Ποιος είναι ο «Άκης Χεράκης»;

Μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που σκοπό έχει να ενημερώσει γονείς και παιδιά για την αρθρίτιδα

Μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που σκοπό έχει να ενημερώσει γονείς και παιδιά για την αρθρίτιδα με έξυπνο τρόπο και κάνοντας τη μάθηση παιχνίδι είναι πλέον στη διάθεση όλων.

από τη Σάντυ Γκαβέρα

Η φαρμακευτική εταιρεία Roche Hellas υπό την αιγίδα της Ελληνικής Παιδορευματολογικής Εταιρείας και με την υποστήριξη του «Παιδικού Αντιρευματικού Αγώνα», που απαρτίζεται από τον «Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» και τον «Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες» κάνουν την ενημέρωση παιχνίδι και ευχάριστη  – όσο αυτό είναι εφικτό – για να μαθαίνουν τα ίδια τα παιδιά αλλά και οι γονείς τα πάντα για τη νόσο.

Το www.enaxeraki.gr είναι μια νέα ενημερωτική ιστοσελίδα και μία πολύ καλή πρωτοβουλία της Roche Hellas, ώστε να ενημερώσει μέσα από το site που δημιούργησαν, τα παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και τους γονείς τους για την αρθρίτιδα.

Μασκότ και… οικοδεσπότης του enaxeraki.gr είναι ο «Άκης Χεράκης», μια ιδιαίτερα πρωτότυπη φιγούρα που συνοδεύει τα παιδιά στην πλοήγηση της ιστοσελίδας.
Φροντίζει να μοιράζεται μαζί τους έξυπνα μυστικά και κόλπα για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, τα παρακινεί να παίξουν διασκεδαστικά παιχνίδια αλλά και να διαβάσουν ηλεκτρονικά τις ιστορίες για τις περιπέτειές του, ώστε η μάθηση και η εκπαίδευση να έχει πραγματικά αντίχτυπο στα παιδιά, δίνοντας τους τη δυνατότητα μέσα από τα σκίτσα να μπορούν να έχουν όμορφες εικόνες, όσο δύσκολα και αν περνούν στην καθημερινότητά τους!

Ουσιαστικά τους εξηγεί βασικές απορίες για το τι είναι η αρθρίτιδα και προσπαθεί να βοηθήσει τους γονείς τους να μπορούν να πουν στα παιδιά για τη συγκεκριμένη πάθηση , που τελικά είναι το τρίτο συχνότερο χρόνιο νόσημα της παιδικής ηλικίας που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες σήμερα.

Πάντα η έγκαιρη διάγνωση αλλά και η κατάλληλη θεραπεία είναι η λύση για να αποφευχθούν μακροχρόνιες συνέπειες αναπηρίες.

Η σωστή ενημέρωση πάντα βοηθάει τους ασθενείς και τους φροντιστές να πορευτούν με την πάθηση και να αποφεύγουν σοβαρότερα θέματα που προκύπτουν αν δεν μάθουν να αντιμετωπίζουν τη νόσο καθημερινά και να έχουν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, τη σωστότερη διατροφή καθώς και την απαραίτητη ψυχολογική στήριξη από την οικογένεια και το ευρύτερο περιβάλλον.

Γενικές πληροφορίες για την πάθηση: Είναι μια αυτοάνοση νόσος η Ρ.Α., δηλαδή τα ανοσοκύτταρα του οργανισμού επιτίθενται και καταστρέφουν τους υγιείς ιστούς του ίδιου του οργανισμού.

Δείτε Επίσης
Υπάρχει ο Άγιος Βασίλης;

Μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση των αρθρώσεων, μέχρι και χρόνια αναπηρία. Η νόσος έχει παγκόσμια κατανομή και αποτελεί την πιο συχνή χρόνια φλεγμονώδη αρθροπάθεια.

Δεν έχει παρατηρηθεί κάποια φυλετική ή γεωγραφική προδιάθεση. Προσβάλλει περίπου το 1% του γενικού πληθυσμού, με συχνότητα άνδρες: γυναίκες 1:3. Στην Ελλάδα , η συχνότητα της νόσου κυμαίνεται στο 0,6-1% του γενικού πληθυσμού. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά μεγαλύτερη επίπτωση εμφανίζεται στα 30-50 έτη για τις γυναίκες και στα 50-60 έτη για τους άνδρες.

Η Νεανική Ιδιοπαθής Αρθρίτιδα είναι ένα χρόνιο νόσημα, το οποίο χαρακτηρίζεται από επίμονη φλεγμονή των αρθρώσεων με τυπικές εκδηλώσεις τον πόνο, τη διόγκωση και τον περιορισμό της κινητικότητας. Αποτελεί το τρίτο συχνότερο χρόνιο νόσημα της παιδικής ηλικίας μετά την επιληψία και τις παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.enaxeraki.gr

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.