Πώς να βελτιώσετε τη σχέση σας σύμφωνα με το Εννεάγραμμα

Πώς να βελτιώσετε τη σχέση σας σύμφωνα με το Εννεάγραμμα

Το Εννεάγραμα είναι η νέα “τρέλα” των διασήμων και σιγά σιγά μπαίνει και στη δική μας ζωή. Και όχι μόνο μας βοηθάει να βρούμε τον εαυτό μας αλλά και μας καθοδηγεί, ώστε να έχουμε μια πιο ισορροπημένη και ολοκληρωμένη σχέση με τον σύντροφό μας.

Από τη Σοφία Κροκιδά

Εάν λοιπόν ξέρετε ποιος τύπος είστε σύμφωνα με το Εννεάγραμα, [ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ] ετοιμαστείτε να μάθετε και πώς θα αριστεύσετε στα αισθηματικά σας!

Τύπος 1

Είστε εξαιρετική σύντροφος καθώς πάντα βάζετε προτεραιότητες στη ζωή και τη σχέση σας. Σπάνια ο τύπος 1 δεν ξέρει τι θέλει από μια σχέση και ποιες είναι οι υποχρεώσεις του. Είστε επίσης ιδιαίτερα πιστή και αφοσιωμένη στον σύντροφό σας και σας αρέσει να τον βοηθάτε σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Από την άλλη, είστε τελειομανής, που σημαίνει ότι κρίνετε τους άλλους αυστηρά και έχετε ιδιαίτερα μεγάλες προσδοκίες από αυτούς. Αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο θα πρέπει να δουλέψετε.

Αντί, για παράδειγμα, να περιμένετε από τον σύντροφό σας να έχει πλύνει όλα τα πιάτα όταν γυρνάτε από τη δουλειά, ή να περιμένετε να σας πει πώς σκέφτεται να περάσετε το Σαββατοκύριακό σας, απλά πείτε του τι θέλετε.

Μπορεί αυτό να είναι αντίθετο με τη φύση σας αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ξέρει κανείς τι ακριβώς θέλετε και να μη σας απογοητεύσει.

Ταιριάζετε με τον τύπο 4

Τύπος 2

Είστε συγκεντρωμένη στα θέλω και τις ανάγκες του συντρόφου σας και πολλές φορές παραμελείτε τις δικές σας επιθυμίες. Αντί να ανησυχείτε συνεχώς για το τι θέλει ο άλλος, πείτε του τι χρειάζεστε εσείς.

Αν για παράδειγμα νιώθετε πληγωμένη, το να του πείτε πώς νιώθετε και τι περιμένετε από αυτόν θα τον βοηθήσει να ξέρει πώς μπορεί να είναι δίπλα σας ώστε να νιώθετε κι εσείς καλά. Μην ξεχνάτε ότι καμία σχέση δεν πρέπει να είναι μονόπλευρη.

Πολλές φορές είστε κτητική, με αποτέλεσμα να δείχνετε υπερβολική αγάπη στον σύντροφό σας. Ρωτήστε τον πώς προτιμά να τον αγαπούν, ώστε να μπορείτε να του δίνετε αυτό που πραγματικά θέλει και ο ίδιος.

Ταιριάζετε με τον τύπο 8

Τύπος 3

Δίνετε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καριέρα σας και αυτό το βγάζετε και στις σχέσεις σας. Μιλάτε για δουλειά ακόμα και σε ένα ρομαντικό δείπνο, είστε αφηρημένη και μεταδίδετε το άγχος σας στον σύντροφό σας. Αυτό όμως μπορεί να τον κάνει να νιώσει ότι δεν είναι αρκετά σημαντικός για εσάς.

Για να το πολεμήσετε, προσπαθήστε όταν είστε με τον σύντροφό σας να επιβάλλετε στον εαυτό σας κάποια όρια γύρω από το θέμα της δουλειάς σας. Κλείστε το κινητό σας για λίγο και προσπαθήστε να χαλαρώστε απολαμβάνοντας τις όμορφες στιγμές δίχως άγχος.

Ταιριάζετε με τον τύπο 7

Τύπος 4

Είστε δημιουργική και στις σχέσεις σας είστε παιχνιδιάρα και με όρεξη. Είστε ανοιχτή σε νέες εμπειρίες και θέλετε να μοιράζεστε το πάθος και τη δημιουργικότητά σας με τον σύντροφό σας.

Είστε ρομαντική και σας αρέσει να στέλνετε κάρτες αγάπης, να κάνετε δώρα και νιώθετε ότι σας αγαπούν όταν καταλαβαίνουν τον τρόπο που εκφράζετε την αγάπη σας.

Σε μια σχέση μπορεί να είστε δύσκολη κάποιες φορές καθώς αλλάζει εύκολα η διάθεσή σας και δυσκολεύεστε να διαχωρίσετε τα συναισθήματά σας. Δεν πρέπει όμως να κατηγορείτε τον σύντροφό σας για αυτό που σας συμβαίνει.

Επειδή σιχαίνεστε να σας λένε ότι υπερβάλετε, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συζητήσετε με τον σύντροφό σας, αντί να κλείνεστε στον εαυτό σας.

Ταιριάζετε με τον τύπο 5

Τύπος 5

Είστε τύπος που θέλει αποδείξεις και δεδομένα. Έχετε μεταδοτικότητα και σας αρέσει να παρατηρείτε το περιβάλλον σας αναλύοντας τις καταστάσεις προτού δεσμευτείτε ή μιλήσετε.

Θέλετε τον χρόνο σας και ξέρετε πολύ καλά τα συναισθήματά σας γι’ αυτό και δεν κάνετε τίποτα χωρίς να το σκεφτείτε πρώτα. Αυτό όμως μπορεί να κουράσει τον σύντροφό σας. Διψάτε για γνώση και σας αρέσει να επισκέπτεστε μουσεία, εκθέσεις και διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Αναζητώντας τη γνώση μπορεί κάποιες φορές να φανείτε κλεισμένη στον εαυτό σας ή ακόμα και εκνευρισμένη με τον σύντροφό σας. Γι’ αυτό και θα πρέπει πάντα να συζητάτε μαζί του, χωρίς να κρίνετε. Μην φοβάστε να μιλήσετε, να είστε σίγουρη ότι σας αγαπάει για αυτό που είστε.

Ταιριάζετε με τον τύπο 9

Τύπος 6

Αγαπάτε τη δέσμευση και αυτό σας κάνει ιδανική σύντροφο. Είστε πιστή και χαίρεστε όταν νιώθετε ασφαλής με τον σύντροφό σας. Είστε και εσωστρεφής και εξωστρεφής γι’ αυτό και είστε ευχάριστη παρέα.

Για εσάς είναι ιδιαίτερα σημαντικό το να βοηθάτε τους γύρω σας και νιώθετε τύψεις όταν θεωρείτε ότι δεν κάνατε αυτό που έπρεπε. Είστε επίσης ανεξάρτητη και μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε δίχως να σας απασχολεί πάντα ο σύντροφός σας.

Δείτε Επίσης
Τι δηλώνουν τα αγγίγματά του;

Είστε έμπιστη αλλά δεν εμπιστεύεστε γρήγορα. Αυτό πολλές φορές μεταφράζεται από τον σύντροφό σας ως νευρικότητα και επιθετικότητα. Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να εμπιστευθείτε κάποιον, αλλά θα το καταφέρετε μόνο εάν πιστέψετε στον εαυτό σας και στη σχέση σας.

Χτίστε σιγά σιγά την αυτοπεποίθησή σας και έτσι θα μπορέσετε να εμπιστευτείτε πιο εύκολα τους ανθρώπους που σας αγαπούν. Ανοιχτείτε στον σύντροφό σας και πορευθείτε μαζί.

Ταιριάζετε με τον τύπο 1

Τύπος 7

Περιπετειώδης και πάντα έτοιμη για διασκέδαση! Είστε άνθρωπος θετικός και πάντα βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο. Για τον σύντροφό σας αυτό κάποιες φορές μπορεί όμως, να είναι αγχωτικό.

Αν και είστε η ψυχή της παρέας, είστε επίσης νάρκισσος και βαριέστε εύκολα σε μια σχέση.  Διασπάτε εύκολα η προσοχή σας και αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Όσο δύσκολο κι αν είναι, θα πρέπει να προσπαθήσετε να χαλαρώσετε λίγο. Καμιά φορά χρειάζεται και λίγη σοβαρότητα και το να είστε θετικός άνθρωπος δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάτε και σημαντικά, δυσάρεστα ζητήματα.

Και μην ξεχνάτε να αφήνετε τον σύντροφό σας να λέει την άποψή του. Θέλει κι αυτός να νιώθει ότι τον ακούτε και τον καταλαβαίνετε.

Ταιριάζετε με τον τύπο 8

Τύπος 8

Είστε γεμάτη αυτοπεποίθηση και έξω καρδιά, αλλά καμιά φορά σας θεωρούν υπερόπτη. Είστε γεννημένη ηγέτης και ενθουσιάζεστε με τις προκλήσεις της ζωής χωρίς να φοβάστε τις συγκρούσεις. Όταν προκύπτει κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας είστε ειλικρινής και συζητάτε τα πάντα.

Πολλές φορές δείχνετε τις ευαισθησίες σας με εκνευρισμό, αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν είναι κακό να είστε ευαίσθητη. Προσπαθήστε να ακούτε τον σύντροφό σας και μην τον διακόπτετε όταν μιλάει. Μπείτε στη θέση του και δείξτε κατανόηση σε όσα νιώθει ώστε να συνδεθείτε ακόμα πιο βαθιά μαζί του.

Ταιριάζετε με τον τύπο 2

Τύπος 9

Συχνά σας μπερδεύουν με τον τύπο 2 γιατί είστε κι οι δύο βολικοί και θέλετε πάντα να ευχαριστείτε τους άλλους. Η διαφορά σας όμως είναι ότι εσείς επιδιώκετε την αρμονία και την ηρεμία στις σχέσεις σας. Ξέρετε να ακούτε και είστε πολύ ευαίσθητη με τα συναισθήματα των γύρω σας.

Αποφεύγετε με κάθε τρόπο τις συγκρούσεις, κάτι που καμιά φορά οδηγεί στο να μην λύνετε τα προβλήματα που προκύπτουν. Μιλήστε για ό,τι νιώθετε και προτιμήστε την ειλικρίνεια από τη σιωπή. Μην ξεχνάτε ότι πολλές φορές μια διαφωνία μπορεί να οδηγήσει σε κάτι εποικοδομητικό.

Ταιριάζετε με τον τύπο 3

© 2013-2019 womanidol.com. All Rights Reserved.