Το λουλούδι μέσα μας! Ποιο αντιστοιχεί στον μήνα γέννησής μας;

Το λουλούδι μέσα μας! Ποιο αντιστοιχεί στον μήνα γέννησής μας;
Το λουλούδι μέσα μας! Ποιο αντιστοιχεί στον μήνα γέννησής μας;
Γαρίφαλα και χιονοσταλίδες για τον πρώτο μήνα του χρόνου, που αντιπροσωπεύουν τα πρώτα την καθαρή αγάπη και την καλή τύχη και τα δεύτερα την ελπίδα, την αναγέννηση και την αγνότητα
Ο Φεβρουάριος με τις πρίμουλες και τις βιολέτες είναι φουλ του ρομαντισμού! // Οι νάρκισσοι είναι τα λουλούδια του πρώτου μήνα της άνοιξης και ταυτίζονται με τη δημιουργικότητα, τη ζωτικότητα και την έμπνευση!
Απρίλιος: Τα μοσχομπίζελα συνδέονται με την εύθραυστη ευτυχία, την ευγνωμοσύνη, ενώ οι μαργαρίτες με τη νεότητα, την αγνότητα και την αθωότητα +6
Προβολή Φωτογραφιών
Το λουλούδι μέσα μας! Ποιο αντιστοιχεί στον μήνα γέννησής μας;

Τα λουλούδια που αντιστοιχούν στο μήνα της γέννησής μας, έχουν τη δική τους συμβολική σημασία. Οι ερμηνείες και τα νοήματα που κρύβουν μας χαρίζουν ποιοτικά χαρακτηριστικά που δεν είχαμε φανταστεί μέχρι τώρα!

Από την Δέσποινα Σάμψων

Αν ο μήνας στον οποίο γεννηθήκαμε κρύβει μυστικά, ένα συγκεκριμένο λουλούδι μπορεί να τα αποκαλύψει, φωτίζοντας πλευρές τής προσωπικότητάς μας που δεν είχαμε καν διερευνήσει. Μάλιστα κάποιοι μήνες μπορεί να συνδέονται και με δύο λουλούδια… Διπλές αποκαλύψεις, δηλαδή!

Ιανουάριος – Γαρίφαλα και Χιονοσταλίδες ή γάλανθος

Αν και η σημασία ενός γαρίφαλου ποικίλει ανάλογα με το χρώμα του, σε γενικές γραμμές αντιπροσωπεύουν την καθαρή αγάπη και την καλή τύχη. Οι χιονοσταλίδες ταυτίζονται με την ελπίδα, την αναγέννηση και την αγνότητα – απολύτως συμβατές έννοιες με τον πρώτο μήνα του χρόνου.

Φεβρουάριος – Πρίμουλες  και Βιολέτες

Στη Βικτωριανή εποχή, οι πρίμουλες υποτίθεται ότι συμβόλιζαν τη νεανική αγάπη, τη σεμνοτυφία και το αίσθημα ότι δεν μπορεί να ζεις χωρίς τον άλλον. Φουλ του ρομαντισμού! Οι βιολέτες ενισχύουν το ίδιο νόημα μια που αντιπροσωπεύουν την αθωότητα.

Μάρτιος – Νάρκισσος

Αυτά τα ηλιόλουστα λουλούδια συμβολίζουν τη δημιουργικότητα, τη ζωτικότητα και την έμπνευση! Τι άλλο για τον πρώτο μήνα της άνοιξης!

Απρίλιος – Μοσχομπίζελα και Μαργαρίτες

Τα μοσχομπίζελα (λάθυροι οι εύοσμοι – όπως ονομάζονται επιστημονικά) έχουν μια εξαιρετική σημασία, όπως άλλωστε είναι και τα ίδια ξεχωριστά. Συνδέονται με την εύθραυστη ευτυχία, την ευγνωμοσύνη για μια υπέροχη στιγμή που έχει προηγηθεί ή ίσως και με έναν αποχαιρετισμό. Οι μαργαρίτες πάλι συμβολίζουν τη νεότητα, την αγνότητα και την αθωότητα.

Μάιος – Μιγκέ

Ένα λουλούδι που ανθίζει τον Μάιο, εύθραυστο και τρυφερό, το οποίο συμβολίζει την τύχη στην αγάπη, την ταπεινότητα, την αγνότητα και την επιστροφή στην ευτυχία! Τόσο όμορφα σχεδόν όλα!

Ιούνιος – Τριαντάφυλλο

Ο βασιλιάς των λουλουδιών που ταυτίζεται με την αγάπη αποκαλύπτει διαφορετικά στοιχεία ανάλογα με το χρώμα του. Το κόκκινο σημαίνει πάθος ατελείωτο, ενώ το κίτρινο ταυτίζεται με τη φιλία και το μοβ με τον έρωτα με την πρώτη ματιά.

Ιούλιος – Αγριοσταφίδα ή Δελφίνιο και Νούφαρο

Η αγριοσταφίδα ή δελφίνιο (επιστημονικά) αντιπροσωπεύει τα έντονα ρομαντικά αισθήματα και μια καρδιά ανοιχτή, ενώ τα νούφαρα ταυτίζονται με την αγάπη και την αναγέννηση.

Δείτε Επίσης
Οι φωτογραφίες είναι του διάσημου φωτογράφου Nick Knight από τη διαφημιστική καμπάνια της Swarovski για την άνοιξη του 2013

Αύγουστος – Παπαρούνες και Γλαδιόλες

Για όλους τους λόγους που υποψιαζόμαστε και έχουν να κάνουν με το όπιο, οι παπαρούνες θεωρούνται σύμβολα ύπνου, θανάτου και ειρήνης. Οι γλαδιόλες αντιπροσωπεύουν αντίθετες έννοιες: δύναμη, ακέραιο ηθικό και ερωτική τρέλα.

Σεπτέμβριος –  Χωνάκι και Αστράκι

Η Ιπόμαια η Πορφυρή, όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, κοινώς χωνάκι, είναι ένα λουλούδι με δύο ερμηνείες. Η πρώτη έχει να κάνει – με τι άλλο; – την αγάπη και η δεύτερη με τη μάταιη αγάπη… ενώ πολλοί το ταυτίζουν και με τη θνητότητα. Το αστράκι είναι ένα φθινοπωρινό φυτό που συμβολίζει την αγάπη αλλά και την υπομονή.

Οκτώβριος – Κατιφέδες

Το ζεστό κίτρινο, πορτοκαλί ή πορτοκαλοκόκκινο χρώμα τους μας θυμίζει τον ήλιο και συμβολίζουν το πάθος και τη δημιουργικότητα. Λέγεται βεβαίως ότι ταυτίζονται και με τη λύπη.

Νοέμβριος –  Χρυσάνθεμα

Τα λουλούδια της φιλίας και της χαράς. Αν αυτό είναι το λουλούδι του μήνα που γεννηθήκαμε, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να είμαστε πολύ καλές φίλες. Ένα μπουκέτο χρυσάνθεμα συμβολίζουν τη φιλική αγάπη.

Δεκέμβριος – Μανουσάκια ή λευκοί Νάρκισσοι

Τα ταπεινά μανουσάκια με το χαρακτηριστικό τους άρωμα αντιπροσωπεύουν χαμηλών τόνων αρετές: τη μετριοπάθεια, την πίστη και τον σεβασμό. Τη σοβαρότητα δηλαδή που επιβάλει η καρδιά του χειμώνα.

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.