Σας καλύπτει η σχέση σας; Τα 12 σημάδια ότι δεν είστε ικανοποιημένη με τον σύντροφό σας

Σας καλύπτει η σχέση σας; Τα 12 σημάδια ότι δεν είστε ικανοποιημένη με τον σύντροφό σας

Τα πράγματα φαίνονται να είναι καλά! Αλλά τότε γιατί σέρνεται αυτό το ενοχλητικό συναίσθημα στο πίσω μέρος του μυαλού σας; Είναι πραγματικά «ο ένας» ή χάνω τον χρόνο μου προσπαθώντας να μείνω σε μια σχέση; Η αλήθεια είναι ότι όταν ξέρεις, ξέρεις, αλλά όταν δεν είσαι σίγουρη, ξέρεις και πάλι. Απλά είναι πιο δύσκολο να το παραδεχτείς! Γιατί αυτό που ξέρεις σε αυτή την περίπτωση οδηγεί σε χωρισμό. Αλλά επειδή αξίζετε πραγματική αγάπη και μια ευτυχισμένη σχέση, μάθετε τα 12 σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα.

Από τη Σοφία Κροκιδά

Γνωρίσατε κάποιον και τα πράγματα πάνε πολύ καλά. Έχετε βγει μερικά ραντεβού, ανταλλάσσετε μηνύματα κάθε μέρα και όλα δείχνουν ότι αυτό μπορεί να πάει κάπου. Ή ίσως βγαίνετε τόσο καιρό που η σχέση σας είναι πλέον άνετη και νιώθετε τέλεια. Και όμως, υπάρχει κάτι που μοιάζει ότι δεν σας αφήνει αληθινή ικανοποίηση. Πώς θα καταλάβετε τι συμβαίνει;

© Louise Mertens
© Louise Mertens

1. Θέλετε περισσότερο μια σχέση παρά τον συγκεκριμένο άνθρωπο

Εάν περιμένατε καιρό να κάνετε σχέση, αισθανόσασταν πίεση για να βρείτε κάποιον ή απλά είχατε βαρεθεί να είστε μόνη, τότε μπορεί να σας γοητεύει περισσότερο η ιδέα της σχέσης παρά ο ίδιος ο σύντροφός σας.

Για να καταλάβετε τι από τα δύο ισχύει, σκεφτείτε, αν θα κάνατε ή όχι παρέα με τον άνθρωπο αυτό. Θα θέλατε να είστε κοντά του ακόμα και αν δεν είχατε σχέση; Τι θα γινόταν αν δεν ήθελε ποτέ να παντρευτεί ή ζούσε σε άλλη χώρα;

Θα θέλατε ακόμα να είστε μαζί του ή θα ψάχνατε κάτι πιο…βολικό; Εάν είστε με τον σύντροφό σας μόνο λόγω συνθηκών, τότε μάλλον είστε περισσότερο ερωτευμένη με τη σχέση παρά με τον άνθρωπο.

2. Προσποιήστε και αυτολογοκρίνεστε

Είτε υπάρχει φλόγα μεταξύ σας είτε όχι, αν είστε με κάποιον που σας «πνίγει», σας κάνει να νιώθετε ότι πρέπει να λογοκρίνετε τον εαυτό σας ή σας κάνει να σκέφτεστε υπερβολικά τα λόγια και τις πράξεις σας, τότε δεν έχετε αληθινή σχέση.

Ακόμα κι αν υπάρχει έρωτας, ο έρωτας αυτός είναι ανάμεσα στον σύντροφό σας και τον λογοκριμένο σας εαυτό. Γιατί να θέλετε κάτι τέτοιο; Αν μια σχέση εξαρτάται από το πόσο προσεκτική θα είστε κάθε φορά, τότε δεν αξίζει να σπαταλάτε χρόνο και ενέργεια σε αυτή.

3. Μετά από κάθε διαφωνία το χάσμα μεταξύ σας μεγαλώνει

Όταν πρόκειται για διαφωνίες σε μια σχέση, μεγαλώνουμε μαθαίνοντας για ανάμεικτα μηνύματα. Και, είτε ονειρευόμαστε έναν παθιασμένο έρωτα, όπου μια σπίθα σημαίνει συνεχείς διαμάχες είτε πιστεύουμε στην ιδέα ότι ο «The One» είναι ο τέλειος σύντροφος.

Τα κάνει όλα σωστά, οπότε δεν υπάρχει λόγος να διαφωνούμε ποτέ μαζί του. Και ένας τσακωμός ή ένα λάθος σημαίνουν αυτόματα ότι εκεί έξω υπάρχει κάποιος καλύτερος για εμάς.

Αλλά η συμβατότητα και η επιτυχία μιας σχέσης δεν εξαρτώνται από το αν διαφωνείτε ή όχι, αλλά από το πώς επανέρχεται η σχέση σας μετά από μια διαφωνία ή έναν τσακωμό.

Ανεξάρτητα από το τι σημαίνει για εσάς τέλειος σύντροφος, σίγουρα δεν θα είναι ρομπότ, γι΄αυτό να θυμάστε ότι και οι δύο θα κάνετε λάθη, θα έρθουν κακές μέρες και θα υπάρξουν καυγάδες. Δώστε προσοχή στο πώς αντιδρά ο σύντροφός σας σε αυτές τις στιγμές.

Σας ακούει; Επικοινωνεί μαζί σας; Προσπαθεί να μην ξανακάνει τα ίδια λάθη; Νοιάζεστε και οι δύο περισσότερο για τη σχέση σας παρά για το αν έχετε δίκιο; Ή μήπως δυσκολεύεστε να επικοινωνήσετε, κρατάτε μούτρα και νιώθετε ότι κάθε τσακωμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε χωρισμό; Αν μετά από μια διαφωνία δεν επανέρχεστε στην τρυφερότητα και την κατανόηση τότε ίσως δεν έχετε αληθινή σύνδεση μεταξύ σας.

4. Είστε πιο τρυφερή μαζί του έξω παρά στο σπίτι

Κάθε άνθρωπος και κάθε σχέση είναι διαφορετική. Ίσως πιστεύετε ότι είναι αστείο να δημοσιεύετε προσωπικές σας στιγμές στο Instagram και να ντρέπεστε να φιλιέστε μπροστά στους φίλους σας ή ίσως θέλετε να μάθει ο κόσμος πόσο χαρούμενη είστε.

Τίποτα από αυτά δεν είναι κακό, αλλά και οι δύο θα πρέπει να έχετε τόσες (ή περισσότερες) ιδιωτικές εκδηλώσεις στοργής όσες και δημόσιες. Εάν υπάρχει φλόγα μεταξύ σας, πιθανότατα εκδηλώνετε στοργή προς τον σύντροφό σας δημόσια τυχαία και όχι επίτηδες.

Αντί να φιλιέστε μπροστά στους φίλους σας ή να διαφημίζετε τον έρωτά σας στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να πειράζετε ο ένας τον άλλο δημόσια, και ίσως να κλέβετε ένα φιλί ή μια αγκαλιά όταν δεν σας βλέπουν. Αν η τρυφερότητά σας είναι περισσότερο δημόσια από ό,τι ιδιωτική, τότε ίσως αυτό σημαίνει ότι προσπαθείτε να αποδείξετε κάτι στους άλλους.

5. Ελπίζετε ότι θα αλλάξει

Αν πιάνετε τον εαυτό σας να σκέφτεται ότι ο άνθρωπος με τον οποίο είστε μαζί θα ήταν τέλειος αν δεν… (σκεφτείτε κάτι που περιμένετε να αλλάξει) τότε ίσως πιέζετε τη σχέση σας. Αλλά οι σχέσεις δεν κρατάνε με την πίεση.

Δεν χρειάζεται να μοιράζεστε πάντα τις ίδιες αξίες, απόψεις και συμπεριφορές. Αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να κατανοείτε, να σέβεστε και να εκτιμάτε τις διαφορές σας και όχι να περιμένετε να αλλάξει κάτι για να αγαπήσετε τον σύντροφό σας.

Και μιας και πιάσαμε αυτό το θέμα, αν πιάνετε τον εαυτό σας να σχολιάζει από μέσα του το άσχημο κούρεμα ή το κακό γούστο του άλλου στα ρούχα, να ξέρετε ότι αυτό δεν θα αλλάξει ακόμα και αν ο σύντροφός σας αλλάξει μαλλιά και στιλ. Η έλξη που νιώθουμε για κάποιον εξωτερικά έχει να κάνει με το πώς επικοινωνούν τα σώματά μας και δεν στηρίζεται σε μεταβλητούς παράγοντες.

6. Δεν τον εμπιστεύεστε

Το να αμφιβάλλετε για την αφοσίωση του συντρόφου σας είναι το μεγαλύτερο προειδοποιητικό σημάδι σε μια σχέση. Και το ένστικτο των γυναικών σπάνια κάνει λάθος. Αν δεν πιστεύετε ότι θα σας είναι πιστός, τότε σίγουρα δεν είναι ο ένας και μοναδικός.

Αλλά η εμπιστοσύνη δεν είναι μόνο αυτό. Αν είστε με κάποιον που αξίζει, θα εμπιστεύεστε τις απόψεις του και θα εκτιμάτε τις συμβουλές του, θα πιστεύετε σε αυτό που είναι, θα νιώθετε ασφαλής ακόμα και μακριά του, χωρίς να αμφιβάλλετε για την ακεραιότητά του.

7. Προσποιείστε ότι ενδιαφέρεστε

Το πιο πιθανό είναι πως έχετε αρκετά διαφορετικά ενδιαφέροντα με τον σύντροφό σας. Και αυτό είναι πολύ καλό, αλλιώς η σχέση σας θα ήταν βαρετή. Και μπορεί να μην τρελαίνεστε πάντα για τα χόμπι και τα πράγματα που αγαπά, αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να θέλετε να μαθαίνετε για αυτά γιατί ξέρετε πόσο σημαντικά είναι για τον ίδιο.

Δείτε Επίσης
Αυτά είναι τα χρώματα που προτιμούν οι γυναίκες στους άνδρες, σύμφωνα με την επιστήμη!

Από την άλλη, δεν πρέπει να υποκρίνεστε ότι δεν λατρεύετε την Γιουροβίζιον ή να μην μπορείτε να μιλήσετε ποτέ για ρούχα γιατί ξέρετε ότι όλα αυτά δεν αρέσουν στον σύντροφό σας. Θα πρέπει κι αυτός να αγαπάει ό,τι αγαπάτε και να μην έχει πρόβλημα να μιλάτε ακόμα και για πράγματα που μπορεί για εκείνον να είναι λίγο βαρετά.

8. Μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας μαζί του, αλλά δεν ενθουσιάζεστε με την ιδέα

Μόνο και μόνο επειδή μπορείτε να φανταστείτε να περνάτε την υπόλοιπη ζωή σας μαζί του αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ο ένας και μοναδικός. Όταν σκέφτεστε το μέλλον σας μαζί του πώς νιώθετε;

Σας ενθουσιάζει περισσότερο η ιδέα ή η πραγματικότητα; Αν υπάρχει μεταξύ σας σπίθα, τότε θα ανυπομονείτε για κάθε επόμενο βήμα με τον σύντροφό σας. Αν όχι, τότε περισσότερο θα σας ενθουσιάζουν τα μεγάλα πράγματα μαζί του όπως ο γάμος και τα παιδιά, παρά η εικόνα του πώς θα είστε και οι δύο σε πενήντα χρόνια από τώρα.

9. Δεν είστε καλοί φίλοι

Εάν δεν γελάτε, δεν αστειεύεστε και δεν απολαμβάνετε ακόμη και τον αντιρομαντικό χρόνο μαζί (όπως το τρέξιμο, το καθάρισμα του σπιτιού ή τη βόλτα με τον σκύλο), η «σπίθα» σας μπορεί να είναι απλώς μια ψευδαίσθηση που βασίζεται στη φυσική χημεία ή στο γεγονός ότι η σχέση νέα.

Άλλωστε, οι καλύτερες φιλίες δεν είναι αυτές που σε κάνουν να γελάς χωρίς λόγο; Αν πρόκειται να περάσετε τη ζωή σας με κάποιον, καλύτερα να είναι η καλύτερη φιλία που είχατε ποτέ. Ο σύντροφός σας θα πρέπει να αναδείξει τον πιο «ανόητο» εαυτό σας γιατί έτσι ξέρετε ότι θα σας κάνει να γελάτε όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα ή βαρετά.

10. Νιώθετε καλά μαζί του μόνο σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα

Ίσως διασκεδάζετε κάνοντας παρέα με τα ανίψια του, αλλά ενοχλείστε όταν ο σύντροφός σας είναι με την οικογένειά σας, επειδή δεν ταιριάζουν. Ή ίσως νιώθετε ότι τον αγαπάτε τα βράδια που πηγαίνετε για φαγητό αλλά δεν τον αντέχετε στο σπίτι την Κυριακή το πρωί που θέλετε να χαλαρώσετε.

Αντί να ξεχνιέστε σκεπτόμενη τις στιγμές που νιώθετε καλά μαζί του, εστιάστε στις στιγμές που δεν νιώθετε καλά. Αγάπη σημαίνει να ξεβολεύεσαι, να νοιάζεσαι για τον άλλον ακόμα και σε συνθήκες που δεν σου είναι εύκολο. Εάν τα συναισθήματά σας για αυτόν είναι έντονα σε ορισμένα περιβάλλοντα και όχι σε όλα, τότε κάτι σας λείπει.

11. Δεν νιώθετε ασφάλεια ή σεβασμό

Συχνά μπερδεύουμε «μια σπίθα» με πολλά άλλα συναισθήματα. Η άνεση, ο εθισμός και ο έρωτας είναι τα κοινά συναισθήματα που συχνά λανθασμένα λογίζονται ως αγάπη. Ενώ η αγάπη μπορεί να δίνει την αίσθηση του εθισμού, η διαφορά μεταξύ του πραγματικού εθισμού και των γνωρισμάτων της αγάπης που μοιάζουν με εθισμό είναι ότι η υγιής αγάπη περιλαμβάνει σεβασμό, εμπιστοσύνη και δέσμευση.

Επίσης, η διαφορά μεταξύ μιας άνετης αγάπης και μιας αγάπης χάριν άνεσης είναι η αίσθηση ασφάλειας. Με μια άνετη αγάπη, θα νιώθετε ασφάλεια και εμπιστοσύνη ό,τι κι αν γίνει. Εάν είστε σε μια σχέση για χάρη της άνεσης, θα αισθάνεστε άβολα όποτε δεν είστε μαζί του, λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης σε αυτόν ή στη σχέση σας. Μάθετε τι σημαίνει αγάπη και μην την μπερδεύετε με τίποτα άλλο.

12. Δεν είστε στο ίδιο μήκος κύματος

Πολλές φορές ορίζουμε τη «χημεία» μεταξύ δύο ανθρώπων με μπερδεμένους ορισμούς, αλλά η αλήθεια είναι ότι το να υπάρχει φλόγα σε μια σχέση σημαίνει απλώς να είστε στο ίδιο μήκος κύματος: στο χιούμορ, στο σεξ, στις αξίες και στο τι θέλετε από τη σχέση.

Αν υπάρχει αληθινή αγάπη που θα διαρκέσει, δεν θα χρειαστεί να αμφισβητήσετε αν υπάρχει ή όχι, γιατί απλά θα το ξέρετε και οι δύο. Το άλλο σας μισό, ο ένας και μοναδικός ή απλώς κάποιος που αξίζει να του αφιερώσετε χρόνο δεν θα σας κάνει ποτέ να νιώσετε ότι πιέζετε τις καταστάσεις. Ακόμη και όταν η σχέση γίνεται δύσκολη (πάντα γίνεται), το να αγαπάμε ο ένας τον άλλο δεν θα πρέπει ποτέ να είναι δύσκολο.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.