Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τα 10 επαγγέλματα που έχουν τους περισσότερους ψυχοπαθείς!

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τα 10 επαγγέλματα που έχουν τους περισσότερους ψυχοπαθείς!

Η ψυχοπάθεια είναι μια διαταραχή της προσωπικότητας που χαρακτηρίζεται από έλλειψη ενσυναίσθησης και τύψεων, καθώς και από τάση προς παρορμητική συμπεριφορά και από περιφρόνηση των κοινωνικών κανόνων. Ενώ η πλειοψηφία των ατόμων με αυτή την πάθηση δεν εμπλέκεται ποτέ σε βίαιη ή εγκληματική συμπεριφορά, η έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν ορισμένα επαγγέλματα που είναι πιο πιθανό να προσελκύσουν άτομα με ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά. Εδώ είναι οι 10 κορυφαίες σταδιοδρομίες που οι ειδικοί έχουν εντοπίσει ως με τους περισσότερους ψυχοπαθείς.

Επιμέλεια: Μαρία Καλοπούλου

Διευθύνων Σύμβουλος

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ηγέτες επιχειρήσεων, ιδιαίτερα εκείνοι σε κλάδους υψηλού στρες και υψηλής πίεσης, όπως ο χρηματοπιστωτικός τομέας, είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά. Αυτό μπορεί να οφείλεται στον ανταγωνιστικό χαρακτήρα της εργασίας, καθώς και στην έμφαση στα αποτελέσματα και στα περιθώρια κέρδους.

Δικηγόρος

Οι δικηγόροι εκπαιδεύονται να είναι πειστικοί και να επιχειρηματολογούν, κάτι που μπορεί να απευθύνεται σε άτομα με ψυχοπαθητικές τάσεις. Επιπλέον, η υψηλού κινδύνου φύση πολλών νομικών υποθέσεων μπορεί να προσελκύσει όσους έλκονται από την ανάληψη κινδύνων και την έξαψη.

Μέσα (Τηλεόραση/Ραδιόφωνο)

Η βιομηχανία των Μέσων ενημέρωσης, ιδιαίτερα σε ρόλους όπως η παρουσίαση εκπομπής ή οι εκπομπές με κοινό και καλεσμένους, απαιτεί άτομα που είναι χαρισματικά και με αυτοπεποίθηση. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι πιο κοινά σε άτομα με ψυχοπάθεια, τα οποία συχνά διαπρέπουν στον χειρισμό άλλων.

Πωλητής

Οι πωλήσεις είναι ένα επάγγελμα που απαιτεί μια ορισμένη ποσότητα επιθετικότητας και επιμονής. Τα άτομα με ψυχοπαθητικές τάσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα ικανά στο κλείσιμο συμφωνιών και στη διαπραγμάτευση συμβάσεων, καθώς και στην πλοήγηση στην κοινωνική δυναμική του περιβάλλοντος πωλήσεων.

Χειρουργός

Οι χειρουργοί θεωρούνται συχνά ως άτομα με αυτοπεποίθηση και αίσθηση διεκδίκησης, τα οποία μπορεί να είναι χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την ψυχοπάθεια. Επιπλέον, η φύση της χειρουργικής επέμβασης υψηλής πίεσης και υψηλού κινδύνου μπορεί να προσελκύσει όσους έλκονται από την έξαψη και τον κίνδυνο.

Δημοσιογράφος

Οι δημοσιογράφοι συχνά καλούνται να περιηγηθούν σε περίπλοκα κοινωνικά και πολιτικά τοπία, καθώς και να αντιμετωπίσουν υψηλό βαθμό άγχους και αβεβαιότητας. Αυτοί οι παράγοντες μπορεί να απευθύνονται σε άτομα με ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορεί να ευδοκιμήσουν σε καταστάσεις που απαιτούν γρήγορη σκέψη και αποφασιστικότητα.

Αστυνομικός

Αν και δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί ψυχοπαθείς, η έρευνα έχει βρει ότι ένας υψηλότερος από τον μέσο όρο του προσωπικού επιβολής του νόμου εμφανίζει ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά. Η υψηλού στρες, υψηλού κινδύνου φύση της εργασίας, καθώς και η ανάγκη για διεκδίκηση και ανάληψη κινδύνων, μπορεί να την κάνουν ελκυστική σε άτομα με ψυχοπαθητικές τάσεις.

Δείτε Επίσης
Αυτά είναι τα χρώματα που προτιμούν οι γυναίκες στους άνδρες, σύμφωνα με την επιστήμη!

Κλήρος

Ο ρόλος του κλήρου απαιτεί υψηλό βαθμό ενσυναίσθησης και συμπόνιας, αλλά υπάρχουν ορισμένα άτομα που μπορεί να έλκονται σε θρησκευτικές θέσεις για λίγο διαφορετικούς… λόγους. Η έρευνα έχει βρει ότι άτομα με ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά μπορεί να έλκονται από ρόλους στους οποίους μπορούν να ασκήσουν δύναμη και έλεγχο στους άλλους.

Σεφ

Αν και συνήθως δεν σχετίζεται με την ψυχοπάθεια, το περιβάλλον υψηλής πίεσης μιας επαγγελματικής κουζίνας μπορεί να είναι ελκυστικό για άτομα με ορισμένα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τη διαταραχή. Οι σεφ πρέπει να είναι αποφασιστικοί, διεκδικητικοί και ικανοί να χειρίζονται το άγχος, που μπορεί να είναι χαρακτηριστικά πιο κοινά σε άτομα με ψυχοπάθεια.

Διοικητικοί-αξιωματούχοι

Οι ρόλοι του Δημοσίου, όπως κυβερνητικοί αξιωματούχοι και υψηλόβαθμοι διοικητικοί υπάλληλοι, μπορεί να προσελκύουν άτομα με ψυχοπαθητικές τάσεις. Αυτοί οι ρόλοι απαιτούν υψηλό βαθμό οργάνωσης, στρατηγικής σκέψης και διαπροσωπικών δεξιοτήτων, τα οποία μπορεί να είναι χαρακτηριστικά πιο κοινά σε άτομα με ψυχοπάθεια.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ ορισμένα επαγγέλματα μπορεί να προσελκύουν άτομα με ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά, η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων σε αυτές τις θέσεις εργασίας δεν εκδηλώνουν επικίνδυνη ή βίαιη συμπεριφορά.

Επιπλέον, δεν έλκονται απαραίτητα όλα τα άτομα με ψυχοπάθεια σε αυτά τα επαγγέλματα. Όπως συμβαίνει με κάθε χαρακτηριστικό της προσωπικότητας, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα διαφοροποιήσεων μεταξύ των ατόμων και είναι σημαντικό να αποφευχθεί ο στιγματισμός εκείνων με παθήσεις ψυχικής υγείας.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.