Πώς διαχειρίζομαι την απόρριψη; Τα 7 πράγματα που ξέρει κάθε επιτυχημένη γυναίκα

Πώς διαχειρίζομαι την απόρριψη; Τα 7 πράγματα που ξέρει κάθε επιτυχημένη γυναίκα

Είτε σας αγνοούν στο Tinder, είτε δεν σας ξανακαλούν για συνέντευξη στη δουλειά των ονείρων σας, η απόρριψη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Ακόμη κι αν για λίγο μας κακοφαίνεται, το να ξέρουμε πώς να αντιμετωπίζουμε την απόρριψη είναι πολύ σημαντικό προσόν, αν θέλουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

Από τη Σοφία Κροκιδά

Και μπορεί να είναι δύσκολο να μην πάρετε προσωπικά μία απόρριψη σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής σας, τελικά, υπάρχουν άπειροι παράγοντες που κάνουν αδύνατο το να ακούτε πάντα «ναι». Αλλά, όσες φορές κι αν πέφτουμε, πρέπει πάντα να σηκωνόμαστε ξανά. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείτε «κάτω», θυμηθείτε:

1. Αν σας απέρριψαν σημαίνει ότι προσπαθήσατε

Σας απέρριψαν; Συγχαρητήρια! Αυτό δείχνει ότι είχατε το θάρρος να προσπαθήσετε κάτι το οποίο ήταν δύσκολο. Και αυτό από μόνο του θέλει τρομερό θάρρος και αυτοπεποίθηση.

Όταν σας απορρίπτει κάποιος θα πρέπει να θυμάστε όλες τις δυσκολίες που ξεπεράσατε, ώστε να πάτε σε μία συνέντευξη, να ζητήσετε αύξηση ή να ζητήσετε από κάποιον να βγείτε ραντεβού. Το να κυνηγάτε αυτό που θέλετε είναι από μόνο του μια μικρή νίκη.

2. Συμβαίνει σε όλους

Ακόμα και οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν αντιμετωπίσει την απόρριψη κάποια στιγμή στη ζωή τους. Κι αν δεν μας πιστεύετε θυμηθείτε ότι η Όπρα Γουίνφρεϊ είχε απολυθεί από την πρώτη της δουλειά στην τηλεόραση και η Vera Wang (η διάσημη -ειδικά για τα νυφικά της- σχεδιάστρια μόδας) απορρίφθηκε για τη θέση της αρχισυντάκτριας από την Vogue. Χιλιάδες επιτυχημένοι στον τομέα τους, απορρίφθηκαν πολλές φορές μέχρι να κατακτήσουν τον στόχο τους.

3. Κάποιες φορές δεν είναι στο χέρι σας

Μπορεί να περάσατε ώρες μέχρι να φτιάξετε το βιογραφικό σας. Μπορεί να πιστεύατε ότι ο τύπος που γνωρίσατε ήταν το άλλο σας μισό. Μπορεί να νομίζατε ότι είχατε φτιάξει την τέλεια παρουσίαση για τον πελάτη σας.

Αλλά δεν είναι αυτοί οι μόνοι παράγοντες που καθορίζουν την πορεία μίας δουλειάς ή μίας σχέσης.

Ίσως κάποιος άλλος ήταν καταλληλότερος για τη δουλειά ή ίσως ο άντρας που γνωρίσατε να μην έχει χώρο για μια σχέση στη ζωή του αυτή τη στιγμή. Αντί να παίρνετε μια απόρριψη προσωπικά, σκεφτείτε ότι υπάρχουν πολλοί ακόμα παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτή, και πολλές φορές δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε.

Μην αναλώνεστε σε αρνητικά συναισθήματα και επικεντρωθείτε σε αυτά που μπορείτε να προσφέρετε από εδώ και στο εξής.

4. Το πώς φτάνετε σε μια ευκαιρία μετράει

Όσο περισσότερο ανεβάζουμε τον πήχη, τόσο πιο κοντά ερχόμαστε με μια ενδεχόμενη απόρριψη. Προσπαθήστε να δείτε μία τέτοια δυσκολία ως απόδειξη ότι δοκιμάζετε τα όριά σας και έρχεστε πιο κοντά σε πράγματα που θέλετε να πετύχετε.

Επικεντρωθείτε σε όλες τις μικρές νίκες που σας οδήγησαν στην απόρριψη και χαρείτε για το θάρρος που δείξατε στην πορεία αυτή. Έτσι θα μπορέσετε να εντοπίσετε τα δυνατά σας σημεία και να τα δουλέψετε ακόμα περισσότερο μέχρι την επόμενη φορά που θα σας παρουσιαστεί μία ευκαιρία.

Δείτε Επίσης
Σεξ: Πάρτε τα ηνία!

5. Κάθε απόρριψη είναι ένα μάθημα

Θέλει χρόνο για να δούμε μια απόρριψη σαν ένα καλό μάθημα, αλλά είναι σημαντικό να προσπαθείτε να καταλάβετε τους λόγους για τους οποίους σας απέρριψαν. Για παράδειγμα, αν σας απορρίψουν σε μια δουλειά, μπορείτε να ρωτήσετε τους λόγους, ώστε να ξέρετε πώς να χειριστείτε μια επόμενη συνέντευξη.

Οι ερωτικές σχέσεις είναι μια ακόμη καλή ευκαιρία για να μάθετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τι σας πλήγωσε περισσότερο; Η ευκαιρία να είστε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο ή μήπως η ίδια η απόρριψη; Αν μπορούσατε θα αλλάζατε κάτι ή μήπως η απόρριψη ήρθε απλά επειδή ήσαστε ο εαυτός σας; Αφιερώστε χρόνο στις σκέψεις αυτές και θα σας βοηθήσουν να μάθετε καλύτερα τα συναισθήματά σας και πώς να διαχειρίζεστε την απόρριψη στο μέλλον.

Επικεντρωθείτε σε όλες τις μικρές νίκες που σας οδήγησαν στην απόρριψη και χαρείτε για το θάρρος που δείξατε στην πορεία αυτή.

6. Έχετε ακόμα πολλά να δώσετε

Η απόρριψη είναι μεγάλο χτύπημα για την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή μας. Προσπαθήστε να μην αναλώνεστε σε αρνητικά συναισθήματα και να επικεντρωθείτε σε αυτά που μπορείτε να προσφέρετε από εδώ και στο εξής.

Κάντε μία λίστα με όλα τα πλεονεκτήματά σας και τους λόγους που πιστεύετε ότι μπορείτε να πετύχετε. Φροντίστε να διαβάζετε αυτή τη λίστα όποτε αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας, ώστε να θυμάστε πως δεν πρέπει να τα παρατάτε.

7. Ο φόβος της απόρριψης σας κρατάει πίσω

Ο φόβος ότι θα μας απορρίψουν είναι συχνά αυτό που μας σταματάει από το να προσπαθήσουμε να πετύχουμε κάτι. Την επόμενη φορά αγκαλιάστε το συναίσθημα που σας δημιουργεί η απόρριψη και μάθετε να προχωράτε με αυτό. Το να δεχόμαστε την απόρριψη, μας προετοιμάζει ακόμα καλύτερα για μια μελλοντική επιτυχία!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.