Ποιον συναντήσατε; Άνδρας ή αντράκι;

Ποιον συναντήσατε;

Είναι όμορφος, περιποιημένος, πιθανόν επαγγελματικά κατασταλαγμένος. Κι εκεί που είπατε ότι «επιτέλους, να ένας άνδρας που αξίζει!», αρχίζουν τα… στραβοπατήματα! Μήπως, αντί να πετύχετε τον άνδρα που αναζητάτε, πέσατε πάνω στο… αντράκι ή απλά στον «μαμάκια»;

Από την Νικολέττα Γιαννοπούλου

Τι σόι άντρας είσαι εσύ ρωτώ… Άνδρας ή αντράκι;

Η διαχωριστική γραμμή είναι σίγουρα δυσδιάκριτη. Υπάρχει πάντως. Ακόμη κι όταν στο παιχνίδι της γοητείας δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε πού σταματάει η αρρενωπότητα, ο ανδρισμός και  πού ξεκινάει ο τσαμπουκάς και το αντριλίκι.

Επειδή όλο αυτό συνήθως εμάς τις γυναίκες μας γοητεύει καλό είναι να ξεχωρίζουμε τα πράγματα, αφού πολύ απλά οι άνδρες διαλέγουν να έχουν δίπλα τους γυναίκες και τα αντράκια… γυναικούλες!

Ας διαπιστώσουμε τις διακριτικές γραμμές, ή πιο απλά πώς συμπεριφέρεται ένας άνδρας και τι κάνει ένα αντράκι.

  • Στην πρώτη περίπτωση, αισθάνεται σίγουρος για τον ανδρισμό του και αυτό του επιτρέπει να δείχνει και το τρυφερό του πρόσωπο, ενώ στη δεύτερη πρέπει συνεχώς επιδεικνύει σκληρότητα, για να αυτοεπιβεβαιώνεται.
  • Ένας άνδρας διδάσκεται από τα λάθη του, αποδέχεται και αναλαμβάνει τις ευθύνες του, το αντράκι δεν συγχωρεί κανένα λάθος στον εαυτό του και αρνείται τις οποιεσδήποτε ευθύνες.
  • Ο ένας καθοδηγεί τα ένστικτά του και φυσικά συναναστρέφεται με ευκολία άλλους ανθρώπους, ο άλλος καθοδηγείται από τα ένστικτά του, είναι μοναχικός και απομονωμένος.
  • Ο άνδρας νοιάζεται για τους άλλους, αγαπάει άνευ όρων, κάνει περισσότερα και λέει λιγότερα, ξέρει να δίνει και να προσφέρει. Το αντράκι νοιάζεται πρώτα και καλύτερα για τον εαυτό του, αγαπάει υπό όρους, λέει πολλά και κάνει λίγα, τα θέλει όλα δικά του και δεν δίνει περίπου τίποτα.

Το μικρό παιδί που υπάρχει μέσα του ή απλώς «μαμάκιας»;

Θυμάστε εκείνο το τραγούδι πριν αρκετά χρόνια που έγινε μάλιστα και επιτυχία με τον χαρακτηριστικό στίχο «μου θυμίζεις τη μάνα μου»; Νομίζετε ότι τυχαία γνώρισε τέτοια αποδοχή;

Συνήθως οι άνδρες που διαλέγουν γυναίκες που τους θυμίζουν τη μάνα τους, θέλουν ή να συνεχίσουν να παίζουν τα μικρά παιδιά ή να κλείσουν τους λογαριασμούς με τη μητέρα τους. Μήπως ερωτευθήκατε έναν τέτοιον τύπο; Θα έχετε ήδη διαπιστώσει ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα μαζί του.

Δείτε Επίσης
Ποιος τύπος άνδρα σας έλκει (και τι σημαίνει για τον χαρακτήρα σας!)

Δείτε μερικούς βασικούς κανόνες που (πιθανόν) να βοηθήσουν:
  • Η μαμά απαγορεύεται… δια ροπάλου να έχει κλειδιά του σπιτιού σας.
  • Δεν πρέπει να του επιτρέπετε να περιμένει από εσάς να του καλύψετε τα κενά της σχέσης του με τη μητέρα του ή να έχετε εσείς καλές σχέσεις μαζί της, όταν εκείνος δεν μπορεί να την αντέξει ούτε λεπτό.
  • Θυμίστε του ότι τη μητέρα του δεν τη διάλεξε, ενώ εσάς ναι.
  • Μην μπαίνετε στο παιχνίδι των συγκρίσεων κάθε φορά που παραπονιέται για τη μαγειρική σας ή για το πόσο τέλεια καθαρά και σιδερωμένα ήταν τα πουκάμισά του όταν ήταν στη μαμά του, ενώ τώρα…
  • Μην τον βάζετε στη θέση του κατηγορούμενου που απολογείται αλλά στη θέση του άνδρα που εξομολογείται. Και δώστε του να καταλάβει ότι τον αποδέχεστε αν και μπορεί να μην σας αρέσουν κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του ή της συμπεριφοράς του.

Μαθήματα συντροφικότητας ή το πάρε-δώσε σε μια σχέση

Μια σχέση για να ανθίσει χρειάζεται συχνό «λάδωμα» και «ρεγουλάρισμα». Μην σας ξενίζει αυτό. Η σχέση σαν μια μηχανή που δουλεύει συνέχεια, εξαρτάται από το τι θα της βάλεις.

Η επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού πρέπει να είναι διαρκής και να αφορά όλες τις πτυχές της ζωής του. Για να αποφεύγονται όσο γίνεται περισσότερο οι παρεξηγήσεις και οι πικρίες που καταλήγουν σε άσχημες καταστάσεις και φυσικά σε απωθημένα.

Χρειάζεται ανοχή, συγχώρεση για να μπορεί να συνεχίσει να «δουλεύει». Και βέβαια, ανάφλεξη… Γιατί αν δεν υπάρχει πόθος, σεξουαλική έλξη, τα πράγματα δεν μπορούν να πάνε μπροστά. Βασικά πράγματα για να τσουλήσει… το πράγμα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.