Πώς δοκιμάζουν οι άντρες τα συναισθήματά μας;

Πώς δοκιμάζουν οι άντρες τα συναισθήματά μας;

Γιατί δοκιμάζουν οι άντρες τις γυναίκες; Ίσως έχει να κάνει με την ανεξέλεγκτη ασάφεια του να ερωτεύεσαι! Ή ίσως επειδή νιώθουν αβοήθητοι και θέλουν να δουν αν τα ψεγάδια τους είναι ικανά να απομακρύνουν το αντικείμενο του πόθου τους. Τα 3 ψυχολογικά παιχνίδια που παίζουν για να τεστάρουν τη γυναίκα που αγαπούν και ποιες είναι οι αντιδράσεις μας!

Από τη Σοφία Κροκιδά

Η αγάπη κάποιες φορές είναι επιλογή. Αλλά όταν μιλάμε για έρωτα ξέρουμε ότι δεν το διαλέγεις. Κι αυτό είναι που τον κάνει τρομακτικό. Γιατί ο έρωτας μας συμβαίνει, δεν τον προκαλούμε. Δεν τον ελέγχουμε, και γι’ αυτό μας κάνει να νιώθουμε αβοήθητοι.

Σε κανέναν δεν αρέσει να νιώθει έτσι. Ειδικά όταν έχει να κάνει με ένα τόσο ισχυρό συναίσθημα, όπως ο έρωτας. Ο έρωτας είναι τόσο κυριαρχικός και μεγαλειώδης που όταν μας συνεπαίρνει τρέμουμε στην ιδέα ότι θα μας ξεγλιστρήσει από τα χέρια.

Αν λοιπόν, ο έρωτας είναι τόσο ζωτικός για την ύπαρξή μας, γιατί του φερόμαστε σαν να είναι εντελώς αναλώσιμος; Γιατί ντρεπόμαστε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και γιατί παίζουμε εγωιστικά παιχνίδια μεταξύ μας;

Αν και συνήθως οι γυναίκες έχουν τη φήμη ότι δοκιμάζουν τον σύντροφό τους, αυτό δεν ισχύει. Πολλοί άντρες δοκιμάζουν τη σύντροφό τους ανάλογα με τις ανασφάλειές τους.

Είναι ένα χειριστικό παιχνίδι που συνήθως συμβαίνει χωρίς να το θέλουν ούτε καν οι ίδιοι, και χωρίς να ξέρουν τι θέλουν να κερδίσουν με αυτό.

Δείτε τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους ένας άντρας δοκιμάζει τη γυναίκα που αγαπά:

1. Δεν την παίρνει τηλέφωνο ενώ το έχει υποσχεθεί

Ας υποθέσουμε ότι ο φίλος σας έχει υποσχεθεί ότι θα σας καλέσει πριν πάει για ύπνο. Περιμένετε μία ώρα αλλά το τηλέφωνο δεν χτυπά ποτέ. Αυτή ακριβώς είναι η στιγμή που νιώθετε ότι το ταίρι σας σάς δοκιμάζει.

Πώς αντιδράτε; Τον καλείτε έξαλλη; Τον ρωτάτε ναζιάρικα αν σας ξέχασε; Ή μήπως δεν το αναφέρετε ποτέ;

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το πιο πιθανό είναι να μην το έκανε επίτηδες. Μάλλον τον πήρε ο ύπνος στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση ή είχε δουλειά και ξεχάστηκε.

Πριν αντιδράσετε λοιπόν σκεφτείτε, αν το κάνει συχνά και αν υπάρχει λόγος που το κάνει. Αν είναι συνεπής αλλά το ξέχασε μία φορά, τότε δεν αξίζει να του πείτε κάτι. Αν όμως σας αφήνει συνέχεια να περιμένετε πάνω από το τηλέφωνο, τότε θα πρέπει να αναλογιστείτε, αν η σχέση σας είναι για αυτόν προτεραιότητα ή όχι.

Πρέπει επίσης να σκεφτείτε το πόσο εμπιστεύεστε τον σύντροφό σας. Υπάρχει κάτι που κλόνισε την εμπιστοσύνη σας; Ή μήπως οι σκέψεις σας τρέφονται από τις δικές σας ανασφάλειες που μετά τις προβάλλετε στη σχέση σας;

2. Σας αφήνει έξω από αυτά που κάνει

Ένας ακόμη τρόπος με τον οποίο νιώθετε ότι σας δοκιμάζει ο σύντροφός σας είναι αν δεν σας συμπεριλαμβάνει στη ζωή του. Ίσως δεν έχετε γνωρίσει τους φίλους του ή την οικογένειά του. Ίσως κάνετε πάντα πολύ συγκεκριμένα πράγματα, συγκεκριμένες ώρες και μέρες.

Δείτε Επίσης
Οι 7 λόγοι για τους οποίους δεν έχετε βρει την αγάπη

Αν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω είναι πολύ λογικό να νιώθετε ότι σας κρύβει από τον κύκλο του. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κουβεντιάσετε. Κανείς δεν πρέπει να νιώθει ότι είναι η ένοχη απόλαυση του άλλου.

Γιατί αυτό μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε ότι ζητάμε συνεχώς πράγματα ή ότι είμαστε πολύ ευάλωτοι, και έτσι να μην διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν.

Αν αυτό το σενάριο σας είναι γνώριμο θα πρέπει να σκεφτείτε τη σχέση σας λίγο καλύτερα. Μην αφήνετε τις ανασφάλειες του συντρόφου σας να γίνουν και δικές σας.

3. Μιλάει σε όλους για τα προσωπικά σας

Εδώ έχουμε την ακριβώς την αντίθετη περίπτωση, όπου ο σύντροφός σας δεν σέβεται την ιδιωτικότητά σας. Αυτό μπορεί να είναι το να μοιράζεται συνέχεια προσωπικές σας στιγμές στα social media, ή να είναι ιδιαίτερα διαχυτικός μαζί σας έξω. Ή ακόμα μπορεί να βιάζετε να σας πει ότι σας αγαπάει. Και όλα τα παραπάνω είναι μια ισχυρή δοκιμασία για πολλές γυναίκες.

Αυτές τις στιγμές θα πρέπει να ζυγίσετε τη σχέση σας ανάλογα με το πώς εκείνος την σκιαγραφεί στους τρίτους. Νιώθετε έντονα συναισθήματα για αυτόν; Ή μήπως πιστεύετε ότι σας πιέζει; Φοβάστε ότι δεν αξίζετε την αγάπη του ή σας ξενερώνει η υπερβολική εκδηλωτικότητά του;

Αν νιώθετε πώς οι πράξεις και τα λόγια του δεν ταιριάζουν με τη σχέση σας όπως εσείς τη βλέπετε αυτή τη στιγμή, τότε δεν χρειάζεται να πιέζεστε. Μιλήστε του για το πώς νιώθετε με όσα κάνει και δείτε αν μπορείτε να βρείτε μια λύση.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.