Ζώδια: Η φάρμα… των ζώων!

Ζώδια: Η φάρμα… των ζώων!

Κάθε ζώο έχει ουσιαστικά και συναρπαστικά χαρακτηριστικά, αλλά κανένα δεν πλησιάζει τον τρόπο με τον οποίο τα ζώα φάρμας μπορούν να περιγράψουν την προσωπικότητα κάθε ζωδίου σε βαθύτερο επίπεδο. Ενώ τα ζώα φάρμας μπορεί να μην είναι τόσο συναρπαστικά όσο τα λιοντάρια ή τόσο τρομακτικά όσο οι καρχαρίες, αυτά είναι τα ζώα που ζουν δίπλα στους ανθρώπους για χιλιάδες χρόνια. Αυτά είναι τα ζώα που αξίζουν το μεγαλύτερο μέρος τής αγάπης, της πίστης και του σεβασμού μας. Και επειδή σε αυτά τα ζώα σπάνια δίνεται η προσοχή που τους αξίζει, ας συζητήσουμε ποιο ζώο φάρμας αιχμαλωτίζει τη φιλόξενη και εργατική πλευρά σας!

Εάν πιστεύετε ότι τα ζώα της φάρμας είναι χαζά και καθόλου έξυπνα, αυτό συμβαίνει μόνο επειδή έχετε «εκπαιδευτεί» να το πιστεύετε. Είναι πιο εύκολο να πιστέψουμε ότι αυτά τα ζώα δεν έχουν σκέψεις ή συναισθήματα, επειδή οι άνθρωποι επωφελούνται από τα ζώα ως πηγή τροφής και πόρων. Ωστόσο, αυτό δεν ίσχυε πάντα. Στην πραγματικότητα, κατά την Εποχή του Σιδήρου, οι άνθρωποι λάτρευαν τα κοτόπουλα και τα κουνέλια και τα τιμούσαν ως θεούς.

Αν αυτή τη στιγμή ονειρεύεστε μια ειδυλλιακή επίσκεψη στον πλησιέστερο… αχυρώνα, εδώ είναι το ζώο της φάρμας που αντικατοπτρίζει με ακρίβεια το ζώδιό σας:

Κριός: Είσαι η γαλοπούλα

Παρά την αδιάκοπη ανάγκη τους να «καταβροχθίζουν», η γαλοπούλα είναι ένα κομψό και… εκφοβιστικό πουλί που συχνά βγαίνει στην κορυφή. Αυτά τα πουλιά είναι γρήγορα, καθώς είναι ικανά να τρέχουν έως και 35 mph και να πετούν με ταχύτητα έως και 55 mph.

Ο Κριός είναι το ζώδιο της δύναμης, της κυριαρχίας και της δόξας και μπορεί να σχετίζεται με τον τρόπο που αυτό το πουλί στοχεύει πάντα να αποκτήσει τον έλεγχο μιας κατάστασης. Είτε σας αρέσει είτε όχι, οι γαλοπούλες είναι κάτι πολύ περισσότερο από γεύμα… στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Στην πραγματικότητα, ο παλιός Πρόεδρος των ΗΠΑ Benjamin Franklin άφησε να εννοηθεί κάποτε ότι η γαλοπούλα θα ήταν καλύτερη επιλογή για το εθνικό πουλί των ΗΠΑ, αποκαλώντας το “πολύ πιο αξιοσέβαστο ζώο” από τον αετό.

Ταύρος: Είσαι η αγελάδα

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η αγελάδα θα συνδεόταν με τον Ταύρο, καθώς αυτό το σταθερό ζώδιο της Γης είναι ήδη συμβολικά συνδεδεμένο με τον «ταύρο».

Ωστόσο, η αγελάδα αντιπροσωπεύει την πιο χαλαρή και στοργική πλευρά τής προσωπικότητας του Ταύρου, καθώς αυτό το ζώδιο που κυβερνά η Αφροδίτη είναι αναμφισβήτητα πολύ περιποιητικό.

Αντί να κάνει τη ζωή περίπλοκη, η αγελάδα θα προτιμούσε να βοσκήσει σε εύφορα χωράφια και να ξαπλώσει στο έδαφος με τα άλλα βοοειδή της, όπως ένας Ταύρος θα προτιμούσε να μείνει σπίτι με ένα ποτήρι κρασί και όμορφη παρέα τα βράδια του Σαββάτου. Και όπως ένας Ταύρος, οι αγελάδες είναι απίστευτα συναισθηματικές και στοργικές.

Δίδυμοι: Είσαι το κουνέλι

Το μόνο πιο περίεργο από ένα κουνέλι είναι ένας… Δίδυμος. Όπως το ευαίσθητο και σε εγρήγορση κουνέλι, ένας Δίδυμος είναι πάντα σε επιφυλακή για μια αλλαγή στην ενέργεια που τον περιβάλλει.

Προχωρώντας από το σημείο Α στο σημείο Β προτού καν παρατηρήσετε ότι έχουν αλλάξει ταχύτητα, ένας Δίδυμος μπορεί να σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο ένα κουνέλι είναι δύσκολο να το πιάσεις και είναι πάντα εν κινήσει.

Εξάλλου, τα κουνέλια είναι συμβολικά γνωστά ως δημιουργικοί λύτες προβλημάτων που μπορούν να ξεπεράσουν ακόμη και τα πιο κραυγαλέα εμπόδια. Οι Δίδυμοι κυβερνώνται από τον Ερμή – τον πλανήτη της ευφυΐας και της ευστροφίας – και ένα κουνέλι δεν είναι σε θέση να καθίσει ακίνητο όταν έχει μια ιδέα.

Καρκίνος: Είσαι η πάπια

Αν υπάρχει κάτι που καθορίζει έναν Καρκίνο, είναι η αγάπη του για το σπίτι, την οικογένεια και τη συντροφικότητα. Και όπως ο Καρκίνος, σπάνια βλέπεις μια πάπια χωρίς ένα ίχνος από αξιολάτρευτα παπάκια να περπατούν πίσω της.

Η πάπια συλλαμβάνει τα πιο έμφυτα δυνατά σημεία του Καρκίνου, τα οποία συχνά δεν εκτιμώνται. Όταν τελικά εκκολάπτονται τα αυγά μιας μητέρας πάπιας, πρέπει να κρατήσει τον κόσμο μακριά για να φέρει τα μωρά της στην ενηλικίωση.

Ανάμεσα σε αρπακτικά και ανθρώπινα εμπόδια, δεν είναι εύκολο για ένα μικρό παπάκι να ευδοκιμήσει στη φύση, αλλά η μαμά τους δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα για να τα προστατεύσει και να τους δώσει ό,τι μπορεί.

Λέων: Είσαι ο σκύλος

Όταν πρόκειται για τον ζωδιακό κύκλο, ο κόσμος περιστρέφεται κυριολεκτικά γύρω από τον Λέοντα. Εξάλλου, κυβερνώνται από τον ‘Ήλιο, ο οποίος τυγχάνει να είναι το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος. Και τι θα ήταν μια φάρμα χωρίς έναν αξιολάτρευτο σκύλο που θα φύλαγε τα άλλα ζώα και θα έπαιζε με όλους;

Ο σκύλος έχει τον τρόπο να δέχεται ειδική μεταχείριση από τους ανθρώπους στο αγρόκτημα, όπως ένας Λέων είναι VIP σε κάθε πτυχή τής καθημερινότητάς του. Αυτό το σταθερό ζώδιο της Φωτιάς ζει για να ψυχαγωγεί τους άλλους, να εκφράζεται και να μοιράζεται την αγάπη. Δεν ακούγεται ακριβώς σαν σκύλος;

Παρθένος: Είσαι το γουρούνι

Όσον αφορά τα ζώα εκτροφής, κανένα δεν είναι πιο υποτιμημένο από το γουρούνι. Αυτό το αξιολάτρευτο ζώο συνδέεται συχνά με χαρακτηριστικά όπως η απληστία και η τεμπελιά, αλλά αυτό δεν μπορούσε να είναι πιο μακριά από την αλήθεια.

Τα γουρούνια είναι στην πραγματικότητα εξαιρετικά έξυπνα ζώα – πιο έξυπνα από κάθε ράτσα σκύλου, ακόμη και από παιδιά 3 ετών – και σχετίζονται με τον τρόπο που οι Παρθένοι είναι συνήθως οι πιο έξυπνοι άνθρωποι.

Για να τονίσουμε πόσο έξυπνα είναι πραγματικά τα γουρούνια, θεωρούνται το πέμπτο πιο έξυπνο ζώο στον κόσμο και είναι πλήρως ικανά να ξεπεράσουν τους χιμπατζήδες! Σκεφτείτε το την επόμενη φορά που θα υποτιμήσετε έναν Παρθένο.

Ζυγός: Είσαι η χήνα

Οι Ζυγοί είναι ένα άκρως ρομαντικό και προσανατολισμένο στις σχέσεις ζώδιο του Αέρα και σχετίζονται με τον τρόπο που ζευγαρώνουν οι χήνες για μια ζωή. Ωστόσο, αυτό είναι απλώς το ξύσιμο της επιφάνειας της συμβολικής τους σύνδεσης.

Εξάλλου, ο Ζυγός είναι ένα ζώδιο που συνδέεται με την εκλεπτυσμένη και καλλιτεχνική επικοινωνία, κάτι που φαίνεται στο πώς η μαμά χήνα βοηθά τα μικρά της να μάθουν «τη γλώσσα» τους.

Και επειδή ένας Ζυγός λαχταρά την ισορροπία σε κάθε πτυχή της ζωής, μπορεί να καταλάβει γιατί μια χήνα θα περνούσε τόσο πολύ χρόνο κολυμπώντας μέσα στο νερό όσο και πετώντας στον ουρανό και περπατώντας στη στεριά.

Σκορπιός: Είσαι ο αλπακάς

Οι Σκορπιοί είναι γνωστοί για το ότι είναι μυστηριώδεις, μυστικοπαθείς και δυσνόητοι, όπως είναι δύσκολο να διαβάσεις τις εκφράσεις ενός αλπακά. Και παρόλο που ο Σκορπιός κυβερνάται από τον Άρη – τον πλανήτη της μάχης και της κυριαρχίας – αυτό το ζώδιο του Νερού προτιμά να κρατιέται μόνος του και να είναι πειθήνιο πριν υποκινήσει σύγκρουση.

Δείτε Επίσης

Ποιο χριστουγεννιάτικο στολίδι είστε με βάση το ζώδιό σας;

Το αλπακά είναι σχεδόν το ίδιο, καθώς αυτά τα μοναδικά ζώα είναι γνωστά για το ότι είναι ευγενικά. Ωστόσο, αν τα τρίψετε με λάθος τρόπο, μπορεί απλώς να σας φτύσουν. Όπως το αλπακά, ένας Σκορπιός συνήθως σας προειδοποιεί πριν προχωρήσετε στην επίθεση. Ένας Σκορπιός είναι επίσης πιστός και πρόθυμος να μοιραστεί, παρόμοια με το αλπακά που έζησε και εργάστηκε δίπλα σε ανθρώπους για πάνω από 6.000 χρόνια.

Τοξότης: Είσαι το άλογο

Ένας Τοξότης εκτιμά την ελευθερία και την περιπέτεια πάνω απ’ όλα, όπως ένα άλογο δεν σβήνει ποτέ εντελώς την άγρια καταγωγή του. Παρόμοια με έναν Τοξότη, ένα άλογο πρέπει να “σπάσει” πριν γίνει ασφαλές για να το καβαλήσει κάποιος.

Και ακριβώς όταν έχετε καταφέρει να κάνετε ένα άλογο να αισθάνεται πιο άνετα στον στάβλο του, κάτι ενεργοποιεί την άγρια πλευρά του και το στέλνει να τρέχει στους λόφους.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι λογικό για έναν Τοξότη να συνδέεται με τα άλογα, καθώς αυτό το μεταβλητό ζώδιο της Φωτιάς κυριαρχεί στα ταξίδια και την εξερεύνηση. Οι άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία είχαν πάντα ένα άλογο για να τους μεταφέρει στον επόμενο προορισμό τους.

Αιγόκερως: Είσαι η κατσίκα

Είναι να απορεί κανείς που ο Αιγόκερως θεωρείται και ο Μεγαλύτερος Όλων των Εποχών; Σε τελική ανάλυση, ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο της εξουσίας, της ηγεσίας και της πειθαρχίας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι επικεντρωμένος στο να ξεπεράσει κάθε δυσκολία προκειμένου να επιτύχει το μεγαλείο.

Και παρόλο που η κατσίκα φαίνεται δειλή, ευγενική και αρκετά γλυκιά για να ζήσει σε μία φάρμα, είναι επίσης ικανή να σκαρφαλώσει στο πιο απότομο και ψηλότερο βουνό χωρίς… να ιδρώσει.

Επιπλέον, ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν αυτά τα κέρατα όταν αισθάνονται μια εισερχόμενη απειλή, όπως ένας Αιγόκερως δεν παραβλέπει ποτέ την άμυνά του.

Υδροχόος: Είσαι το κοτόπουλο

Οι Υδροχόοι συχνά παρεξηγούνται απίστευτα και τα μοναδικά τους χαρίσματα συνήθως σημαίνουν ότι οι ιδέες τους είναι πολύ μπροστά από την εποχή τους. Το κοτόπουλο μπορεί να σχετίζεται, καθώς συχνά θεωρείται ότι δεν είναι τίποτα άλλο από την πηγή του επόμενου γεύματος κάποιου.

Ωστόσο, τα κοτόπουλα είναι πολύ πιο έξυπνα από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι και μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Animal Cognition δείχνει ότι τα κοτόπουλα έχουν λογικό σκεπτικό που ακόμη και τα παιδιά κάτω των επτά ετών δεν έχουν ακόμη αναπτύξει!

Στην πραγματικότητα, μπορούν ακόμη και να επιδείξουν «μακιαβελικές τάσεις», όπως ένας Υδροχόος είναι ικανός να πείσει τους φίλους και τους συνεργάτες του να κάνουν την προσφορά τους. Μπορεί να είναι θαρραλέοι ή συνεσταλμένοι. Μπορεί να είναι ευγενικοί ή επιθετικοί. Τα κοτόπουλα έχουν πραγματικά μοναδικές προσωπικότητες, όπως ο Υδροχόος συχνά ξεχωρίζει από το κοπάδι.

Ιχθύες: Είσαι το πρόβατο

Ο Ιχθύς φημίζεται για το ότι είναι ονειροπόλος, συμπονετικός και ευγενικός, όπως ένα κοπάδι προβάτων κοιτάζει συχνά στο κενό, ενώ διατηρεί μια ψυχρή στάση. Τα πρόβατα συνδέονται συχνά με τη «νοοτροπία της αγέλης» και το να αποκαλούμε κάποιον «πρόβατο» θα έδειχνε ότι ακολουθεί απερίσκεπτα τις τελευταίες τάσεις και αρνείται να αμφισβητήσει το status quo.

Ωστόσο, τόσο ένας λιτός Ιχθύς όσο και ένα πρόβατο με ήπιους τρόπους συμβαίνουν πολλά πίσω από το απόμακρο εξωτερικό τους. Τα πρόβατα έχουν τεράστια συναισθηματική επίγνωση και είναι ικανά να επιδεικνύουν συγκλονιστικά επίπεδα λογικής, καθώς έχουν παρουσιαστεί μόνο ως μη έξυπνα, ώστε να είναι ευκολότερο για τους ανθρώπους να τα λεηλατήσουν. Ακούγεται σαν αυτό που βιώνει ένας Ιχθύς καθημερινά.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.