Οι 9 πιο επικίνδυνες φράσεις σε μία σχέση!

Οι 9 πιο επικίνδυνες φράσεις σε μία σχέση!

Όταν είμαστε στα πρώτα ραντεβού, επιστρατεύουμε τον καλύτερό μας εαυτό: είμαστε ευγενείς, χαριτωμένοι, γεμάτοι ενδιαφέρον και διάθεση να δείξουμε την προσοχή μας στον άλλο. Τι κάνουμε όμως αργότερα; Συχνά ξεστομίζουμε πράγματα που δεν θα έπρεπε και αποτελούν την αρχή καυγάδων ή δυσαρέσκειας (κρυφής ή φανερής)…

Aπό τη Νικολέτα Γιαννοπούλου

1. Αποφύγετε τις φράσεις που ξεκινούν με το “πάντα” και το “ποτέ” 

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχετε μία εποικοδομητική συζήτηση αν ξεκινάτε με αυτά τα δύο επιρρήματα! Κι αυτό γιατί αμέσως ο απέναντί σας μπαίνει σε αμυντική θέση. Κι έτσι αντί να πάρετε αυτό που θέλετε, θα περάσετε το υπόλοιπο της βραδιάς ή της… σχέσης αναζητώντας ποιος έχει δίκιο. Προτιμήστε πιο ήπιες εκφράσεις που αφήνουν στον άλλο το περιθώριο να απαντήσει θετικά.

2. “Πώς σου ήρθε ξαφνικά να κάνεις αυτό (βάλτε εδώ ό,τι νομίζετε)… 

Οι άνθρωποι καθώς μεγαλώνουν αλλάζουν γούστα, επιθυμίες, συνήθειες ή προτεραιότητες.  Χρειάζεται να υπάρχει χώρος για να αναπνέετε. Η αλλαγή μίας συνήθειας ή η ενασχόληση με κάποιο καινούργιο χόμπι ή η ανάπτυξη ενός νέου ενδιαφέροντος δεν είναι απειλή για τη σχέση!

3. “Αχ! Υπερβάλλεις!”

Mια τέτοια φράση μαζί με κάτι άλλες, τύπου «Μη γίνεσαι τόσο αμυντικός/ή», «Ηρέμησε!» ή «Πολύ ευαίσθητος/η μου έχεις γίνει τελευταία»! είναι πραγματικά οι φράσεις της κολάσεως… Γιατί; Μα, απλούστατα, γιατί την ώρα που κάποιος βρίσκεται σε σύγχυση, είναι απόλυτα σίγουρος ότι τα συναισθήματά του είναι δίκαια, οπότε μία τέτοια ατάκα το μόνο που θα πετύχει είναι να τον κάνει έξαλλο!

 4. “Mμμμμ. Mμμμμμμμ… Τι έλεγες;”

Ξανασκεφθείτε αυτού του είδους τη συμπεριφορά. Κάθε φορά που ο σύντροφός σας, σας μιλά και εσείς απλώς δεν… ακούτε είναι σαν να μην ενδιαφέρεστε, του πληγώνετε την αυτοεκτίμηση, τον απορρίπτετε. Εντάξει, δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες, αλλά αν συνεχώς απασχολήστε με  κάτι άλλο, τότε σκοτώνετε τη σχέση.

5. “Στα έλεγα εγώ.”

Το κλασικό παράδειγμα αυτής της λίστας! Αν επαναλαμβάνετε συνεχώς αυτή τη φράση απλά, μοιάζει ότι ο σύντροφός σας είναι ηλίθιος. Αντ’ αυτής δείξτε λίγη συμπάθεια…

6. “Όχι απόψε, (ούτε την επόμενη νύχτα… ούτε καμία νύχτα) μωρό μου.”

Σίγουρα, δεν είναι δυνατόν να συμπίπτει μόνιμα η διάθεση για σεξ. Και βέβαια, είναι σωστό να μπορείτε να εκφραστείτε ελεύθερα. Αλλά αν αυτή η άρνηση για σεξ γίνεται επωδός, τότε παύετε να είστε ζευγάρι και μετατρέπεστε σε… συγκατοίκους με ή χωρίς παιδιά. Όταν η φλόγα σβήνει στο κρεβάτι, η σχέση είναι σε κίνδυνο.

Δείτε Επίσης
Γιατί οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν διαζύγιο από ό,τι οι άνδρες

7. “Δεν σε πιστεύω!”

Μπορεί κάποιες φορές να αισθάνεστε ή να υποψιάζεστε ότι ο σύντροφός σας λέει ψέματα ή δεν λέει όλη την αλήθεια. Όμως, αν συνεχώς αμφισβητείτε την εντιμότητά του ή την ειλικρίνειά του, μάλλον η σχέση… δεν σώζεται με τίποτα!

8. “Σε χωρίζω!”

Αν κάθε λίγο και λιγάκι απειλείτε με χωρισμό, τότε τα αίματα ανάβουν! Απλώς είναι σαν να δηλώνετε ότι είστε μόνιμα με το ένα πόδι στην πόρτα. Για σκεφθείτε το! Ποιος θέλει να ζει σε μία τέτοια σχέση;  Ειδικά, αν αυτή η ατάκα χρησιμοποιείτε ως καλυμμένος εκβιασμός του τύπου «αν δεν κάνεις αυτό που θέλω ή αυτό που λέω, τότε γεια χαρά!» Στο τέλος μάλλον θα το πετύχετε, ακόμη κι αν δεν ήταν αυτός ο σκοπός.

9. “Αν με αγαπούσες, δεν θα… ”

Στοπ αμέσως! Ο σύντροφός σας δεν θα έπρεπε να αισθάνεται πίεση να κάνει κάτι που δεν θέλει, απλώς και μόνο γιατί αυτή είναι η απόδειξη της αγάπης του. Πραγματικά, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να γεμίζετε τον σύντροφό σας με ενοχές.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.