Τα 10 βήματα του νικητή

Τα 10 βήματα του νικητή

Θέλετε να ξεκινήσετε ένα καινούριο επάγγελμα, να χάσετε κιλά, να βρείτε τον έρωτα ή να επιτύχετε οποιονδήποτε άλλον στόχο; Οι άνθρωποι που κερδίζουν στη ζωή, δεν είναι απλώς τυχεροί. Εκείνο που κάνουν καλά,  είναι ότι θέτουν εκείνοι τους όρους του παιχνιδιού και τα καταφέρνουν!

Επιμέλεια: Μαρία Αγγελακοπούλου

Έχετε αυτό που χρειάζεται για να πάρετε αυτό που θέλετε; Οι άνθρωποι που κερδίζουν συχνά αυτό που θέλουν δεν είναι απλώς τυχεροί. Οι πρωταθλητές στη ζωή ξέρουν τους κανόνες του παιχνιδιού και πάντα έχουν σχέδιο προς επίτευξη των στόχων τους. Σας αποκαλύπτουμε τα βήματά τους!

1. Να έχετε όραμα

Οι πρωταθλητές παίρνουν αυτό που θέλουν γιατί ξέρουν ακριβώς τι είναι αυτό. Έχουν ένα όραμα που τους κρατά κινητοποιημένους και αποτελεσματικούς. Το βλέπουν, το νιώθουν και το ζουν στο μυαλό και την καρδιά τους. Τι είναι επιτυχία για εσάς; Δεν θα φτάσετε ποτέ σε αυτήν εάν δεν ξέρετε πως μοιάζει και πώς την νιώθετε.

2. Να οργανώνετε μια στρατηγική

Οι άνθρωποι που κερδίζουν συνεχώς έχουν μια καθαρή και καλά προγραμματισμένη στρατηγική: ένα χάρτη και ένα χρονοδιάγραμμα. Πρέπει να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε και πότε πρέπει να το κάνετε. Γράψτε το πλάνο σας, ώστε να μένετε προσηλωμένοι στις κινήσεις σας και να μην παρεκλίνετε.

3. Βρείτε ένα πάθος

Οι άνθρωποι με πάθος μοιάζουν ενθουσιασμένοι γιατί λαμβάνουν ενέργεια από αυτό που κάνουν. Πρέπει να ζείτε και να αναπνέετε αυτό που θέλετε. Χρειάζεται να επενδύετε τον εαυτό σας και στον στόχο αλλά και στο ταξίδι επίτευξής του.

4. Ζήστε την αλήθεια

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι αυτό-κριτικοί αλλά όχι αυτό-ξεγελασμένοι και κρατούν τους εαυτούς τους σε υψηλά αλλά ρεαλιστικά στάνταρ.

5. Να είστε ευπροσάρμοστοι

Η ζωή δεν είναι ένα μονόδρομο μονοπάτι προς την επιτυχία. Ακόμα και τα καλύτερα οργανωμένα σχέδια πολλές φορές χρειάζεται να  τροποποιηθούν. Πρέπει να είστε ανοιχτοί στην εκδοχή κάποιας προσαρμογής, προκειμένου να πετύχετε τον στόχο σας.

6. Να παίρνετε ρίσκα

Πρέπει να είστε έτοιμοι να αφήσετε πίσω την ασφάλεια και να βουτήξετε στο άγνωστο προκειμένου να φτάσετε όσο πιο κοντά μπορείτε στην επιτυχία.

Δείτε Επίσης
Πώς να μην είστε αόρατες στη δουλειά σας

7. Φτιάξτε έναν ισχυρό πυρήνα

Συγκεντρώστε μία ομάδα ανθρώπων που θέλουν να επιτύχετε. Διαλέξτε και δεθείτε με ανθρώπους που έχουν ικανότητες, ταλέντα και δυνατότητες που εσείς δεν έχετε.

8. Δράστε

Κάντε το! Μην κάθεστε και σκέφτεστε τι θέλετε να κάνετε. Αναλάβετε σημαντική, στοχευμένη και κατευθυντήρια δράση με συνέπεια και επιμονή.

9. Θέστε προτεραιότητες

Δεσμευτείτε να κανονίζετε τον χρόνο σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην σας επιτρέπει να κολλάτε στην προτεραιότητα 2 και 3 την στιγμή που η προτεραιότητα 1 χρειάζεται την προσοχή σας.

10. Να προσέχετε τον εαυτό σας

Διαχειριστείτε έμπρακτα την πνευματική, σωματική και συναισθηματική σας υγεία για να πολλαπλασιάσετε τα αποτελέσματά σας και να αποφύγετε την εξουθένωση.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.