Ψηλοτάκουνα και σεξ απήλ!

Ψηλοτάκουνα και σεξ απήλ!

Μπορεί να κάνουν κακό στα πόδια και στην πλάτη μας, αλλά τα ψηλοτάκουνα κάνουν θαύματα με το σεξ απήλ μας! Μοιάζει σαν να ακούω έναν συλλογικό αναστεναγμό ανακούφισης από όλες τις γυναίκες μαζί! Η νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Archives of Sexual Behavior, επιβεβαιώνει ότι οι άνδρες πραγματικά βρίσκουν τις γυναίκες που φορούν ψηλά τακούνια πολύ πιο σέξι.

Eπιμέλεια: Μαρία Καλοπούλου

Η μελέτη του Nicholas Gueguen στο τμήμα κοινωνικής συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου της Βρεττάνης περιελάμβανε τρία πειράματα μεταξύ Γαλλίδων που φορούσαν ακριβώς τα ίδια ρούχα δηλ. μαύρο σακάκι, μαύρη ίσια φούστα και λευκό πουκάμισο. Επίσης ήταν όλες καστανές (γιατί επίσης έχει αποδειχθεί σε προηγούμενες μελέτες ότι ο άνδρες έλκονται περισσότερο από τις ξανθιές και τους μιλούν ευκολότερα). Η μόνη διαφορά ήταν τα παπούτσια που φορούσαν.

Πείραμα 1ον: Οι γυναίκες αυτές εμφανίστηκαν απρόοπτα μπροστά στους ανυποψίαστους άνδρες ζητώντας τους βοήθεια

Κάποιες από αυτές φορούσαν ίσια μαύρα παπούτσια, άλλες με χαμηλό τακούνι κι άλλες πάνω από επτάποντα. Μάλιστα, οι γυναίκες αυτές άλλαζαν παπούτσια κάθε φορά που προσέγγιζαν 10 άτομα.

Τι έγινε; Όταν κάποια από αυτές συναντούσε άνδρες μεταξύ 25 και 50 ετών ζητώντας για κάτι τη βοήθειά τους, η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή όταν φορούσε ψηλά τακούνια! Το 83% των ανδρών μίλησαν μαζί τους για 3-4 λεπτά, ανταποκρινόμενοι στο αίτημά τους, ενώ μόνο το 47%, όταν φορούσαν χαμηλά ή ίσια.

Πώς ανταποκρίθηκαν όμως τα άτομα του ίδιου φύλου; Δεν φάνηκε να επηρεάζονται ιδιαίτερα, αφού μόλις το 33% των γυναικών έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν αντίκριζαν τα ψηλοτάκουνα των ομοφύλων τους.

Πείραμα 2ον: Γιατί οι άνδρες είναι πιο δεκτικοί απέναντι στις γυναίκες με ψηλά τακούνια; 

Ο ερευνητής υπέδειξε στις γυναίκες να εντοπίσουν τους άνδρες-στόχους και στη συνέχεια να περπατήσουν μπροστά τους, ρίχνοντας κάτω ένα γάντι.

Τι έγινε; Ω τι έκπληξη! Το 93%  αυτών των ανδρών έτρεξαν πίσω από τα… ψηλοτάκουνα βήματα για να επιστρέψουν το πεσμένο γάντι, έναντι του 62% σε εκείνες που φορούσαν ίσια παπούτσια! Όταν το πείραμα έγινε ανάμεσα σε γυναίκες, το αποτέλεσμα ήταν ότι το 52% των γυναικών προσπάθησαν να το επιστρέψουν, όταν μπροστά τους περπατούσε μία γυναίκα με ψηλά τακούνια, έναντι του 43% σε όσες φορούσαν χαμηλοτάκουνα.

Πείραμα 3ον: Το καλύτερο για το τέλος! Οι ερευνητές ήθελαν να δουν αν τα ψηλοτάκουνα θα κάνουν τους άνδρες να φλερτάρουν 

Για τον σκοπό αυτό έβαλαν τις γυναίκες να καθίσουν σε ένα στρατηγικό σημείο: στο μπαρ ή σε κάποιο τραπέζι κοντά στο μπαρ, έχοντας όμως τα παπούτσια τους στο οπτικό πεδίο των ανδρών.

Δείτε Επίσης
10 σημεία που «ανάβουν» τους άνδρες, για τα οποία κανείς δεν μιλάει ποτέ!

Τι έγινε; Κατά μέσον όρο πήρε μόλις 7,5 λεπτά στους άνδρες για να προσεγγίσουν ερωτικά τις γυναίκες που φορούσαν ψηλά τακούνια, ενώ περίπου το διπλάσιο, 13,5 λεπτά, για όσες φορούσαν χαμηλά παπούτσια.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τις γόβες-στιλέτο τόσο σέξι;

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι κατά ένα μέρος οφείλεται στο σινεμά, στις διαφημίσεις και στα μήντια που έχουν συνδέσει τόσο πολύ τα ψηλά τακούνια με τη σέξι εμφάνιση. Όμως, είναι σαφές από την άλλη, ότι οι γυναίκες περπατούν διαφορετικά, όταν πρέπει να στέκονται… στο ύψος των τακουνιών τους. Αλλά η έρευνα έδειξε ότι τον ίδιο αντίκτυπο είχαν στους άνδρες και όταν κάθονταν στο μπαρ. Τον ίδιο και όταν τους έδειξαν απλώς φωτογραφίες, επιβεβαιώνοντας την προτίμησή τους για όσες φορούσαν ψηλά τακούνια.

«Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ψηλά τακούνια συνδέονται άμεσα με το σεξ, τη διάθεση για φλερτ, την ομορφιά και τη φυσική έλξη, έτσι ώστε οι άνδρες να είναι πιο ανοιχτοί να προσεγγίσουν μία γυναίκα και να της ζητήσουν ραντεβού».

Τώρα ξέρετε: Αν θέλετε να σας προσεγγίσουν ευκολότερα… υπάρχει μέτρο: το ύψος των τακουνιών σας!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.