5 σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας δεν σας έχει συγχωρήσει στην πραγματικότητα

5 σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας δεν σας έχει συγχωρήσει στην πραγματικότητα

Η συγχώρεση είναι ένα σημαντικό μέρος κάθε σχέσης, καθώς το να κρατάς τον πόνο θα προκαλέσει αναπόφευκτα περισσότερα προβλήματα στην πορεία. Αλλά μερικές φορές η συγγνώμη είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Πώς θα καταλάβετε λοιπόν αν ο σύντροφός σας εξακολουθεί να κρύβει θυμό; Δείτε τι λένε οι ειδικοί για τα πέντε χαρακτηριστικά σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας δεν σας έχει συγχωρήσει στην πραγματικότητα.

Επιμέλεια: Νικολέτα Γιαννοπούλου

Και ενώ οι άνθρωποι χρειάζονται συχνά χρόνο για να εργαστούν προς τη συγχώρεση, μπορεί να αισθάνονται υποχρεωμένοι να ισχυριστούν ότι έχουν προχωρήσει από ένα πρόβλημα απλώς για να εξομαλύνουν τα πράγματα. Όμως, αυτές οι συμπεριφορές μπορεί να δηλώνουν ότι δεν έχουν ξεχάσει ακόμη.

1. Συνεχίζουν να αναφέρουν ένα πρόβλημα του παρελθόντος

Το να μιλάνε για επώδυνες στιγμές μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να θεραπευτούν. Αλλά αν ο σύντροφός σας φέρνει διαρκώς ένα θέμα του παρελθόντος, είναι πιθανό να είναι σημάδι ότι στην πραγματικότητα δεν σας το συγχωρεί ακόμα.

Όταν ένα ζήτημα συνεχίζει να καταλαμβάνει χώρο και να επανέρχεται, είναι σαφής ένδειξη ότι εξακολουθεί να στοιχειώνει τον άλλον και δεν το έχει ξεπεράσει.

«Μπορεί να κρατούν τον θυμό και τον πληγωμένο τους εγωισμό από το παρελθόν, κάτι που τους εμποδίζει να προχωρήσουν», λένε οι ειδικοί. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα είναι σε θέση να σας συγχωρήσουν για το πρόβλημα τελικά. Μπορεί απλώς να «χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να επικοινωνήσουν τα πράγματα, ώστε να μπορούν πραγματικά να συγχωρήσουν και να προχωρήσουν μπροστά χωρίς να γυρίζουν πίσω στο ίδιο θέμα».

2. Ενεργούν με παθητικούς-επιθετικούς τρόπους

Ένα άλλο σημαντικό σημάδι ότι ο σύντροφός σας δεν σας έχει συγχωρήσει είναι η παθητική-επιθετική συμπεριφορά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να παρατηρήσετε ότι κάνουν πιο περιφρονητικά σχόλια από ό,τι συνήθως ή είναι υπερβολικά επικριτικοί απέναντί σας με τρόπους που δεν τους έχετε συνηθίσει.

Η παθητική-επιθετική συμπεριφορά κρύβει το πώς νιώθει κάποιος πραγματικά πίσω από το «παραβάν». Ακόμα κι αν ο σύντροφός σας έχει πει ότι σας συγχωρεί, αυτή η συμπεριφορά μπορεί εύκολα να αποδείξει το αντίθετο.

Μπορεί να σας προσβάλλει μπροστά σε άλλους και αυτό μπορεί να είναι μεταμφιεσμένο σε χιούμορ. Μπορεί να ακούσετε πράγματα όπως “Χαλάρωσε, απλά αστειεύομαι”». Αυτός ο παθητικός-επιθετικός τρόπος σχέσης μπορεί να δείχνει ότι δεν έχει δοθεί συγχώρεση.

3. Επιδεικνύουν αμυντική συμπεριφορά

Είναι επίσης σημαντικό να προσέχετε την άμυνα—ειδικά αν ανησυχείτε ότι λένε ψέματα ότι σας έχουν συγχωρέσει. Ο σύντροφός σας μπορεί να γίνει αμυντικός αν του πείτε ότι δεν πιστεύετε ότι σας συγχώρεσε. Μπορεί οι συμπεριφορές να μην είναι τόσο «ψυχρές» όσο νομίζατε.

Μπορεί επίσης να δείτε αυτή την αμυντικότητα να παίζεται σε μελλοντικές διαμάχες. Ο σύντροφός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει μια προηγούμενη σύγκρουση για να υπερασπιστεί τη συμπεριφορά του όταν προκύψει ένα διαφορετικό πρόβλημα.

Δείτε Επίσης
6 ζωδιακά ζευγάρια που δεν ταιριάζουν, αλλά είναι μαζί!

Κάθε νέα διαφωνία ή τσακωμός φαίνεται να έχει όλα τα παλιά ζητήματα που ρίχνονται στο τραπέζι, ανεξάρτητα από την αφορμή.

4. Φέρονται με στωικότητα ή είναι σιωπηλοί

Από την άλλη πλευρά, ο σύντροφός σας θα μπορούσε να παραλείψει εντελώς την άμυνα και να κατευθυνθεί κατευθείαν στη στωικότητα. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό θα μπορούσε να σημαίνει σιωπηλή ή στωική στάση.

Αν υπάρχει δυσκολία στην επικοινωνία στη σχέση, τότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχουν δώσει συγχώρεση μόνο και μόνο για να «προχωρήσουν». Αλλά αν τα πράγματα δεν συζητηθούν με υγιή τρόπο για να απελευθερωθούν όλα τα συναισθήματά του, τότε μπορεί να μείνει κανείς με συναισθήματα θυμού και αγανάκτησης.

5. Αποφεύγουν την οικειότητα

Φυσικά, ο σύντροφός σας θα μπορούσε να προσπαθήσει περισσότερο για να σώσει το πρόσωπό του δείχνοντας φιλικός στην επιφάνεια. Αλλά μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε την ψυχρότερη φύση τους όταν πρόκειται για πιο οικεία στιγμές σας.

Η αποφυγή της οικειότητας, συναισθηματικής ή σωματικής, μπορεί να είναι σημάδι ότι δεν συγχωρούνται όλα. Η οικειότητα απαιτεί ευαλωτότητα και εμπιστοσύνη. Ένα άτομο δεν είναι εύκολο να πετάξει την ασπίδα του και να αφήσει τον εαυτό του να πληγωθεί εάν εξακολουθεί να αισθάνεται το τσίμπημα από προηγούμενο επεισόδιο.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.