Τι κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάθε μέρα;

Τι κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάθε μέρα;

Τι κοινό έχουν οι επιτυχημένες σχέσεις; Οι ψυχολόγοι και οι σύμβουλοι σχέσεων κάνουν συνεχείς έρευνες προσπαθώντας να κατανοήσουν τι είναι αυτό που κάνει τις σχέσεις να λειτουργούν.  Όλα τα ζευγάρια μπορεί να  απαριθμούν διαφορετικούς λόγους, αλλά και όλα συγκλίνουν σε ένα γεγονός που είναι το ίδιο: Η επικοινωνία. Δηλαδή, όχι απλά ότι μιλούν μεταξύ τους αλλά και ακούν τον σύντροφό τους. Για να διατηρήσετε τη σχέση σας υγιή και ευτυχισμένη, υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να κάνετε για να επικοινωνήσετε με επιτυχία.

Τι κάνουν λοιπόν καθημερινά όλα τα ζευγάρια που έχουν καλή σχέση; Είναι πολύ απλό. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια επικοινωνούν μεταξύ τους.

Η συνεχής επικοινωνία φαίνεται τόσο προφανής, αλλά μπορεί εύκολα να χαθεί μέσα από τις ρωγμές. Για να διατηρήσετε τη σχέση σας υγιή και ευτυχισμένη, υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να κάνετε για να επικοινωνήσετε με επιτυχία.

1. Εκφράστε τις ανάγκες και τα συναισθήματά σας

Δεν υπάρχει περίπτωση να ξέρει ο σύντροφός σου τι θέλεις από τη σχέση σας, αν δεν το πεις εσύ. Φροντίστε να εκφράσετε ξεκάθαρα πώς αισθάνεστε -είτε είστε χαρούμενοι είτε στεναχωρημένοι- ώστε εσείς και ο σύντροφός σας να έχετε την ίδια αντίληψη. Ο σύντροφός σας δεν είναι μάντης, ούτε έχει το χάρισμα να διαβάζει το μυαλό σας, επομένως εξαρτάται από εσάς. Ίσως μάθετε κάτι νέο ο ένας για τον άλλον.

2. Να είστε απόλυτα ειλικρινείς

Η στιγμή που αρχίζεις να λες ψέματα είναι η στιγμή που τα πράγματα πάνε στραβά. Αν δεν μπορείς να είσαι ειλικρινής με το άτομο που αγαπάς, με ποιον μπορείς; Πηγαίνετε πέρα ​​από το να είστε ανοιχτοί σχετικά με τη δυναμική της σχέσης σας. Μιλήστε για μια κακή μέρα στη δουλειά ή για έναν φίλο που πλήγωσε τα συναισθήματά σας. Όσο περισσότερες εμπειρίες μοιραστείτε, τόσο πιο κοντά θα έρχεστε.

Δείτε Επίσης
Οι 7 λόγοι για τους οποίους δεν έχετε βρει την αγάπη

3. Μην μιλάτε μόνο – φροντίστε να ακούτε

Υπάρχουν δύο άνθρωποι σε μια σχέση. Ο σύντροφός σας θα πρέπει επίσης να επικοινωνεί μαζί σας. Να είστε καλός ακροατής και φροντίστε να λαμβάνετε όλα όσα σας λέει. Δεν είστε τέλειοι, οπότε αν πρέπει να κάνετε κάποιες προσαρμογές για να λειτουργήσει η σχέση σας, να είστε ανοιχτόμυαλοι.

Εάν εξασκείτε την επικοινωνία καθημερινά, θα δείτε ότι η σχέση σας θα είναι πιο δυνατή από ποτέ. Μερικές φορές είναι δύσκολο να γίνει, αλλά οι μεγαλύτερες προκλήσεις αξίζουν πάντα το τελικό αποτέλεσμα. Ακολουθούν πολλές ακόμη ευτυχισμένες επέτειοι με τον αγαπημένο σας σύντροφο!

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.