Βρείτε την εσωτερική σας ισορροπία

Βρείτε την εσωτερική σας ισορροπία

Συμβουλές για να βρείτε την ιδανική ισορροπία με τον εσώτερο εαυτό σας, που θα σας ανανεώσουν ψυχολογικά, θα σας κάνουν να δείχνετε πολύ πιο όμορφες εξωτερικά και γενικά θα ανεβάσουν τις μετοχές σας πολύ υψηλά!

Από την Άντζελα Μολφέτα

Ασχολείστε εντατικά με την εξωτερική σας εμφάνιση; Τι γίνεται, όμως, με την εσωτερική σας ισορροπία; Ακόμα και εάν έχετε καταφέρει να βρείτε τη χρυσή οδό για μια αρμονική συμβίωση με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας και τον χώρο της δουλειάς σας, πάντα υπάρχει περιθώριο να βελτιωθούν περισσότερο τα πράγματα. Μην ξεχνάτε ότι η δική μας συμπεριφορά λειτουργεί πολύ συχνά ως πρότυπο για τους γύρω μας και ειδικά εάν έχετε παιδιά, οι κινήσεις σας τα επηρεάζουν έστω και υποσυνείδητα.

Δείτε Επίσης
Τι μπορεί να κάνει για εσάς η νέα τάση με σύνθημα «ήρεμη ζωή»

Δημιουργώντας τις κατάλληλες βάσεις και βάζοντας όρια στην καθημερινότητά σας, θα αισθανθείτε μεγαλύτερη σιγουριά σε κάθε σας κίνηση.

  • Θέτοντας αρκετά συχνά στον εαυτό σας την ερώτηση «γιατί;», θα έχετε την ευκαιρία να τσεκάρετε απόλυτα τα λόγια και τις πράξεις σας. Σταδιακά, θα έχετε τον έλεγχο κάθε σας κίνησης.
  • Κάποιες φορές μπορεί να μην αισθάνεστε τόσο ικανοποιημένη από τη ζωή σας. Μην αφήνετε αυτό το συναίσθημα να σας κυριεύει. Θυμηθείτε ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και ότι η στάση σας επηρεάζει και τα γεγονότα.
  • Αφήστε τις γκρίνιες κατά μέρος. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κάνετε τους γύρω σας να κλείσουν τα αυτιά τους. Θυμάστε την αντίδρασή σας όταν η μητέρα σας, σας κυνήγαγε για να φορέσετε κάλτσες;
  • Όταν νιώθετε έντονο εκνευρισμό προσπαθήστε να μην παρασυρθείτε από τα συναισθήματά σας. Μερικές βαθιές ανάσες και η συγκέντρωση στην αναπνοή σας, θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε άμεσα ψυχραιμία και να δείτε γρήγορα τα πράγματα με άλλο μάτι.
  • Αποκτήστε τη συνήθεια να αντιμετωπίζετε οτιδήποτε με θετική στάση και χωρίς άγχος. Θα δείτε ότι τα πάντα γίνονται πιο απλά, ενώ εκείνοι οι πόνοι στον αυχένα, καθώς και οι ημικρανίες σας θα ανήκουν πια στο παρελθόν.
  • Δημιουργήστε μικρές εκπλήξεις στην καθημερινότητα. Ένα επίσημο γεύμα χωρίς λόγο, ένας αναπάντεχος απογευματινός περίπατος στο κοντινό σας πάρκο, ένα παιχνίδι μυστηρίου που θα επινοήσετε με τους αγαπημένους σας ή μια ξαφνική επίσκεψη στο λούνα παρκ θα σας κάνουν να χαλαρώσετε και να πάρετε αρκετές μικρές δόσεις ευτυχίας.
  • Εάν νιώθετε πολύ ζορισμένες, το να απευθυνθείτε σε ένα ειδικό ψυχολόγο δεν σημαίνει και ότι πρέπει να αντιμετωπίζετε έντονα ψυχολογικά ανεβοκατεβάσματα. Μια συζήτηση μαζί του θα σας κάνει να δείτε μερικά πράγματα σε βάθος. Οι συνεδριάσεις με έναν ψυχολόγο θα σας δώσουν την ευκαιρία να βρείτε νέους τρόπους αντιμετώπισης σε καταστάσεις ρουτίνας. Γύρω στις τέσσερις με πέντε συνεδρίες είναι συνήθως αρκετές για να βάλετε στη ζωή σας μια νέα τάξη πραγμάτων. Συζητήστε με φίλους για να αποταθείτε σε κάποιο άτομο έμπειρο και εμπιστοσύνης.
  • Θέστε τα όρια σας και μην τα παραβαίνετε για κανέναν λόγο. Το να κάνετε όλα τα χατίρια στους συναδέλφους, στην οικογένεια και στους φίλους σας δεν είναι πανάκεια για τη σχέση σας μαζί τους! Έχετε την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντά σας, τα οποία είναι αποδεκτά και κατά συνέπεια αρεστά στους ανθρώπους που σας περιβάλλουν – οπότε γιατί να επιβαρύνεστε ψυχολογικά;
  • Μήπως από την άλλη, έχετε υπερβολικές απαιτήσεις από τους γύρω σας; Χαμηλώστε τους τόνους, συζητήστε ήρεμα εάν μπορούν να ακολουθήσουν τη δική σας γραμμή. Θα δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να καταλήξετε στη μέση οδό, προσφέροντας ηρεμία στην καθημερινότητά σας.
  • Θυμηθείτε! Δεν χρειάζεται κόπος, αλλά τρόπος – και εσείς μπορείτε να καταφέρετε να αλλάξετε τα δεδομένα, αφού όλα ξεκινούν και τελειώνουν σε εμάς τις ίδιες!

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.