Να το ανοίξω ή να μην το ανοίξω;

Να το ανοίξω ή να μην το ανοίξω;

Ψηλά τα χέρια! Αν λάβετε ένα δώρο, το ανοίγετε αμέσως; Πώς διαλέγετε τα δώρα σας; Σας κάνει δώρο ο σύντροφός σας; Εσείς σε εκείνον; Αγοράζετε δώρα συμβολικής αξίας, σκεφτόμενες προσωπικά τον καθένα ή μήπως προτιμάτε να αγοράσετε κάτι για τον εαυτό σας; Μία παγκόσμια έρευνα από την The Body Shop αποκαλύπτει…

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλοί από εμάς μόλις πιάσουμε στα χέρια μας το κουτάκι ή τη σακούλα με το δώρο μας, θέλουμε να το δούμε αμέσως! Ωστόσο, μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή για να δείξετε λίγη αυτοσυγκράτηση. Σε όλο τον κόσμο, το 67% των ανθρώπων πιστεύουν ότι είναι ευγενικό να περιμένουν τους αγαπημένους τους πριν ανοίξουν ένα δώρο.

Ιδιαίτερα στο Χονγκ Κονγκ, το 87% των ανθρώπων πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να μην ανοίξουν το δώρο που έλαβαν επί τόπου και ακολουθεί η Ιαπωνία και η Σαουδική Αραβία με ποσοστό 72%. Αντίθετα, οι Βραζιλιάνοι  φαίνονται λίγο πιο χαρούμενοι και έτοιμοι να ανοίξουν αμέσως τα δώρα τους, με μόνο το 51% να συμφωνούν ότι είναι καλό να περιμένουν πριν το ανοίξουν.

Επτά χρόνια φαγούρα ΚΑΙ στα δώρα

Είστε σε μια μακροχρόνια σχέση; Έχετε παρατηρήσει πως η γενναιοδωρία σχετικά με τα δώρα παρακμάζει χρόνο με τον χρόνο;

Σε κάθε χώρα, φύλο και ηλικιακή ομάδα, ή έρευνα έδειξε ότι όσο περισσότερο διαρκεί μια σχέση, τόσο λιγότερα δαπανούν οι σύντροφοι για δώρα στο έτερον ήμισυ.

Σχεδόν το 75% των ερωτηθέντων ανάφεραν ότι ξοδεύουν λιγότερα για δώρα για τους συντρόφους τους από ό,τι στο παρελθόν. Εδώ θα δείτε ένα χαρακτηριστικό μοτίβο που συμβαίνει στις σχέσεις όταν πρόκειται για τα δώρα: ο πρώτος και ο δεύτερος χρόνος είναι ο καλύτερος, με την αξία του δώρου να κορυφώνεται στο τέλος του δεύτερου χρόνου. Καθώς η «περίοδος χάριτος» τελειώνει, η ανταλλαγή δώρων μειώνεται σταθερά, με τη χαμηλότερη δαπάνη να πραγματοποιείται την έβδομη χρονιά της σχέσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό που λέμε «Επτά χρόνια φαγούρα» υφίσταται… Είναι πολύ ενδιαφέρον πως οι άνθρωποι δαπανούν περισσότερα χρήματα τον ένατο και το δέκατο χρόνο, ίσως γιατί θέλουν να τα ξαναβρούν μετά από τα επτά χρόνια φαγούρας. Δυστυχώς μετά από αυτή την περίοδο, όλα παίρνουν και πάλι την κατιούσα.

Εκείνος λέει, Εκείνη διαφωνεί

Κάποια ακόμη πιο σκληρά γεγονότα! Το 41% των ανδρών λένε ότι αγοράζουν στη σύντροφό τους ένα δώρο μεγάλης συμβολικής αξίας που αντικατοπτρίζει στην ουσία πόσα σημαίνει για εκείνον.

Ωστόσο, μόνο το 30% των γυναικών δηλώνουν ότι λαμβάνουν ένα ανάλογο δώρο από τον σύντροφό τους. Αντίθετα, ένα μεγαλύτερο ποσοστό ανδρών, το 42% συμφωνούν ότι πράγματι παίρνουν το πιο τρυφερό και μεγάλης συμβολικής αξίας δώρο από τις συντρόφους τους.

Όλοι έχουμε άγχος σχετικά με τα δώρα

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τουλάχιστον οι άνδρες νοιάζονται για τα δώρα. Ενώ παγκοσμίως το 43% των ανθρώπων θεωρούν πως το να αγοράζει κανείς δώρα είναι μια αγχωτική διαδικασία, οι άνδρες αγχώνονται περισσότερο από τις γυναίκες. Οι Σουηδοί είναι πιο επιρρεπείς στο να χάνουν την ψυχραιμία τους (61% αγχώνονται),  από την άλλη πλευρά, οι Καναδοί εμφανίζονται πιο ήρεμοι, με μόνο το 32% να θεωρούν πως η διαδικασία των δώρων είναι αγχωτική. Σχετικά με τις γυναίκες, οι πιο αγχωτικές είναι στο Χονγκ Κονγκ (51%) ενώ μεταξύ των πιο χαλαρών γυναικών, είναι οι κυρίες της Νότιας Κορέας. Ο πιο συνηθισμένος λόγος για όλη αυτή την ανησυχία;

«Δεν ξέρω τι να αγοράσω» απάντησε το 35% των ερωτηθέντων.

Οργανωτικός ή αναβλητικός άνθρωπος; Ξέρεις ποιος είσαι;

Παραδόξως, το άγχος δεν σχετίζεται με το αν είστε οργανωτικός άνθρωπος που σχεδιάζει τα πάντα ή όχι. Μήπως αυτό σας ακούγεται οικείο; Πριν το πρώτο φως της ημέρας να λαμπυρίσει στις κεντρικές οδούς της πόλης, κάποιος σας λέει αυτάρεσκα ότι έχει αγοράσει όλα του τα δώρα, δημιουργώντας σας ένα μικρό πανικό. Μην φοβάστε, δεν είστε ο μόνος!

Είναι επίσημο: Τόσο οι οργανωτικοί όσο και οι αναβλητικοί άνθρωποι βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο.

Περίπου το 38% έχουν ξεκινήσει από νωρίς να αγοράζουν τα δώρα τους, ενώ το 40% δεν το κάνουν.

Πώς να βρείτε το σημείο G στα δώρα

Ιδού πως θα γίνετε ένας πραγματικός θρύλος όσον αφορά τα δώρα!

Δείτε Επίσης
Οικολογικά χριστουγεννιάτικα δώρα; Κι όμως γίνεται!

Σε παγκόσμιο επίπεδο, παρότι νιώθουμε ότι ζούμε σ’ έναν υλιστικό κόσμο, οι άνθρωποι συμφωνούν ότι  η σκέψη είναι εκείνη που μετράει περισσότερο.

Οι άνθρωποι στο Χονγκ Κονγκ είναι οι πιο συναισθηματικοί, με το 63% να συμφωνεί και ακολουθούν οι Σουηδοί, με ποσοστό 56%.

Αυτή τη χρονιά, το 48% των ανθρώπων ψάχνουν για να προσφέρουν ένα προσωπικό, εξατομικευμένο δώρο. Η τάση αυτή είναι ιδιαίτερα αισθητή στην Ασία. Η Νότια Κορέα (66%) και η Ιαπωνία (57%) ήταν οι χώρες όπου οι ερωτηθέντες δήλωσαν πως είναι πιο πιθανό να δώσουν ένα εξατομικευμένο δώρο.

Το 25% των γυναικών σχεδιάζουν επίσης να δώσουν  περισσότερα δώρα ομορφιάς φέτος σε σχέση με πέρυσι και όσες είναι κάτω από 35 ετών είναι πιο πιθανό να προσφέρουν ένα δώρο ομορφιάς αυτή τη χρονιά (24%) σε σύγκριση με εκείνες που είναι πάνω από 35 ετών (16%).

Η γενιά των «Selfie»

Όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν και δεν μπορείτε να υπολογίσετε σε κανέναν άλλον, κάντε ό,τι κάνουν και οι υπόλοιποι: αγοράστε κάτι για τον εαυτό σας! Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι παραδέχονται ότι χαρίζουν στον εαυτό τους μια μικρή απόλαυση κατά τη διάρκεια ειδικών περιπτώσεων, όπως τα Χριστούγεννα. Και εδώ είναι το ενδιαφέρον μέρος, σε αντίθεση με τα όσα πιστεύουν οι περισσότεροι! Οι άνδρες είναι εξίσου πιθανό να αγοράσουν ένα μικρό δώρο για τον εαυτό τους όπως οι γυναίκες.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 37% των ανδρών και το 41% των γυναικών κάνουν ένα μικρό δώρο στον εαυτό τους κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Τα στοιχεία είναι από την Παγκόσμια Έρευνα της The Body Shop σχετικά με τις συνήθειες των ανθρώπων σε ό,τι αφορά τα δώρα

Στη συγκεκριμένη έρευνα μελετήθηκαν οι καταναλωτικές συνήθειες που έχουν σχετικά με τα δώρα 1.950 άνδρες και γυναίκες σε 10 χώρες από 5 ηπείρους. Οι χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν: Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Χονγκ Κονγκ,  Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Νότια Κορέα, Σουηδία, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.