Η oμορφιά είναι απλά ένας τρόπος σκέψης!

Η oμορφιά είναι απλά ένας τρόπος σκέψης!

Το νέο κοινωνικό πείραμα για τον συνεχή αγώνα των γυναικών να αναγνωρίσουν την ομορφιά τους είναι μία πρωτοπόρος μελέτη που διενεργήθηκε από το Dove.

Το πείραμα συντονίστηκε από την ψυχολόγο και συγγραφέα των  New York Times, Dr. Ann Kearney-Cooke (Ph.D., Counseling Psychology), η οποία έχει αφιερώσει 30 χρόνια στην επιστημονική έρευνα σχετικά με την εικόνα τού γυναικείου σώματος και την αυτοεκτίμηση.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια των αποτελεσμάτων έρευνας, η οποία παρουσιάζει ότι ένα ανησυχητικό ποσοστό 80% των γυναικών αγχώνεται με την εμφάνισή του,  και αποκαλύπτει, πως  ο σωστός τρόπος σκέψης μπορεί να ξεκλειδώσει ένα δυναμικό αίσθημα ομορφιάς, το οποίο υπάρχει μέσα σε όλες τις γυναίκες.

Η oμορφιά είναι απλά ένας τρόπος σκέψης!

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, η Dr. Kearney-Cooke, κάλεσε τις συμμετέχουσες να φορέσουν για δύο εβδομάδες, ένα ειδικό «patch ομορφιάς», το οποίο θα τις βοηθούσε να νιώσουν πιο όμορφες. Οι γυναίκες στη συνέχεια κλήθηκαν να κρατήσουν ένα προσωπικό ημερολόγιο της εμπειρίας αυτής, στη διάρκεια των δύο εβδομάδων. Όλες οι γυναίκες συμφώνησαν ότι φορώντας το «patch ομορφιάς», τις βοήθησε να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους και να αλλάξουν την προσωπική τους ζωή, έτσι όπως δεν είχαν ποτέ φανταστεί.

Ωστόσο, στο τέλος του πειράματος,  αποκαλύπτεται ότι το «patch ομορφιάς» δεν περιείχε τίποτα, και ότι η δύναμη που τους έδωσε το γεγονός ότι πίστεψαν στην ίδια τους την ομορφιά, τις επηρέασε στο να αισθανθούν όμορφες. 

«Όταν μια γυναίκα αισθάνεται όμορφη, ακτινοβολεί ευτυχία και αυτοπεποίθηση, κάτι το οποίο επηρεάζει τη ζωή της σημαντικά», ισχυρίστηκε η Dr. Kearney-Cooke.

«Αυτές οι γυναίκες, όπως και πολλές άλλες, αγωνίζονται να αναγνωρίσουν την ομορφιά τους, και αυτό επηρεάζει σοβαρά την καθημερινότητά τους.  Αυτό το πρωτοποριακό πείραμα σχεδιάστηκε για να αποδείξει ότι  η ομορφιά είναι απλά ένας τρόπος σκέψης και ότι η δύναμη του να αισθάνεται μία γυναίκα όμορφη, έρχεται από μέσα της».

Δείτε Επίσης
Κάνε φίλους να δεις καλό!

Η oμορφιά είναι απλά ένας τρόπος σκέψης!

Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας Dove: Patches, γίνεται ξεκάθαρο πώς η αυτοεκτίμηση επηρεάζει πολλές πτυχές της ζωής των γυναικών.  Όσο περισσότερη αυτοπεποίθηση  αποκτούν οι γυναίκες για την εμφάνισή τους, τόσο οι προσωπικές τους σχέσεις ανθίζουν και  βλέπουν πιο αισιόδοξα την καθημερινότητά τους. Μία από  τις γυναίκες που συμμετείχαν αποκάλυψε ότι ένιωθε ντροπή για τα χέρια της και πάντα απέφευγε να ψωνίζει ρούχα που τα τόνιζαν. Στις πρώτες ακόμα μέρες του πειράματος, άρχισε να νιώθει πιο όμορφα και κάλεσε την κόρη της να πάνε πρώτη φορά για ψώνια. Οι δυο τους πέρασαν μία αξέχαστη μέρα μαζί και δοκίμασαν φορέματα που δεν είχε ονειρευτεί ποτέ ότι θα φορέσει. Το Dove ελπίζει ότι οι ιστορίες όλων των γυναικών που παρουσιάζονται  στην ταινία Dove: Patches θα εμπνεύσουν και θα ενθαρρύνουν όλες τις γυναίκες να αναπτύξουν μια πιο δυνατή σχέση με την ομορφιά τους.

Το Dove προσκαλεί όλες τις γυναίκες να δημιουργήσουν έναν κόσμο, όπου η ομορφιά θα είναι πηγή αυτοπεποίθησης και όχι άγχους. Όταν οι γυναίκες δείχνουν και νιώθουν στα καλύτερά τους, αισθάνονται πιο ευτυχισμένες. Είναι σημαντικό για τις γυναίκες να βλέπουν την ομορφιά στον εαυτό τους, ώστε να εμπνέουν και την επόμενη γενιά. Το Dove, έχει θέσει ως στόχο να προσεγγίσει 15 εκατομμύρια νέες κοπέλες με το πρόγραμμα ενίσχυσης της αυτοεκτίμησής τους έως τα τέλη  2015, και ήδη έχει προσεγγίσει 12 εκατομμύρια.

Δείτε την ταινία Dove: Patches στο YouTube.com/GreeceDove  και πάρτε μέρος στη συζήτηση στο #BeautyIs .

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.