Γιατί νομίζουμε ότι θέλει σχέση, ενώ απλά θέλει σεξ;

Γιατί νομίζουμε ότι θέλει σχέση, ενώ απλά θέλει σεξ;

Πολλοί άντρες θεωρούν ότι το να καταλήγουν στο κρεβάτι με μία γυναίκα από τα πρώτα κιόλας ραντεβού σημαίνει ότι απλά θέλουν να περάσουν καλά. Κατά την άποψή τους, όταν οι άνδρες θέλουν μία πιο σοβαρή σχέση με κάποια γυναίκα δεν βιάζονται να προχωρήσουν, εκτός και αν το αντικείμενο του πόθου τους πολιορκείται από πολλούς, άρα έχουν μεγάλο ανταγωνισμό!  Οι γυναίκες όμως, αντιλαμβάνονται τα πράγματα πολύ διαφορετικά και υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό…

Από τη Σοφία Κροκιδά

Πολλές από εμάς συχνά προβληματιζόμαστε για το εάν θα πρέπει να κάνουμε σεξ από το πρώτο ραντεβού. Αυτό συμβαίνει επειδή ο τρόπος που φλερτάρουμε σήμερα είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που ξέραμε όταν ήμαστε μικρές, αλλά όχι μόνο. Οι δισταγμοί των γυναικών γιγαντώνονται λόγω του χάσματος που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στα δύο φύλα. Εάν κάποια γυναίκα θεωρεί ότι είναι ίση με τον άντρα, μπορεί να υποθέσει ότι οι άντρες βλέπουν τη ζωή και το σεξ από την ίδια σκοπιά. Αυτό όμως σπάνια συμβαίνει.

Για όλα φταίνε οι «ορμόνες της αγάπης»!

Η πλειοψηφία των γυναικών συσχετίζει τη σεξουαλική με τη συναισθηματική οικειότητα. Αυτό συμβαίνει εν μέρει γιατί ο τρόπος που αντιδρούν στη σεξουαλική οικειότητα είναι συνδυασμός του γυναικείου ενστίκτου και των νευροχημικών ενώσεων. Τα ένστικτα της γυναίκας, που προέρχονται από ένα πιο πρωτόγονο, υποσυνείδητο μέρος του εγκεφάλου αντιδρούν σε κάθε συνουσία σαν να ήταν μια διαδικασία σύλληψης. Αυτό την κάνει να δένεται με τον ερωτικό της σύντροφο. Όταν απολαμβάνει το σεξ, το σώμα της νιώθει να την κατακλύζει ένα τεράστιο κύμα από οξυτοκίνες, τις λεγόμενες και «ορμόνες της αγάπης» που ευθύνονται για το δέσιμο που νιώθουν τα μωρά με τις μαμάδες τους…και οι γυναίκες με τους εραστές τους.

Σύμφωνα με έρευνες, όταν οι οξυτοκίνες κατακλύζουν τον εγκέφαλο, νιώθουμε συναισθήματα, όπως εμπιστοσύνη και βαθιά αγάπη. Γι΄αυτό και μια γυναίκα που κάνει καλό σεξ με κάποιον είναι πιο πιθανό να δεθεί μαζί του πιο εύκολα.

Υπάρχει διαφορετική προσέγγιση

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι γυναίκες συνήθως δεν αντιλαμβάνονται ότι κάποιος τις πλησιάζει ερωτικά γιατί αυτές το κάνουν με τελείως διαφορετικό τρόπο. Έρευνες έχουν δείξει ότι πάνω από τους μισούς άντρες θα έκαναν σε μια γυναίκα το τραπέζι σε ένα ακριβό εστιατόριο ή θα την παρότρυναν να πιει περισσότερο, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες για σεξ. Επίσης, οι περισσότεροι άντρες καταλαβαίνουν ότι, αν θέλουν να κάνουν σεξ με κάποια γυναίκα, δεν μπορούν απλά να της το ζητήσουν. Ξέρουν ότι πρέπει να δείξουν τη ρομαντική τους πλευρά και ίσως και να την κάνουν να νιώσει ότι θέλουν κάτι παραπάνω από σεξ.

Δείτε Επίσης
Οι 10 πιο άβολες σεξουαλικές στιγμές και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Όταν λοιπόν μια γυναίκα γοητεύεται από έναν άντρα με αυτό τον τρόπο, είναι εύκολο να πιστέψει ότι αυτός θέλει κάτι παραπάνω. Είναι αρκετά πιθανό να νιώσει τέτοια έλξη ώστε να πιστέψει όλα όσα της λέει και μετά να συμπληρώσει τα «κενά» με τις δικές τις υποθέσεις. Ακόμα, είναι αρκετά πιθανό να νιώσει ότι μεταξύ τους έχει δημιουργηθεί κάτι τόσο ιδιαίτερο, ώστε η σχέση να είναι αναπόφευκτη. Και ορμόνες όπως η οξυτοκίνη εντείνουν την κατάσταση, με αποτέλεσμα μια γυναίκα να φοβάται ότι αν δεν ανταποκριθεί στο σεξουαλικό «κάλεσμα» του άντρα θα τον χάσει.

Εμείς οι γυναίκες δύσκολα ακούμε τις συμβουλές τρίτων. Πολλές θα τις θεωρήσουν κακεντρεχείς, παλιομοδίτικες ή πιστεύουν ότι η δική τους περίπτωση είναι διαφορετική. Αλλά η καλύτερη συμβουλή είναι μία.  Αν αυτό που ψάχνετε είναι μια σχέση και δένεστε εύκολα μετά από μια βραδιά σεξ, την επόμενη φορά προσπαθήστε να γνωρίσετε καλύτερα τον άλλο πριν έρθετε πιο κοντά.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.