Νομίζετε ότι οι γυναίκες νοιάζονται για την εμφάνισή τους; Και πού να δείτε οι άνδρες!

Νομίζετε ότι οι γυναίκες νοιάζονται για την εμφάνισή τους; Και πού να δείτε οι άνδρες!

Σίγουρα ενδιαφέρεστε για την εξωτερική σας εμφάνιση και αυτό, μέχρι κάποιου σημείου, είναι φυσιολογικό. Αλλά πάρτε για μία στιγμή αναπνοή, γιατί τώρα θα μάθετε ότι κάποιοι άλλοι νοιάζονται ακόμη περισσότερο: οι άνδρες!

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

Σύμφωνα λοιπόν με μία μεγάλη έρευνα, τους άνδρες απασχολεί η εξωτερική τους εμφάνιση περισσότερο από ό,τι τις γυναίκες! Απλώς, φαίνεται ότι μέχρι τώρα το κρατούσαν μυστικό.

Η πρόσφατη έρευνα που μόλις είδε το φως της δημοσιότητας εξέτασε 12.000 Αμερικανούς στην ηλικία από 18 έως και 65 ετών για να προσδιορίσει πόση ικανοποίηση αισθάνονται από την εμφάνισή τους, το βάρος τους και πώς συνδέονται αυτά με τη γενικότερη ποιότητα και τους άλλους παράγοντες της ζωής τους. «Η μελέτη έδειξε ότι τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες, το θέμα της εξωτερικής εμφάνισης παίζει σημαντικό ρόλο στο κατά πόσο είναι ευχαριστημένοι από τη ζωή τους συνολικά», λέει ο David Frederick, PhD, βοηθός καθηγητή στον τομέα της Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Chapman και υπεύθυνος για την έρευνα. Καλά, λοιπόν, αυτό πάνω κάτω το ξέραμε! Το καινούργιο τώρα!

Δείτε Επίσης
Ρίξτε πρώτα μια ματιά…

Το στοιχείο που έκανε μεγάλη έκπληξη από τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ότι για τις γυναίκες η ικανοποίηση από τη γενική τους εξωτερική εμφάνιση είναι ο τρίτος σημαντικός παράγοντας (πίσω από την οικονομική τους κατάσταση και την ικανοποίηση από μία καλή και ρομαντική σχέση). Αλλά για τους άνδρες η εμφάνιση έρχεται στη δεύτερη θέση μόλις μετά την ικανοποίηση από τα οικονομικά τους.

Δυστυχώς, μάλιστα, μόλις το 24% των ανδρών και το 20% των γυναικών περιγράφουν τον εαυτό τους ότι αισθάνονται «πολύ» ή «πάρα πολύ» ευχαριστημένοι από το σώμα ή τη συνολική τους εμφάνιση. Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής David Frederick: «Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε ωσότου οι Αμερικανοί να αισθάνονται πραγματικά χαρούμενοι για το σώμα τους».

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.