Επιστροφή στην ομορφιά!

Επιστροφή στην ομορφιά!
Επιστροφή στην ομορφιά!
Προβολή Φωτογραφιών
Επιστροφή στην ομορφιά!

Μία μικρού μήκους ταινία με τον τίτλο «Camera Shy» μάς προτρέπει να αλλάξουμε στάση μπροστά στον φωτογραφικό φακό, απενεχοποιώντάς μας για την εμφάνισή μας. Το Dove διενήργησε μία παγκόσμια έρευνα με ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το πώς εμείς οι γυναίκες δεν νιώθουμε όμορφες και τι χάνουμε από αυτή τη στάση μας.

Σύμφωνα με τη νέα παγκόσμια έρευνα του Dove, το 77% των γυναικών ντρέπονται την κάμερα σε σημείο που χάνουν την ευκαιρία να αποτυπώσουν σημαντικές στιγμές από τη ζωή τους, όπως φωτογραφίες αποφοίτησης, διακοπών, γάμου ή ακόμα και από τη γέννηση του παιδιού τους! Όπως μας είπε η κυρία Νάντια Παπαχρηστοπούλου, Group Brand Manager Skin & Baby «Οι γυναίκες ασκούν σκληρή αυτοκριτική στην εμφάνισή τους. Αυτό έχει επίπτωση στην αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την ευτυχία τους. Το Dove έχει αποστολή να δημιουργήσει έναν κόσμο, όπου η ομορφιά θα είναι μια πηγή αυτοπεποίθησης και όχι άγχους. Έχουμε θέσει ως στόχο, να προσεγγίσουμε 15 εκατομμύρια νέες κοπέλες μέσα από προγράμματα αυτοεκτίμησης μέχρι το τέλος του 2015, ενώ έχουμε φθάσει ήδη τα 11 εκατομμύρια».

Η παγκόσμια έρευνα του Dove: Βασικά Συμπεράσματα

Το άγχος της ομορφιάς είναι ο κύριος λόγος που οι γυναίκες είναι ντροπαλές στην κάμερα
 • Περισσότερες από τις μισές γυναίκες (57%) παραδέχτηκαν πως η ανησυχία τους σχετικά με το πώς θα δείχνουν είναι πιθανόν να έχει αρνητική επίδραση στο πώς αισθάνονται μπροστά στην κάμερα.
 • Το 65% των γυναικών υποστηρίζει ότι αγχώνονται περισσότερο για την εμφάνισή τους όταν τις τραβούν ή ανεβάζουν μια φωτογραφία τους παρά όταν μιλάνε δημόσια (47%), όταν βγαίνουν σε πρώτο ραντεβού (44%) ή όταν πηγαίνουν σε συνέντευξη για δουλειά (41%).
 • Το 36% των γυναικών παραδέχεται ότι άρχισαν να είναι περισσότερο ντροπαλές στην κάμερα μεταξύ 11 και 20 ετών, ενώ το 55% των γυναικών είναι πιο ντροπαλές στην κάμερα τώρα σε σχέση με 10 χρόνια πριν.
Οι γυναίκες χάνουν ευκαιρίες να απαθανατίζουν αναμνήσεις
 • Περίπου το 63% των γυναικών έχουν καταστρέψει φωτογραφίες τους. Οι ψηφιακές φωτογραφίες είναι ακόμα πιο πιθανό να καταστραφούν από τις εκτυπωμένες φωτογραφίες (55% έναντι 25%).
 • Το 19% των γυναικών δεν έχουν φωτογραφίες από κάποιες «μοναδικές» στιγμές, 14% από την ημέρα του γάμου τους και 17% από τη γέννηση του παιδιού τους!
 • Περίπου 1 στις 3 έχουν σταματήσει κάποια φωτογραφία που τους τραβούσαν ή έχουν αργότερα καταστρέψει φωτογραφίες από καλοκαιρινές διακοπές, από ένα σημαντικό πάρτι με φίλους/ οικογένεια, ακόμα και την αποφοίτησή τους.
Οι ψηφιακές φωτογραφίες αυξάνουν το αίσθημα των γυναικών να είναι ντροπαλές στην κάμερα
 • Η επισήμανση μιας φωτογραφίας σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης κάνει πάνω από τις μισές γυναίκες να αισθάνονται πιο αγχωμένες για την εμφάνισή τους.
 • Περίπου οι μισές (46%) έχουν αφαιρέσει την επισήμανση, έχουν διαγράψει ή αφαιρέσει μια δική τους φωτογραφία.
 • 41% έχουν κάνει κάτι σε κάποια φωτογραφία τους για να βελτιώσουν το πώς φαίνονται πριν να την αναρτήσουν στο δίκτυο.

Για να βοηθήσει τις γυναίκες να πουν αντίο στη νοοτροπία του να είναι ντροπαλές στην κάμερα, ο Jess Weiner, Dove Global Self-Esteem Ambassador, προσφέρει τις παρακάτω συμβουλές:

Δείτε Επίσης
Έρευνα: Τα 10 κορυφαία χαρακτηριστικά που κάνουν ελκυστικούς ή απωθητικούς τους άντρες καθώς μεγαλώνουν

 • Σταματήστε τις αρνητικές δηλώσεις, όπως «Φαίνομαι τόσο χοντρή» ή «Είναι κακή μέρα για τα μαλλιά μου». Όσο πιο θετικά σχόλια κάνετε για την ομορφιά σας, τόσο η αυτοπεποίθηση σας θα εκτοξεύεται.
 • Ουδείς τέλειος! Θυμηθείτε πως οι άψογες φωτογραφίες των διασήμων, έχουν στιλιζαριστεί και ρετουσαριστεί από ομάδες επαγγελματιών, διότι τέλεια ομορφιά δεν υπάρχει.
 • Μην εστιάζετε στο πώς δείχνετε σε μια φωτογραφία, αλλά σκεφθείτε τα συναισθήματα που θα σας κατακλύζουν όταν θα την κοιτάτε μετά από 5, 10, 20 ή ακόμα και 50 χρόνια! Εάν επικεντρωθείτε στο είδος τής ανάμνησης που δημιουργείται, τότε θα χαλαρώσετε και θα απολαύσετε τη φωτογράφηση με το πιο φυσικό και αυθεντικό σας χαμόγελο.

Δείτε το βίντεο Dove Camera Shy στο YouTube, στο κανάλι Dove Greece και μπείτε στη συζήτηση #MyBeautifulSelf.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.