Ο άνδρας που θα ερωτευθώ…

Ο άνδρας που θα ερωτευθώ...

Όλη η μυθολογία πάνω στις ερωτικές σχέσεις βασίζεται σε μία και μοναδική ατάκα: Οι γυναίκες δεν καταλαβαίνουν τι θέλουν οι άνδρες και οι άνδρες δεν καταλαβαίνουν τίποτα από τις γυναίκες. Αλλά προς το παρόν ας αφήσουμε τους άνδρες να ψάχνονται κι ας δούμε τι κάνουμε εμείς!

Από τη Νικολέττα Γιαννοπούλου

Ο ιππότης πάνω στο άσπρο άλογο που μπορεί να αποδειχτεί και… γαϊδούρι

Τι θα γινόταν αν το βασιλόπουλο δεν έδινε στη Σταχτοπούτα το γυάλινο γοβάκι, αν η Χιονάτη και η μαγεμένη βασιλοπούλα εξακολουθούσαν να κοιμούνται τον ύπνο… του δικαίου και ο καλός ξυλοκόπος αντί να σώσει την Κοκκινοσκουφίτσα, συνέχιζε τη δουλίτσα του μέσα στο δάσος; Οι ρομαντικοί ιππότες, τα άξια και γεμάτα θάρρος βασιλόπουλα που ξεπερνούν όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια για να σώσουν και να παντρευτούν την αγαπημένη τους είναι θαυμάσια μόνο όμως στα παραμύθια. Στην πραγματική ζωή, οι άνδρες που φέρουν μέσα τους αυτό το σύνδρομο, ψάχνουν γυναίκες που για έναν περίεργο λόγο πιστεύουν ότι χρειάζονται τους ίδιους για να είναι καλά, κι έτσι θα υποστηρίζουν τον τίτλο και τις περγαμηνές του ιπποτισμού. Διότι δυστυχώς, οι άνδρες που θέλουν να βάλουν σε τάξη τη ζωή μας και να την αλλάξουν, στην πραγματικότητα, δεν θέλουν τίποτε άλλο από το να αλλάξουν εμάς τις ίδιες. Θεωρούν δεδομένο ότι οι αποτυχίες ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οφείλονται στους «κακούς» που μας περιτριγυρίζουν ή έστω στην κακή μας τύχη και το μαύρο ριζικό μας, και ούτε στιγμή δεν τους περνάει από το μυαλό ότι πιθανόν είναι οι δικές μας επιλογές. Οι κίνδυνοι από τη σχέση μας μαζί τους είναι: 1) Μέσα στην αγωνία τους να μας σώσουν από όλα τα δεινά, και να μας κατακτήσουν δείχνοντάς μας πόσο καλοί είναι, παύουν να είναι αληθινοί 2) Διαλέγουν συχνά γυναίκες που δεν θα τους αξιολογήσουν όπως εκείνοι θα ήθελαν 3) Μπερδεύουν το σεξ με την αγάπη και μπορεί να φθάσουν να γίνουν η καλύτερή μας… φίλη. Το θέλουμε; Ε, δεν το θέλουμε…

Επαγγελματικές φιλοδοξίες, κοινωνική αναρρίχηση, ή αλλιώς το παιχνίδι «Ο κυρίαρχος του διαστήματος»

Για τους άνδρες το θέμα της επαγγελματικής κυρίως ανόδου και καταξίωσης είναι ο κεντρικός τους στόχος. Η επιτυχία είναι η μαγική λέξη που τους κάνει να λάμπουν, δίνει νόημα στη ζωή τους, τους δίνει κίνητρο για δράση πολύ πιο έντονα από ό,τι στις γυναίκες. Εξάλλου, φαίνεται ότι ακόμη και σήμερα έχουν αποδεχτεί τον ρόλο του κουβαλητή στην ερωτική σχέση αλλά και στην οικογένεια. Είναι έκφραση του ανδρισμού τους και πιστεύουν ότι προμηθεύοντάς μας υλικά αγαθά θα τους αγαπάμε ή τέλος πάντων θα τους αγαπάμε περισσότερο. Αν το καλοσκεφτούμε με αυτόν τον τρόπο μάλλον υποβιβάζουν τον εαυτό τους. Αυτό ζητάμε εμείς από αυτούς; Αν ναι, τότε το θέμα είναι δικό μας, αν όχι… αρχίζει το πρόβλημα. Γιατί εκείνος δουλεύει όλο και περισσότερο και εμείς νιώθουμε παραμελημένες, το δείχνουμε με διάφορους τρόπους, και δεν του αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά του. Εκείνος με τη σειρά του θυμώνει, στρέφεται ακόμη πιο έντονα στη δουλειά του και στους φίλους του, στο τέλος βρίσκει και μια «ξανθιά» που τον εκτιμά για όσα προσφέρει και ο φαύλος κύκλος ολοκληρώνεται! Το ερώτημα γιατί οι άνδρες αφοσιώνονται με τέτοιο πάθος στη δουλειά τους και γιατί επενδύουν τόση ενέργεια στην καριέρα τους είναι μόνιμο στα χείλη των γυναικών. Η απάντηση σε αυτό είναι ότι δικαιώνεται μια πολύ βασική πλευρά της ανδρικής τους φύσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κατανοούν ότι αυτό δεν αρκεί, ούτε ότι παραβλέπουν τη σημασία των προσωπικών σχέσεων και της οικογένειας. Συνήθως όμως, έχουν ένα πρόβλημα για το ρόλο που καλούνται να παίξουν.

Δείτε Επίσης
Ποιον συναντήσατε;

Λογική και ευαισθησία ή αλλιώς, οι άνδρες δεν μιλούν πολύ και φυσικά δεν κλαίνε

Πόσες φορές έχετε παραπονεθεί στους άνδρες ή το κουβεντιάζετε με τις φίλες σας; Δεν είναι αρκετά συναισθηματικοί, δεν εκδηλώνονται, δεν δείχνουν την ευαισθησία τους. Κι όμως, αυτοί δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να παίζουν τον ρόλο που τους έχουμε δώσει. Τους θαυμάζουμε όταν επιδεικνύουν ανεξαρτησία, ψυχραιμία, αυτάρκεια ακόμη και όταν καταφέρνουν να κρύψουν ή να τιθασεύσουν τα συναισθήματά τους. Από μικρά παιδάκια το έχουν μάθει αυτό. Εκείνο που ξεχνούν είναι ότι η έκφραση των συναισθημάτων τους είναι απαραίτητη και σημαντική. Τείνουν να πιστεύουν ότι ένας συναισθηματικός άνδρας είναι αδύναμος. Ποια είναι η αλήθεια; Ότι οι άνδρες που υπερασπίζονται με τρομερό πάθος την αυτάρκειά τους, είναι τελικά μάλλον δειλοί με τον ψυχικό τους κόσμο. Και αυτό εκδηλώνεται με την αδυναμία να παραδεχτούν ότι κάτι έχουν ανάγκη και ακόμη περισσότερο να το ζητήσουν. Πολλοί άνδρες ενώ είναι εξαρτημένοι συναισθηματικά από τη γυναίκα τους, αρνούνται να το παραδεχτούν ακόμη και στον εαυτό τους. Και τους είναι αδύνατον να κατανοήσουν ότι το να δείχνεις σε κάποιον που αγαπάς τις αδυναμίες σου είναι ο μόνος τρόπος για να σε υποστηρίξει.

© 2013-2020 womanidol.com. All Rights Reserved.