Επτά σημάδια ότι η σχέση σας στερείται συναισθηματικής οικειότητας

Επτά σημάδια ότι η σχέση σας στερείται συναισθηματικής ολοκλήρωσης

Στις σχέσεις, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχετε, ένα από τα οποία είναι η συναισθηματική οικειότητα. Με απλά λόγια, πρόκειται για την ικανότητα να αντιμετωπίζουμε τα συναισθήματά μας και να είμαστε ανοιχτοί, ειλικρινείς και διαφανείς σχετικά με αυτά με τον σύντροφό μας.

Επιμέλεια: Νικολέτα Γιαννοπούλου

Χωρίς συναισθηματική οικειότητα, οι σχέσεις υποφέρουν. Σκεφτείτε το, όταν ένας σύντροφος θάβει τα συναισθήματά του και δεν εξηγεί ποτέ πώς νιώθει στον άλλο, τελικά αυτά τα συναισθήματα θα εμφανιστούν και θα προκαλέσουν τον όλεθρο στη σχέση. Ένας καλός τρόπος για να το θέσουμε είναι η συναισθηματική αυθεντικότητα.

Όσο περισσότερο κρύβουμε τα αληθινά μας συναισθήματα, τόσο πιο δύσκολη είναι η επικοινωνία στη σχέση. Και όταν δεν είμαστε αυθεντικοί με τον εαυτό μας, είμαστε επίσης αναξιόπιστοι με τον σύντροφό μας. Με τη σειρά μας, χτίζουμε ένα τείχος μεταξύ των συντρόφων μας.

Ποια είναι 7 σημάδια έλλειψης συναισθηματικής οικειότητας σε μια σχέση:

1. Κρύβετε λάθη από τον σύντροφό σας

Όταν κάνετε λάθη, τα κρύβετε από τον σύντροφό σας. Είτε πρόκειται για μικρές γκάφες είτε για μεγάλες, δεν σας αρέσει να τις μοιράζεστε και προτιμάτε να μην είστε τόσο ευάλωτοι μαζί του.

2. Αρνείστε να ανοιχτείτε για τις αδυναμίες σας με τον σύντροφό σας

Όταν περνάτε μια δύσκολη στιγμή, προσπαθείτε να υποβαθμίσετε την κατάσταση με τον σύντροφό σας. Μπορεί να αντιμετωπίζετε οικονομικές ή συναισθηματικές δυσκολίες, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, τις κρατάτε για τον εαυτό σας.

3. Ποτέ δεν ξέρετε πού βρίσκεστε με τον σύντροφό σας

Σε οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα, δεν είστε σε θέση να ξεχωρίσετε πού βρίσκεστε με τον σύντροφό σας. Διαπιστώνετε ότι όλα φαίνονται απρόβλεπτα και το αντίστροφο. Δεν υπάρχει συναισθηματική διαφάνεια.

4. Αποφεύγετε να μοιράζεστε πράγματα που πιστεύετε ότι μπορεί να ενοχλήσουν τον σύντροφό σας

Έχετε την τάση να κρύβετε πράγματα που σας αφορούν και που θα μπορούσαν να αναστατώσουν τον σύντροφό σας. Αν κι ο σύντροφός σας κάνει κάτι που σας στενοχωρεί ή συμβαίνει κάτι που πιστεύετε ότι μπορεί να ο άλλος να μην το θέλει, απλώς το παραλείπετε εντελώς.

Δείτε Επίσης
Οι 7 λόγοι για τους οποίους δεν έχετε βρει την αγάπη

5. Δυσκολεύεστε να χαρακτηρίσετε τα συναισθήματά σας

Ένας από τους λόγους που δυσκολεύεστε τόσο πολύ να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας είναι ότι δεν είστε σίγουροι για το τι σημαίνουν ακόμη και για εσάς. Όταν ο σύντροφός σας σας κάνει μια δύσκολη ερώτηση, συχνά την απορρίπτετε μέχρι να καταλάβετε τι θέλετε ή να συμφωνήσετε σε πράγματα, ακόμη και όταν διαφωνείτε μαζί τους για να σώσετε τον εαυτό σας.

6. Για να αποφύγετε τη σύγκρουση με τον σύντροφό σας, αποφεύγετε τα δύσκολα θέματα

Όταν μιλάτε με τον σύντροφό σας, αποφεύγετε συχνά καυτά θέματα για να αποφύγετε τις συγκρούσεις. Όταν προκύπτουν ερωτήσεις και ζητήματα που μπορεί να έχετε κάτι να πείτε που θα μπορούσε να αναστατώσει τον σύντροφό σας, αποφεύγετε να το συζητήσετε εντελώς.

7. Λέτε τακτικά στον σύντροφό σας μικρά αθώα ψέματα

Όταν ο σύντροφός σας σας κάνει ερωτήσεις, ακόμα και απλές, πιάνετε τον εαυτό σας να του λέτε μικρά αθώα ψέματα για να τον καθησυχάσετε. Ακόμη και όταν πρόκειται για ερωτήσεις σχετικά με το πώς νιώθετε για κάτι ή τι θέλετε, καταλήγετε απλώς να προσπαθείτε να αποφύγετε την ερώτηση για αργότερα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.