Έρωτας… με μια ματιά! Όλο το TikTok μιλάει γι’ αυτό. Τι ισχύει;

Έρωτας… με μια ματιά! Όλο το TikTok μιλάει γι’ αυτό. Τι ισχύει;

Ένα από τα πιο δημοφιλή βίντεο του TikTok υποστηρίζει ότι αρκεί ένα βλέμμα για να σε ερωτευτεί κάποιος. Μόνο που πρέπει να έχει μία… στρατηγική! Βίντεο του TikTok που πρόσφατα έγινε viral υποστηρίζει πως το κόλπο είναι αλάνθαστο! Κι εμείς κάναμε την έρευνά μας. Τι λέει η ψυχολογία για το κόλπο του ενός βλέμματος;

Από τη Σοφία Κροκιδά

Το λεγόμενο κόλπο «της μΊας ματιάς» είναι μια συγκεκριμένη στρατηγική φλερτ που έγινε διάσημη στο TikTok από την Sophie Rose Lloyd. Σύμφωνα με τη Sophie αυτό που πρέπει να κάνεις για να σε ερωτευτεί κάποιος είναι να κοιτάξεις το αριστερό μάτι του, μετά τα χείλη και μετά το δεξί μάτι του!

Το πρώτο βίντεο αναρτήθηκε τον Ιούλιο του 2021 και πλέον έχει ξεπεράσει τα 17 εκατομμύρια views. Λογικό, αφού υπόσχεται να καταφέρεις με 3 κινήσεις να σε ερωτευτεί οποιοσδήποτε. Μάλιστα, η Sophie υποστηρίζει ότι δεν έχει αποτύχει ποτέ με το παραπάνω κόλπο.

Και τελικά, πιάνει;

Εντάξει, στον έρωτα δεν χωράνε μαγικά κόλπα. Η αλήθεια είναι όμως ότι το τρικ του TikTok ίσως κρύβει και κάτι σημαντικό.

Πώς να το δοκιμάσετε

Πριν δούμε τι λένε οι ειδικοί για το κόλπο με τα μάτια, δείτε πώς μπορείτε να δοκιμάσετε μόνη σας αν πιάνει ή όχι!

  • Ενώ κουβεντιάζετε με κάποιον που σας ενδιαφέρει κοιτάξτε το αριστερό του μάτι για ένα δευτερόλεπτο.
  • Μεταφέρετε το βλέμμα σας στα χείλη του.
  • Μετά από περίπου 2 δευτερόλεπτα κοιτάξτε τον στο δεξί μάτι.

To κόλπο πρέπει να χρησιμοποιείται σε κάποιον που πραγματικά σας αρέσει και υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι θα κάνετε τον κάθε άγνωστο να σας ερωτευτεί απλά κοιτώντας τον στα μάτια. Είναι όμως ένας καλός τρόπος να δείξετε τα συναισθήματά σας στο αντικείμενο του πόθου σας.

To κόλπο πρέπει να χρησιμοποιείται σε κάποιον που πραγματικά σας αρέσει και υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον.

Αποφύγετε να κάνετε το κόλπο αυτό όταν είναι και άλλοι γύρω σας. Μπορεί να μην πιάσει γιατί η προσοχή του άλλου δεν είναι αποκλειστικά πάνω σας, οπότε μπορεί να μην σας βλέπει όταν το κάνετε. Τέλος, κάντε το όταν σας μιλάει και εσείς τον ακούτε, όχι το αντίθετο.

Τι λέει η επιστήμη;

Ενώ το κόλπο με τα μάτια δεν έχει κάποια συγκεκριμένη μελέτη που να το στηρίζει, υπάρχουν πολλές μελέτες για τη γλώσσα του σώματος και συγκεκριμένα την οπτική επαφή.

Παίρνουμε τις μη-λεκτικές μεθόδους επικοινωνίας, όπως η οπτική επαφή, ως έναν τρόπο επικοινωνίας απέναντι σε κάποιον που μας ενδιαφέρει. Η οπτική επαφή δεν μαρτυρά μόνο σεβασμό και αυτοπεποίθηση αλλά δείχνει επίσης ότι είστε συγκεντρωμένη σε αυτά που σας λέει ο άλλος.

Η επιστήμη μάς έχει δείξει ότι όταν κρατάμε το βλέμμα μας σταθερό πάνω σε κάποιον που μας ενδιαφέρει μπορεί να δημιουργήσουμε μια ένωση μαζί του.

Το 1997 έγινε το περίφημο πείραμα των 36 ερωτήσεων. Σε αυτό οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μπορούσαν να καλλιεργήσουν οικειότητα μεταξύ αγνώστων βάζοντάς τους να ρωτάνε ο ένας τον άλλο μια σειρά προσωπικών ερωτήσεων, τις οποίες ακολουθούσαν 4 λεπτά συνεχόμενης οπτικής επαφής.

Έρευνα του 2019 αποκάλυψε ότι ενώ η οπτική επαφή δεν επηρεάζει άμεσα τη συναισθηματική έλξη, μπορεί να δημιουργήσει μια επιπλέον οικειότητα και να μειώσει την αβεβαιότητα που μας προκαλεί κάποιος.

Δείτε Επίσης
Καλοκαιρινοί έρωτες: Μη φοβάσαι τη φωτιά!

Μπορεί λοιπόν η οπτική επαφή να μην είναι ένα μαγικό τρικ που θα φέρει τα πάνω κάτω, αλλά βοηθάει στο να δημιουργηθεί η πολυπόθητη οικειότητα που χρειάζεται στον έρωτα.

Τι λένε οι ειδικοί

Καλά όλα αυτά, αλλά τι έχουν να πουν για το θέμα οι σύμβουλοι σχέσεων;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να ερωτευτείς χρειάζονται πολλά περισσότερα από ένα κόλπο με τα μάτια.

Η οπτική επαφή μπορεί να δημιουργήσει ένα κλίμα οικειότητας και γοητείας, αλλά δεν σημαίνει ότι αν κοιτάξετε κάποιον στα μάτια θα σας ερωτευτεί. Επίσης, το κόλπο είναι πιο χρήσιμο αν θέλετε να ενδυναμώσετε την οικειότητα που υπάρχει μεταξύ σας με αυτόν που σας ενδιαφέρει.

Αν ψάχνετε τον αληθινό έρωτα θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο και ενέργεια. Και φυσικά να το θέλουν και οι δύο πλευρές. Αν θέλετε να σας ερωτευτεί κάποιος πραγματικά επικεντρωθείτε στο να είστε παρούσα συχνά και να επικοινωνείτε μαζί του ανοιχτά και ειλικρινά. Όσο πιο συνεπής είστε δίπλα του τόσο πιο εύκολο είναι να χτίσετε μια σχέση βασισμένη στη εμπιστοσύνη και την ειλικρίνεια.

Το συμπέρασμα

Όλους μας συναρπάζουν τα μυστικά του τέλειου φλερτ. Η οπτική επαφή ίσως δεν είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε για να γοητεύσετε κάποιον, αλλά μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο για μια σχέση που μόλις ξεκίνησε.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.