Ερωτική ζωή και manifestation: Τι σημαίνει και πώς θα σας βοηθήσει τη νέα χρονιά

Ερωτική ζωή και manifestation: Τι σημαίνει και πώς θα σας βοηθήσει τη νέα χρονιά

Πολλές φορές στη ζωή όλα εξαρτώνται απ’ το πόσο πολύ πιστεύεις σε κάτι. Η ισχυρή και θέληση και η πίστη ότι μπορείς να τα καταφέρεις μπορεί να είναι αυτά που θα κάνουν τη διαφορά. Τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο νομίζετε. Το manifestation είναι εδώ για να μας δείξει πώς θα εκτοξεύσουμε την ερωτική μας ζωή αλλά και τις επιθυμίες μας με τη δύναμη του …μυαλού! Κι αν το μυαλό σας πηγαίνει στο μανιφέστο, η σημασία της λέξης συνδέεται με την «εκδήλωση» ή τη «φανέρωση».

Από τη Σοφία Κροκιδά

Πολλές από εμάς μεγάλωσαν μαθαίνοντας για τα ραντεβού, το σεξ και τις σχέσεις μέσα από τεύχη του Cosmopolitan και τα επεισόδια του Sex and The City, χωρίς να ξέρουμε πως να εκφραστούμε πραγματικά. Και μετά ήρθε το manifestation!

Μπορεί η νέα αυτή μόδα να οδηγήσει στα ραντεβού των ονείρων μας, τη βελτίωση των σχέσεων μας και τη βαθύτερη συναισθηματική ικανοποίησή μας;

Πρόκειται για τη μέθοδο μέσα απ’ την οποία μετατρέπεις τις ιδέες και τις επιθυμίες σου σε πραγματικότητα. Στην ίδια λογική με τον νόμο της έλξης, το manifestation πηγάζει απ’ την πεποίθηση ότι το σύμπαν δημιουργεί και σου δίνει αυτό στο οποίο εστιάζονται οι σκέψεις σου.

Χρησιμοποίησε τους νόμους του σύμπαντος και βελτίωσε τη ζωή σου.Το manifestation περιλαμβάνει ενέργειες, συναισθήματα και τεχνικές που βασίζονται στην επιστήμη και την ψυχολογία.

Τι σημαίνει manifestation και πώς λειτουργεί

Τους τελευταίους μήνες το TikTok γέμισε με εκατοντάδες βίντεο με τις ετικέτες “#manifestation” και “#lawofattraction”. Στα βίντεο αυτά παρακολουθούμε συμβουλές και κόλπα γύρω από την τάση του manifestation, ενώ πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι στ’ αλήθεια δουλεύει.

Αυτή η μέθοδος έγινε viral τους τελευταίους μήνες, αφού το σχετικό hashtag στο TikTok απογειώθηκε κι όλο και περισσότεροι άνθρωποι έδειξαν ότι θέλουν όσο τίποτα άλλο να μετατρέψουν στους στόχους τους σε πραγματικά επιτεύγματα.

Ο Νόμος της Έλξης όμως υπήρχε πολύ πριν από το TikTok. Στην Πραγματικότητα πρόκειται για μια πνευματική πρακτική από τον 19ο αιώνα που λέει ότι μπορείς να προσελκύσεις συνειδητά οτιδήποτε επιθυμείς στη ζωή σου.

Το manifestation είναι κάτι παραπάνω από τη δύναμη της θετικής σκέψης

Άλλωστε, όπως συνηθίζουμε να λέμε συχνά, όλα ξεκινούν απ’ τη σκέψη μας. Η θετική ή αρνητική σκέψη μπορούν να επηρεάσουν σε άμεσο βαθμό την επίτευξη των στόχων μας. Εάν όλα αυτά σε βρίσκουν σύμφωνη ή τουλάχιστον σε εξιτάρουν ώστε να θες να ανακαλύψεις περισσότερα γι’ αυτό τον τρόπο σκέψης, τότε πρέπει να μάθεις τι είναι το Manifestation!

Είτε πρόκειται για αγάπη, χρήματα ή οτιδήποτε άλλο, το manifestation ισχυρίζεται ότι είναι η τέλεια μέθοδος για την επίτευξη των στόχων σου και τη δημιουργία της ζωής των ονείρων σου.

Αν σκεφτείς κάτι, πιστέψεις σε αυτό και μετά το κυνηγήσεις τότε θα έρθει

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η ιδέα είναι ιδανικά να δημιουργήσεις μια πραγματικότητα βασισμένη γύρω από την έλξη και την πίστη. Το manifestation έχει να κάνει με το να καταφέρνεις κάτι συνειδητά αλλά έχει να κάνει και με το ασυνείδητο, αφού χωρίς να το θέλουμε οι σκέψεις, οι ανησυχίες και οι απόψεις μας γίνονται η πραγματικότητα στην οποία ζούμε καθημερινά.

Μια άλλη ιδέα που συνδέεται επίσης στενά με αυτήν τη συζήτηση ονομάζεται Νόμος της έλξης – η πεποίθηση ότι οι σκέψεις και η ενέργειά σου έχουν τη δύναμη να διαμορφώσουν την πραγματικότητά σου.

Πώς το manifestation επηρεάζει την ερωτική μας ζωή

Ο τρόπος ζωής αυτός μπορεί να επηρεάσει διάφορους τομείς της ζωής μας, ακόμα και τον ερωτικό. Είναι συχνό φαινόμενο οι αρνητικές επιρροές του ασυνείδητου manifestation στις σχέσεις λόγω φόβου και άγχους.

Όταν οι ανασφάλειές μας ξυπνάνε νιώθουμε φόβο και κάνουμε κινήσεις που προέρχονται από αυτόν. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα στείλουμε ένα μήνυμα από ανασφάλεια ή ότι δεν θα στείλουμε τίποτα για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Ή βγαίνουμε ραντεβού με πολλούς ανθρώπους παράλληλα γιατί μας τρομάζει η δέσμευση.

Οι ανασφάλειές μας αποτρέπουν από το να δημιουργήσουμε μια ευτυχισμένη ερωτική ζωή. Το πώς διαθέτουμε την ενέργειά μας, όταν βρισκόμαστε μπροστά σε μια συναισθηματική πρόκληση είναι ιδιαίτερα σημαντικά, αφού μπορούμε να σαμποτάρουμε από μόνες μας μια καλή ερωτική εξέλιξη.

Το manifestation είναι εδώ για να μας δείξει πώς θα πάρουμε αυτό που θέλουμε με 3 τρόπους:

Αναπτύξτε την αυτεπίγνωσή σας

Οι νόμοι της έλξης δεν είναι το να δηλώνεις τι θέλεις και να περιμένεις να πέσει στην αγκαλιά σου. Αντίθετα, οι νόμοι της έλξης λένε πώς ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι ή νιώθεις για τον εαυτό σου ελκύει συγκεκριμένα είδη ενέργειας.

Σχετικά με τα ραντεβού αυτό σημαίνει ότι η ενέργεια που βγάζεις προς τα έξω είναι αυτή που θα σου φέρει τον επόμενο σύντροφο. Το πρώτο σημαντικό βήμα λοιπόν είναι να ξέρεις τι προσελκύεις αναπτύσσοντας την αυτεπίγνωσή σου. Τι κάνετε όταν είστε πιεσμένη; Πώς διαχειρίζεστε τις ανασφάλειές σας; Γιατί θέλετε, ή όχι, μια σχέση; Δώστε στον εαυτό σας τις απαντήσεις!

Μην σπαταλάτε ενέργεια αν δεν εξυπηρετεί τους στόχους σας

Όταν καταλάβετε τι είδους ενέργεια βγάζετε προς τα έξω και τι πραγματικά θέλετε μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές για να πάρετε αυτό που θέλετε.

Για παράδειγμα, αν ψάχνετε μια υγιή σχέση αλλά έχετε ανασφάλειες που σας κάνουν ζηλιάρα ή χειριστική ίσως ασυνείδητα ελκύετε συντρόφους που σας δίνουν λόγους να είστε ζηλιάρα ή χειριστική. Δουλέψτε τις ανασφάλειές σας, βάλτε σε προτεραιότητα το να αγαπάτε τον εαυτό σας και θα ξεκινήσετε να ελκύετε ανθρώπους που σας αγαπάνε όπως εσείς τον εαυτό σας.

Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας

Το πιο δυναμικό βήμα είναι και το τελευταίο. Πρέπει πραγματικά να πιστεύετε στον εαυτό σας και να καταλάβετε ότι τη ζωή σας την ελέγχετε εσείς και μόνο εσείς. Είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσετε ότι είστε αυτή που δημιουργεί την πραγματικότητα γύρω σας, τόσο με τα καλά όσο και με τα κακά της.

Όταν το καταλάβετε αυτό τότε όλα μπορούν να αλλάξουν, ειδικά ο τρόπος που έρχεστε σε επαφή με τους ανθρώπους γύρω σας. Στο τέλος, όσα περισσότερα μάθετε για τον εαυτό σας και όσο πιο πολύ τον αποδεχτείτε τόσο περισσότερη αγάπη θα πάρετε.

 Πώς να βελτιώσετε την ερωτική σας ζωή αν …

…είστε single

Αν σας έχουν κουράσει όλα αυτά τα dating apps, οι φωτογραφίες και τα ραντεβού στα τυφλά μην πιέζεστε με την ελπίδα πώς θα βρείτε το άλλο σας μισό. Μην ξεχνάτε ότι το dating δεν πρέπει να είναι στη ζωή σας κάτι αγχωτικό αλλά κάτι που σας φέρνει απόλαυση.

Αλλά γίνεται εύκολα κουραστικό, αν υπάρχει φόβος. Όταν αφήσετε τα άγχη σας πίσω, τότε το ραντεβού μπορεί αμέσως να γίνει πηγή τρομερής ενέργειας. Με άλλα λόγια διασκεδάστε το!

Αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να γνωρίσετε κόσμο από φόβο μην μείνετε μόνη ή να σας τρομάξει τόσο το ενδεχόμενο της απόρριψης που να μην περάσετε καθόλου καλά.

Δείτε Επίσης
Σεξ: Πάρτε τα ηνία!

Τα προνόμια του να είναι κανείς μόνος είναι πολλά, γι’ αυτό απολαύστε τα όσο διαρκούν. Αφιερώστε χρόνο για να μάθετε καλύτερα τον εαυτό σας και να δείτε διαφορετικά τα πράγματα γύρω σας.

Επίσης, να θυμάστε ότι όλες οι καταστάσεις υπάρχουν για να σας ωφελήσουν, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ένα κακό πρώτο ραντεβού. Αδράξτε την ευκαιρία για να πάτε ένα βήμα πέρα από την επιθυμία σας για σχέση και συνδεθείτε με το κομμάτι του εαυτού σας που πιστεύει ότι το να είσαι εκτός σχέσης είναι κάτι κακό.

…είστε σε σχέση

Μήπως είστε σε σχέση και θέλετε να ζεστάνετε λίγο τα πράγματα; Το manifestation μπορεί να σας βοηθήσει. Και φυσικά όλα ξεκινάνε με το να γνωρίσετε τον εαυτό σας καλύτερα.

Παρατηρήστε πώς σας αρέσει να μοιράζετε την ενέργειά σας, ώστε να μάθετε και πώς αυτό προσαρμόζεται στη σχέση σας. Για παράδειγμα, αν είστε δοτικός άνθρωπος μπορεί να πέφτετε στην παγίδα του να βάζετε ως προτεραιότητα τους άλλους.

Ή αν είστε τελειομανής μπορεί να είστε υπερβολικά επικριτική με τον σύντροφό σας. Επίσης, αν πιστεύετε ότι η σχέση σας σάς κρατάει πίσω στο να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας, τότε αυτό μπορεί να δημιουργήσει απόσταση και άσχημα συναισθήματα μεταξύ σας.

Εφόσον φυσικά δεν υπάρχουν τοξικές συμπεριφορές, τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση στη σχέση σας είναι μια αντανάκλαση της δικής σας ενεργειακής κατάστασης και του τρόπου που βλέπετε τον εαυτό σας.

Αν κρίνετε τον σύντροφό σας υπερβολικά, αρχίστε να είστε πιο ευγενική στον εαυτό σας πρώτα, κι αν του δίνετε πολλά, αρχίστε να δίνετε και σε εσάς πολλά. Φέρνοντας μια ισορροπία σε τέτοιες καταστάσεις θα μπορέσετε να βρείτε την ευτυχία και να βελτιώσετε τη σχέση σας.

Προσοχή: Αφού τα αποτελέσματα προέρχονται από τη δουλειά που κάνετε με τον εαυτό σας είναι εύκολο να νομίζετε ότι μόνο εσείς φροντίζετε για αυτή τη σχέση και να κατηγορήσετε τον σύντροφό σας ότι δεν κάνει τίποτα.

Όσο λιγότερες προσδοκίες έχετε από εκείνον τόσο πιο εύκολα θα αποκτήσετε τη σχέση που θέλετε. Με άλλα λόγια μην είστε ανταγωνιστική. Το να περιμένετε από κάποιον άλλο να βελτιώσει τη ζωή σας είναι μια χαμένη μάχη που σας κάνει να εξαρτάστε από τον σύντροφό σας για τη δική σας ευτυχία. Για να είστε αληθινά χαρούμενη στη σχέση σας πρέπει πρώτα να τα έχετε βρει με τον εαυτό σας.

…φοβάστε την απόρριψη

Υπάρχουν και αυτοί που αποφεύγουν να βγαίνουν ραντεβού γιατί φοβούνται ότι δεν θα είναι αρεστοί ή που πιέζουν υπερβολικά τις καταστάσεις γιατί είναι ανασφαλείς. Όταν φοβόμαστε την απόρριψη στην ουσία προσελκύουμε μια αρνητική ερωτική ζωή.

Αντί για αυτό θα πρέπει να αλλάξετε στάση ζωής και να σκεφτείτε ότι η απόρριψη δεν είναι πραγματική, αφού ό,τι νιώθουμε το νιώθουμε επειδή εμείς οι ίδιοι έχουμε απορρίψει τον εαυτό μας. Με άλλα λόγια, ό,τι ξέρετε για τις σχέσεις σας με τους άλλους είναι ό,τι σκέφτεστε εσείς η ίδια. Αλλάξτε τον τρόπο που σκέφτεστε για ένα κακό ραντεβού, έναν χωρισμό ή έναν τσακωμό.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά απλά βήματα, όπως το να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στους ανθρώπους και τα πράγματα που σας κάνουν χαρούμενη. Για παράδειγμα, σταματήστε να βγαίνετε συνέχεια με τους συναδέλφους που γκρινιάζουν για τις σχέσεις τους και κουτσομπολεύουν και περάστε περισσότερο χρόνο με τη φίλη σας που αγαπάει τη γιόγκα ή με τον φίλο σας που αγαπάει τη δουλειά του.

Εξίσου σημαντικό είναι το να αφήνετε χρόνο για τα ενδιαφέροντά σας και το να φροντίζετε τον εαυτό σας με όποιο τρόπο προτιμάτε. Τον φόβο της απόρριψης τον νιώθουμε μόνο όταν πιστεύουμε ότι η αξία μας συνδέεται με το κατά πόσον πληρούμε τις προδιαγραφές των γύρω μας. Όταν βρείτε την ισορροπία μέσα σας δεν θα σας νοιάζει τι πιστεύουν οι άλλοι για εσάς.

Τα στοιχεία είναι από το Psychology Today και το The Berkeley Well-Being Institute.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.