Ασημί χρώμα: Συμβολίζει την ευμάρεια και τον μοντερνισμό

Ασημί χρώμα: Συμβολίζει την ευμάρεια και τον μοντερνισμό

Πιο γνωστό για την εκθαμβωτική γυαλάδα και τη μεταλλική του λάμψη, το ασημί είναι μια απόχρωση που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Σύμβολο του πλούτου, της ευημερίας και της καλής τύχης, το ασημί χρώμα σχετίζεται με την επιτυχία. Το ασημί επικρατεί ως μια από τις πιο δυνατές αποχρώσεις, καθιστώντας το εξέχον μέλος του χρωματικού κύκλου.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Το ασήμι παίζει μεγάλο ρόλο στις θρησκείες. Σε όλη τη Βίβλο, υπάρχουν πολλές αναφορές σε αυτή τη γυαλιστερή απόχρωση. Από την ομορφιά και τα γηρατειά μέχρι τον θάνατο και την αδυναμία, το ασημί χρώμα έχει πολλές έννοιες. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις έννοιες είναι βουτηγμένες στη… θλίψη.

Για παράδειγμα, τα πιο σκούρα ασημί είναι σημάδι καταστροφής και ντροπής. Στον Ινδουισμό, το ασήμι έχει πολύ μεγαλύτερη εκτίμηση. Οι Ινδουιστές προσυπογράφουν την ιδέα ότι το ασήμι ενσαρκώνει την πνευματική φώτιση, την ευγλωττία και την ενθάρρυνση. Όσοι θέλουν να είναι ο ανώτερος εαυτός τους προτρέπονται να συνδεθούν με το ασημί χρώμα.

Ένα σύγχρονο θαύμα

Αν η τεχνολογία αιχμής περιγραφόταν ως χρώμα, θα ήταν ασημί. Το ασήμι είναι κομψό και λαμπερό, καθιστώντας το την τέλεια αναπαράσταση των σημερινών εξελίξεων. Είναι επίσης εγγενώς αρσενικό. Θα βρείτε συχνά ασημένιες αποχρώσεις σε ανδρικά καλλυντικά αλλά και εργαλειοθήκες. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες δεν έλκονται από το ασημί τόσο έντονα όσο οι άντρες!

Παγκόσμιες ερμηνείες

Οι Λατινοαμερικανοί αγαπούν αρκετά το ασημί χρώμα. Χρησιμοποιείται για να απεικονίσει τη δύναμη και τον πλούτο και είναι συνώνυμο με όλα όσα επιθυμούν.

Σε όλη την Ευρώπη, το ασημί αντιπροσωπεύει τη δεξιοτεχνία των ειδικών. Εάν εργάζεστε με το ασήμι, πιστεύεται ότι είστε ένας άριστα εκπαιδευμένος επαγγελματίας. Εν τω μεταξύ, οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι το ασήμι σημαίνει πολυπλοκότητα. Με άλλα λόγια, θεωρούν το ασημί ως μια έντονη και κομψή απόχρωση.

Παρέχει συναισθηματική διαύγεια

Το ασημί υπερέχει στο να προσφέρει ηρεμία. Εάν το κεφάλι και η καρδιά σας είναι διαρκώς σε αντίθεση, αφήστε το ασημί χρώμα να παρέμβει. Θεωρείται ότι επιλύει αβίαστα τις συγκρούσεις, οι οποίες προοιωνίζονται για τη βέλτιστη ευημερία.

Το καλύτερο από όλα, οι ασημί αποχρώσεις ανακουφίζουν τη σωματική δυσφορία. Με την ηρεμιστική του παρουσία και τις θεραπευτικές του δυνάμεις, το ασημί χρώμα μπορεί να μειώσει τόσο τον συναισθηματικό όσο και τον σωματικό πόνο.

Ασημί αποχρώσεις

  • Το λαμπερό ασημί αντιπροσωπεύει τις νέες ιδέες και τη διαίσθηση.
  • Το σκούρο ασημί/γκρι μπορεί να σημαίνει ότι η αρνητικότητα/φόβος συσσωρεύεται στο σώμα.

Πώς σας επηρεάζει το ασημί χρώμα

Θεωρείστε ευγενικοί και ευαίσθητοι αν σας αρέσει το ασημί. Το λευκό και το ασημί είναι χρώματα που συνδέονται με τον ανώτερο εαυτό και την πνευματικότητα.

Όπου ο χρυσός είναι αρσενικό, το ασήμι θεωρείται ως γυναικεία ενέργεια. Συνδέεται με το φεγγάρι καθώς και με την άμπωτη και τη ροή της παλίρροιας.

Το ασημί χρώμα θεωρείται ότι «καθαρίζει, φωτίζει και δείχνει το δρόμο προς τα εμπρός».

Οι άνθρωποι που τους αρέσει το ασημί τείνουν να είναι ενδοσκοπικοί και συχνά χαμένοι στον δικό τους κόσμο. Είναι ιδιαίτερα καλλιτεχνικοί, δημιουργικοί και ευφάνταστοι, και μπορεί να είναι καλοί ποιητές και συγγραφείς.

Πιστεύεται ότι η επιτυχία έρχεται εύκολα σε όσους αρέσει αυτό το χρώμα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τέτοιοι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί σε νέες ιδέες και δυνατότητες, ενώ είναι ευρηματικοί.

Δείτε Επίσης
Τι να φορέσω στις Γιορτές; Γιατί έχουμε ερωτευτεί ξανά τις ασημένιες λάμψεις;

Στα αρνητικά, οι άνθρωποι που αγαπούν το ασημί μπορεί να είναι κυκλοθυμικοί, καθώς η διάθεσή τους αντανακλάται στις αλλαγές στον σεληνιακό κύκλο. Συχνά ζουν σε έναν παραληρηματικό κόσμο φαντασιώσεων.

Η έννοια του ασημί χρώματος

Ένα λεπτό μείγμα χρήσιμου και επιβλαβούς, το ασημί χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το καλό και το κακό. Σε λάθος χέρια, το ασήμι μπορεί να προκαλέσει απόλυτο χάος και αναστάτωση.

Ωστόσο, μπορεί επίσης να προσφέρει αναζωογονητική διαφάνεια. Το καθιστούν ένα χρώμα κάπως μυστηριώδες, αλλά αυτό απλώς ενισχύει τη συνολική του γοητεία.

Το ασήμι συμβολίζει: Μοντερνισμό, ευημερία, διαίσθηση, διαύγεια

Επιδράσεις: Αντανακλά, εμπνέει, ηρεμεί, αποκαθιστά

Θετικά χαρακτηριστικά: Διαφωτιστικό, μοντέρνο, θεραπευτικό, δυναμικό

Αρνητικά χαρακτηριστικά: Εξαπατητικό, ανήθικο, ανειλικρινές, αινιγματικό

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.