Το 93% των ανθρώπων δεν γνωρίζει αυτή την αλήθεια για το ζώδιό τους. Εσείς;

Το 93% των ανθρώπων δεν γνωρίζει αυτή την αλήθεια για το ζώδιό τους. Εσείς;

Νερό. Γη. Φωτιά. Αέρας. Αυτή δεν είναι απλώς μια αρχική φράση σε ένα βιβλίο ή ταινία φαντασίας. Είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τη σύγχρονη αστρολογία. Οι έννοιες του ζωδιακού στοιχείου ποικίλλουν και επηρεάζουν πολύ κάθε ζώδιο και κάθε άτομο. Μπορεί να γνωρίζετε ότι υπάρχουν 12 ζώδια, αλλά ξέρετε το στοιχείο κάθε ζωδίου; Και τι σημαίνει;

Υπάρχουν τέσσερα στοιχεία: Φωτιά, Γη, Αέρας και Νερό, ή τρία ζώδια για κάθε στοιχείο – αυτό ονομάζεται τριπλότητα από τους σύγχρονους αστρολόγους.

Ζώδια της Φωτιάς: Δημιουργικότητα

Το πρώτο από τα τέσσερα παραδοσιακά στοιχεία είναι η Φωτιά και δεν χρειάζεται να είστε αστρολόγος για να μαντέψετε τι σημαίνει. Οι αρχαίοι αστρολόγοι συνέδεσαν τη φωτιά με τη ζωτική δύναμη της δημιουργίας – σκεφτείτε την αρχή των πάντων: τη Μεγάλη Έκρηξη. Αυτή η σύνδεση εξακολουθεί να ισχύει.

Η φωτιά παράγει θερμότητα με τη μορφή ενθουσιασμού, δραστηριότητας και επιθυμίας. Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από αυτά τα δυναμικά, εξωστρεφή ζώδια είναι δυναμικοί και ασταθείς, επιχειρηματίες και θαρραλέοι.

Είναι επίσης ανήσυχοι και ανυπόμονοι, με εφόδια δημιουργικότητας και οράματος. Ωστόσο, δυσκολεύονται να αποδεχτούν όρια, γεγονός που τους κάνει επιρρεπείς στην εξάντληση.

Στον κύκλο του ζωδιακού κάθε στοιχείο έχει τη λειτουργία του. Η Γη προσφέρει σταθερότητα. Ο Αέρας επικοινωνεί. Το Νερό μεταδίδει συναίσθημα. Αλλά μόνο η Φωτιά μπορεί να προσφέρει την αρχική έκρηξη δημιουργικής ενέργειας που θέτει τον κόσμο σε κίνηση.

Ζώδια της Φωτιάς, που είναι γνωστά για την ενέργεια και τη δημιουργικότητά τους, περιλαμβάνουν τα εξής:

Παρόλο που αυτά τα ζώδια διαφέρουν με πολλούς τρόπους, μοιράζονται τη ζωτικότητα που επιβεβαιώνει τη ζωή που φέρνει η Φωτιά.

 • Ο Κριός (20 Μαρτίου έως 18 Απριλίου), το ζώδιο της αληθινής πυρκαγιάς. Είναι παρορμητικό, τολμηρό και προικισμένο στο να θέτει τα πράγματα σε κίνηση.
 • Ο Λέων (23 Ιουλίου έως 22 Αυγούστου), το ζώδιο της σταθερής φωτιάς. Είναι ζωντανό, γεμάτο αυτοπεποίθηση και γεμάτο αποφασιστικότητα.
 • Ο Τοξότης (22 Νοεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου), το ζώδιο της μεταβλητής φωτιάς. Είναι ανεξάρτητο, περιπετειώδες και αυθόρμητο.

Ζώδια της Γης: Σταθερότητα

Ακριβώς όπως το Σύμπαν δημιουργήθηκε με τη Μεγάλη Έκρηξη, ο κύκλος του ζωδιακού κύκλου ξεκινά με μια έκρηξη φωτιάς. Η φωτιά δημιουργεί θερμότητα, φως και κίνηση. Αλλά τι νόημα έχει όλη αυτή η καύση αν δεν οδηγεί σε τίποτα;

Χωρίς γη, η φωτιά θα σβήνει σαν ένα σπρέι πυροτεχνημάτων στον νυχτερινό ουρανό. Τα  ζώδια της Γης γειώνουν την ενέργεια της φωτιάς μετατρέποντας τις εκρήξεις της σε κάτι απτό. Είναι σταθεροί, λογικοί, παραγωγικοί, επίμονοι και υλιστές – όχι απαραίτητα με κακό τρόπο.

Σε αντίθεση με τα λιγότερο ρεαλιστικά ζώδια, τα ζώδια της Γης κατανοούν και σέβονται τα υλικά πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων.

Είναι επίσης αισθαντικά, ανταποκρινόμενα ανθρώπινα όντα που αγαπούν τον φυσικό κόσμο.

Η Φωτιά εκπέμπει σπινθήρες, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο Αέρας μιλάει για μια καταιγίδα. Και κανείς δεν καταλαβαίνει την επίδραση των συναισθημάτων όπως το Νερό. Αλλά αν θέλετε πραγματικά να κάνετε κάτι, κοιτάξτε στη Γη.

Τα ζώδια της Γης, αναγνωρισμένα για την παραγωγικότητά τους και την πραγματιστική προσέγγιση της ζωής, περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Αυτά τα ζώδια μοιράζονται την επιθυμία να κάνουν μια απτή συνεισφορά.

 • Ο Ταύρος (19 Απριλίου έως 20 Μαΐου), το ζώδιο της σταθερής Γης. Ο Ταύρος είναι γνωστός για την επιμονή του, τη λαχτάρα του για ασφάλεια και – σε περίπτωση που νομίζατε ότι τα ζώδια της Γης αφορούν μόνο την πρακτικότητα – την αγάπη του για ευχαρίστηση.
 • Η Παρθένος (23 Αυγούστου έως 22 Σεπτεμβρίου), το ζώδιο της μεταβλητής Γης. Φημίζεται για το αναλυτικό του μυαλό, την προσοχή του στη λεπτομέρεια και την τάση του να είναι τελειομανής.
 • Ο Αιγόκερως ή ο Θαλασσινός Τράγος (22 Δεκεμβρίου έως 19 Ιανουαρίου), το ζώδιο του καρδινάλιου πυρ. Η Κατσίκα είναι πολυμήχανη, ευσυνείδητη και φιλόδοξη.

Ζώδια του Αέρα: Ευφυΐα

Ο αέρας αντιπροσωπεύει τη νοημοσύνη και τη λογική. Είναι το στοιχείο τής διάνοιας και όσοι γεννιούνται υπό την επιρροή της είναι γνωστοί για την ικανότητά τους να συνδέουν τα κομμάτια του παζλ.

Δείτε Επίσης
6 ζωδιακά ζευγάρια που δεν ταιριάζουν, αλλά είναι μαζί!

Τα ζώδια του Αέρα είναι φωτεινά, περίεργα, ευέλικτα και διανοητικά ανήσυχα. Το μυαλό τους είναι πάντα ενεργό, αναζητώντας πάντα κατανόηση. Όσο τρελό κι αν ακούγεται, οι ιθαγενείς αυτών των ζωδίων σκέφτονται πραγματικά τα σημάδια και προσπαθούν να το κάνουν αντικειμενικά και σε βάθος.

Εκτιμούν τις ιδέες και απολαμβάνουν τη συζήτηση. Παρά τη φήμη τους ότι μερικές φορές είναι λίγο υπερβολικά αντικειμενικοί και αποστασιοποιημένοι, είναι επίσης πολύ κοινωνικοί, συνδέοντας φίλους, συγγενείς και τυχαίους αγνώστους σε δίκτυα σχέσεων.

Σύμφωνα με μακρά αστρολογική παράδοση, καθένα από τα τέσσερα στοιχεία έχει αποδοθεί σε τρία ζώδια του ζωδιακού κύκλου.

Τα ζώδια του Αέρα, τα οποία είναι θρυλικά για την πνευματική τους ικανότητα, περιλαμβάνουν τα εξής:

Τα ζώδια του Αέρα μοιράζονται την επιθυμία να κάνουν συνδέσεις και να επικοινωνήσουν.

 • Οι Δίδυμοι (21 Μαΐου έως 20 Ιουνίου), το ζώδιο του μεταβλητού αέρα. Ο Δίδυμος είναι γνωστός για το περίεργο, ζωηρό μυαλό, την αστραφτερή προσωπικότητα και τους ιδιαίτερους τρόπους του.
 • Ο Ζυγός ή Ζυγαριά (23 Σεπτεμβρίου έως 22 Οκτωβρίου), το ζώδιο του καρδινάλιου αέρα. Ο Ζυγός αναγνωρίζεται για την ισορροπημένη διάνοιά του, την αίσθηση της δικαιοσύνης, τη μεγάλη ευαισθησία, καθώς και για τη σημασία που δίνει στη συνεργασία.
 • Ο Υδροχόος (20 Ιανουαρίου έως 18 Φεβρουαρίου), το ζώδιο του σταθερού αέρα. Ο Υδροχόος φημίζεται για τις μελλοντικές του ιδέες, τα μοναδικά και συχνά εκκεντρικά ενδιαφέροντά του και το ελεύθερο πνεύμα του.

Ζώδια του Νερού: Συναίσθημα

Το Νερό αντιπροσωπεύει το συναίσθημα και όσοι γεννιούνται υπό την επιρροή του τείνουν να πλημμυρίζουν από αισθήματα. Βαθιά ευαίσθητα, είναι ευάλωτα και δραστήρια, ανταποκρίνονται πρώτοι στο πιο ανθρώπινο πεδίο όλων. Είναι επίσης εξαιρετικά διαισθητικοί και περιστασιακά με μεγάλο ένστικτο.

Τα ζώδια του Νερού μοιράζονται μια συναισθηματική ευαισθησία και μια καλά ανεπτυγμένη αίσθηση διαίσθησης. Είναι πολύ καλοί φίλοι και σύντροφοι και μαζί τους μπορείς να συζητάς για ώρες για τα συναισθήματά σας.

Τα ζώδια του Νερού, βαθιά συναισθηματικά, οδηγούνται κυρίως από το ένστικτό τους πριν πάρουν κάποια απόφαση και είναι τα ακόλουθα:

 • Ο Καρκίνος (21 Ιουνίου έως 22 Ιουλίου), το ζώδιο του καρδινάλιου νερού. Ο Καρκίνος φημίζεται για τη συναισθηματική του οξύτητα, τη συμπάθεια και την αγάπη του για το σπίτι.
 • Ο Σκορπιός (23 Οκτωβρίου έως 21 Νοεμβρίου), το ζώδιο του σταθερού νερού. Ο Σκορπιός αναγνωρίζεται για την έντασή του, τον μαγνητισμό και την ικανότητά του να τρυπώνει βαθιά, τόσο ψυχολογικά όσο και διανοητικά.
 • Ο Ιχθύς (19 Φεβρουαρίου έως 19 Μαρτίου), το ζώδιο του μεταβλητού νερού. Κυβερνούμενος από τον άπιαστο Ποσειδώνα, ο Ιχθύς είναι συμπονετικός, εντυπωσιακός, ευγενικός και ευφάνταστος.

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.