνύματα που ανταλλάσσουν. Αν βλέπετε ότι προστατεύει υπερβολικά το κινητό και τον υπολογιστή του, τότε μάλλον κάτι σας κρύβει.

7. Αποφεύγει το σεξ

Εάν ο σύντροφός σας φλερτάρει με κάποια συνάδελφό του, τότε ίσως προσέξετε μειωμένη όρεξη για σεξ όταν γυρνάει στο σπίτι. Μερικές φορές, όταν οι άνθρωποι εμπλέκονται με κάποιον άλλο, αποφεύγουν τη σωματική οικειότητα με τον σύντροφό τους.

Ο σύντροφός σας μπορεί να βρίσκει δικαιολογίες για το ότι δεν ενδιαφέρεται για το σεξ και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να σας περάσει απαρατήρητο.

8. Φαίνεται υπερβολικά δεμένος με κάποια συνάδελφο

Το να έχεις φίλους στον χώρο εργασίας είναι σίγουρα καλό, αλλά πρέπει να προσέχετε αν βλέπετε ότι ο σύντροφός σας είναι υπερβολικά κοντά με κάποια συνάδελφό του. Μήπως μιλάει υπερβολικά συχνά για κάποια που δεν είχατε ακούσει προηγουμένως;

Η συχνή αναφορά σε κάποια συνάδελφο, ειδικά αν πρόκειται για νέα συνήθεια, θα πρέπει να σας βάλει σε υποψίες. Επίσης ύποπτο είναι το να μην θέλει να γνωρίσετε τη συγκεκριμένη συνάδελφο.

9. Αργεί πιο συχνά από ό,τι συνήθως

Όλοι αργούμε κάποιες φορές, ας το παραδεχτούμε. Ωστόσο, εάν ο σύντροφός σας αργεί όλο και πιο συχνά και επικαλείται λόγους που σχετίζονται με τη δουλειά του, τότε προσοχή.

Αν καθυστερεί επανειλημμένα λόγω απροσδόκητων ή ασυνήθιστων meetings μετά τη δουλειά, και γενικά τον βλέπετε να αφιερώνει όλο και περισσότερο χρόνο στα επαγγελματικά του, τότε ίσως πρέπει να έχετε τον νου σας και για άλλα σημάδια.

10. Το ένστικτό σας σάς λέει ότι κάτι δεν πάει καλά

Ενώ μπορεί να ψάχνετε για σημάδια που προέρχονται απευθείας από τον σύντροφό σας, οι ειδικοί προτείνουν επίσης να ακούτε το δικό σας ένστικτο σε αυτές τις καταστάσεις.

Αν λοιπόν το ένστικτό σας λέει ότι κάτι δεν πάει καλά και ο σύντροφός σας αμυνθεί όταν προσπαθήσετε να μοιραστείτε μαζί του τις ανησυχίες σας, τότε είναι πιθανό κάτι να μην πηγαίνει καλά, στ΄ αλήθεια.

Μην αγνοείτε πράγματα που σας παραξενεύουνε και σας κάνουν να νιώθετε περίεργα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να συζητήσετε τις ανησυχίες σας με τον σύντροφό σας. Συχνά το μυαλό και η φαντασία μας μπορούν να φτιάξουν τρομερά πράγματα, ειδικά αν αισθανόμαστε ανασφάλεια με τον εαυτό μας ή με τη σχέση μας.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.