Μαγειρεύουμε Οικογενειακά… Τρώμε Υγιεινά!

Μαγειρεύουμε Οικογενειακά... Τρώμε Υγιεινά!

Το Uncle Ben’s® εγκαινιάζει το πρόγραμμα Ben’s BeginnersΤΜ και εμπνέει τους γονείς να μπουν στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά τους και να μαγειρέψουν υγιεινά γεύματα.

Ιδέες και συμβουλές

Η κουζίνα πρέπει να είναι ένα μέρος, όπου όλη η οικογένεια νιώθει ευπρόσδεκτη. Προσκαλέστε τα παιδιά να σας βοηθήσουν στην κουζίνα, όσο μικρά κι αν είναι. Αναρωτιέστε τί μπορούν να κάνουν; Να μερικές ιδέες, ώστε ακόμα και ο πιο μικρός σεφ να βοηθήσει στην προετοιμασία του γεύματος!

Παιδιά κάτω των 3 ετών 

  • Στρώσιμο του τραπεζιού. Το να φέρουν τα μαχαιροπίρουνα είναι ένας εύκολος τρόπος για να συμμετέχουν τα παιδιά στην προετοιμασία του οικογενειακού τραπεζιού.
  • Πλύσιμο λαχανικών. Όσο σας βοηθούν με το πλύσιμο, βρείτε την ευκαιρία να τους μιλήσετε για την ασφάλεια των τροφίμων. Επίσης, χωρίς να το συνειδητοποιούν, έτσι συνηθίζουν και το πλύσιμο των χεριών.
  • Κόψιμο κορυφών από μυρωδικά. Ζητήστε τους να κόψουν τα φύλλα από ένα ματσάκι βασιλικό ή άλλα μυρωδικά.
  • Ξεχάστε για λίγο την τάξη. Η μαγειρική είναι και διασκέδαση. Κάποιες φορές, ο αλευροπόλεμος επιβάλλεται!

Παιδιά 3 έως 5 ετών

Χρησιμοποιήστε κουπ-πατ. Και όχι μόνο για κουλουράκια. Κάντε το γεύμα διασκεδαστικό χρησιμοποιώντας τα κουπ-πατ για το ψωμί ή ακόμα και για να δώσετε σχήμα στο ρύζι καθώς το σερβίρετε στο πιάτο.

Προσθήκη υγρών συστατικών. Δοκιμάστε πόσο σταθερά είναι τα χέρια τους ζητώντας τους να προσθέσουν τα υγρά συστατικά της συνταγής. Μοιράστε το περιεχόμενο μεγάλων συσκευασιών σε μικρότερα δοχεία, βοηθώντας τα να τα σηκώσουν πιο εύκολα.

Ντυθείτε κατάλληλα για την περίσταση. Τα παιδιά λατρεύουν τις στολές και φυσικά, οι μικροί σεφ δεν αποτελούν εξαίρεση. Βάλτε τα παιδιά στον ρόλο με μια μικρή ποδιά και ένα καπέλο σεφ.

Χρήστε τα επίσημο γευσιγνώστη! Κάντε τα παιδιά σας να δοκιμάσουν περισσότερα φαγητά, χρήζοντάς τα επίσημο γευσιγνώστη του σπιτιού. Ζητήστε τους να δοκιμάσουν μία μικρή μπουκιά από όλα τα πιάτα του γεύματος. Ακούστε τα σχόλιά τους και προσπαθήστε να υιοθετήσετε τις προτάσεις τους.

Παιδιά 6 έως 8 ετών

Κοπή μυρωδικών με ψαλίδια ασφαλείας. Στην αρχή του σχολικού έτους θυμηθείτε να αγοράσετε ένα ακόμα ψαλίδι ασφαλείας για την κουζίνα.

Καθάρισμα πορτοκαλιών, βραστών αβγών ή λαχανικών.

Δοκιμή σε όλα τα στάδια! Δώστε τους να δοκιμάσουν κάθε φορά που προσθέτετε ένα συστατικό στο φαγητό. Έτσι θα τα βοηθήσετε να καταλάβουν πώς κάθε συστατικό επηρεάζει τη γεύση του φαγητού κάνοντάς το πιο νόστιμο!

Κάντε τα μαθηματικά παιχνίδι. Αφήστε τα παιδιά να βοηθήσουν στο ζύγισμα και το μέτρημα των υλικών της συνταγής αλλά και στο ανακάτεμα των σωστών ποσοτήτων.

Παιδιά 9 έως 11 ετών

Οργανώστε το γεύμα. Ζητήστε τους να οργανώσουν το γεύμα. Βεβαιωθείτε ότι συμπεριέλαβαν λαχανικά, υδατάνθρακες και πρωτεΐνη.

Άνοιγμα κονσερβών και χρήση μικρών οικιακών συσκευών. Πάντα κάτω από την επίβλεψή σας, αφήστε τα να χρησιμοποιήσουν μικρές και απλές οικιακές συσκευές.

Γαστρονομικές δοκιμές. Δοκιμάστε συνταγές από όλο τον κόσμο και μιλήστε στα παιδιά σας για άλλους πολιτισμούς και γεωγραφία, ενώ παράλληλα εμπλουτίζετε το γαστρονομικό τους λεξιλόγιο.

Κάντε μαζί τα ψώνια! Πάρτε τα μαζί σας στο μανάβικο και διαλέξτε μαζί φρέσκα προϊόντα.

Παιδιά άνω των 12 ετών

Ρύζι και λαχανικά στον ατμό. Αφήστε τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τον ατμομάγειρα και να μαγειρέψουν ρύζι και λαχανικά σε μια συσκευή.

Δείτε Επίσης
Πέντε νέες και συναρπαστικές γεύσεις ρυζιού από το Uncle Ben’s!

Μια συνταγή μόνο για εκείνα. Βρείτε κάτι απλό, π.χ. μία σαλάτα ή ένα συνοδευτικό, και αφήστε το παιδί σας να το ετοιμάσει μόνο του, από την αρχή ως το τέλος.

Καθάρισμα. Εκμεταλλευτείτε δυο έξτρα χέρια βοήθειας. Αφήστε τα μέχρι και να σαπουνίσουν τα πιάτα.

Η ώρα της μαγειρικής τους ανήκει. Αφήστε το παιδί σας να αποφασίσει τι θα φτιάξετε μαζί, ακόμα και αν είναι πίτσα.

Γίνετε δημιουργικοί με τα παιδιά σας στην κουζίνα! 

Αφήστε τα να βάλουν τα χέρια τους σε ένα κουρκούτι ή στη ζύμη και να δοκιμάσουν διαφορετικά μείγματα. Όσο περισσότερο διασκεδάζουν μαζί σας στην κουζίνα, τόσο πιθανότερο είναι να συνεχίσουν να μαγειρεύουν μεγαλώνοντας.

Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό!

Ο μεγάλος digital διαγωνισμός Ben’s BeginnersΤΜ, έρχεται να επιβραβεύσει τους καλύτερους μικρούς σεφ αλλά και τους γονείς τους!

Έχετε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών; Τραβήξτε ένα video ή μία φωτογραφία από την προετοιμασία ενός οικογενειακού γεύματος με ρύζι Uncle Ben’s® και ανεβάστε το στο www.unclebens.gr. Το κοινό θα ψηφίσει τις συμμετοχές τής προτίμησής του, για να αναδείξει τους 10 υποψήφιους που θα μπουν σε κλήρωση. Στο τέλος, ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει 3.000€ μετρητά, ενώ ο 2ος και ο 3ος από 1.000€.

Η διάρκεια διεξαγωγής του Διαγωνισμού ορίζεται το χρονικό διάστημα από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016  έως και την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016  και χωρίζεται σε 2 φάσεις:
– Η πρώτη φάση διαρκεί από τις 15/2 έως 13/3  και περιλαμβάνει την υποβολή των συμμετοχών στο Διαγωνισμό, ενώ
– η δεύτερη από 14/3 έως 27/3  και αφορά  την ψηφοφορία των συμμετοχών του Διαγωνισμού  από το κοινό.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.