Τι ρόλο παίζει η σειρά γέννησής σας στις ερωτικές σας σχέσεις;

Τι ρόλο παίζει η σειρά γέννησής σας στις ερωτικές σας σχέσεις;

Είτε είστε ο μεγαλύτερος, ο μεσαίος, ο μικρότερος ή μοναχοπαίδι, όλοι έχουμε τα προβλήματά μας! Υπάρχουν πολλές μεταβλητές που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σχετίζονται μεταξύ τους στις ερωτικές σχέσεις. Μια μεταβλητή που συχνά παραβλέπεται είναι η σειρά γέννησης!

Αυτά που θα διαβάσατε παρακάτω βασίζονται σε στατιστικά στοιχεία και προσδιορίζουν μόνο τάσεις, όχι άκαμπτους και πλήρως εφαρμόσιμους κανόνες!

Ποια ζευγάρια έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα διαζυγίου

Το ζευγάρι που πιθανότατα οδηγείται σε διαζύγιο είναι αν και οι δύο είναι μοναχοπαίδια και η δεύτερη κατηγορία είναι αν και οι δύο είναι τα μεγαλύτερα παιδιά στην οικογένειά τους.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Τόσο τα μοναχοπαίδια όσο και τα μεγαλύτερα παιδιά σε μία οικογένεια τείνουν να είναι πιο ανήσυχοι και πιο προσανατολισμένοι στους στόχους και την επιτυχία. Επομένως, κανείς δεν ακολουθεί τη ροή και ο καθένας θέλει τον δικό του τρόπο. Αυτό συχνά δεν πάει καλά σε μία σχέση.

Όσο περισσότερα αδέρφια έχετε, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να χωρίσετε

Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα παιδιά με περισσότερα αδέρφια τείνουν να είναι καλύτερα στο να συναλλάσσονται με άλλους ανθρώπους ή ίσως οι γονείς που έχουν πολλά παιδιά αγχώνονται λιγότερο εύκολα και αγαπούν περισσότερο τα παιδιά.

Ίσως τέτοιοι άνθρωποι θα ήταν χρήσιμοι παππούδες και γιαγιάδες και έτσι βοηθούσαν τα παιδιά τους να έχουν λιγότερο αγχωμένους γάμους και λιγότερες πιθανότητες διαζυγίου των παιδιών.

Και ίσως, όσο περισσότερα παιδιά έχετε, τόσο πιο πιθανό είναι να είστε θρησκευόμενοι, και τα θρησκευόμενα άτομα είναι λιγότερο πιθανό να χωρίσουν.

Δείτε Επίσης
«Εγκέφαλος ποπ κορν»: Η αλλαγή που προκαλείται από την τεχνολογία στην προσοχή μας

Υπάρχουν τόσες πολλές μεταβλητές στο παιχνίδι, αλλά συνολικά, υπάρχει μια σημαντική αρνητική σχέση μεταξύ του αριθμού των παιδιών στην οικογένειά σας και του ποσοστού πιθανότητας διαζυγίου σας.

Τα καλύτερα ζευγάρια είναι μεταξύ παιδιών διαφορετικής σειράς γέννησης

Αυτό πιθανόν να οφείλεται στη θεωρία imago, όπου κάθε παιδί συνηθίζει να αλληλεπιδρά με τον/την αδερφό του/της και ασυνείδητα μπορεί να αναπαράγει αυτό το μοτίβο στις ερωτικές σχέσεις ενηλίκων.

Δεδομένου ότι οι μεγαλύτεροι είναι συχνά πιο προσανατολισμένοι στα επιτεύγματα και άκαμπτοι, και οι νεότεροι είναι πιο φιλικοί και ευέλικτοι, σε έναν γάμο μεταξύ ενός μεγαλύτερου και ενός νεότερου, και οι δύο σύντροφοι μπορεί να αισθάνονται άνετα με την οικεία δυναμική των αδελφών τους να επαναλαμβάνεται στον γάμο.

  • Συνολικά, είναι ενδιαφέρον να εξετάσετε τη σειρά γέννησης στο ευρύτερο πλαίσιο της ανατροφής σας και της ανατροφής του συντρόφου σας.
  • Μερικές φορές, οι άνθρωποι δένονται με τους συντρόφους επειδή έχουν την ίδια σειρά γέννησης, και αυτό μπορεί να είναι μια μεγάλη πηγή άνεσης.
  • Συνειδητοποιήστε, επίσης, ότι όσο πιο κοντά είστε σε ηλικία με τα αδέρφια σας, τόσο περισσότερο μεγεθύνονται τα αποτελέσματα της σειράς γέννησης.
  • Εάν έχετε επτά ή περισσότερα χρόνια διαφορά, για παράδειγμα, οι ερευνητές θεωρούν ότι εσείς και ο αδερφός σας έχετε μεγαλώσει σαν μοναχοπαίδια, όσον αφορά την κοινή χρήση, τη γονική προσοχή και ούτω καθεξής.
  • Εάν είστε δίδυμοι, τότε ο μεγαλύτερος αδελφός σας πιθανότατα ενεργεί πιο προσανατολισμένος στα επιτεύγματα, ανήσυχος και άκαμπτος και οι δεύτεροι κατά στη σειρά στη γέννηση  ενεργούν πιο επαναστατικά, ανεξάρτητα και ευέλικτα.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.