La Divina: Το νέο «θεϊκό» boutique hotel της Αθήνας

La Divina: Το νέο «θεϊκό» boutique hotel της Αθήνας

Αν το όνομα -τουλάχιστον για τους μουσικόφιλους- σας θυμίζει την Μαρία Κάλλας, δεν κάνετε λάθος! Γιατί το νέο ξενοδοχείο «La Divina» στεγάζεται σε ένα μοναδικής αισθητικής διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο, αφιερωμένο στη θρυλική Μαρία Κάλλας, συνδυάζοντας τη νεοκλασική αρχιτεκτονική με την πολυτελή απλότητα.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα αστικά σπίτια της παλιάς Αθήνα η ιστορία του οποίου ταυτίζεται με την οικογένεια του οινοποιείου Καμπά και στη συνέχεια με γνωστό τραπεζίτη, μετατράπηκε σε ένα «θεϊκό» boutique hotel που άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγο καιρό.

To νεοσύστατο ξενοδοχείο La Divina, μοναδικής αισθητικής και ιστορικής αξίας, ανήκει στα Aria Hotels στο χαρτοφυλάκιο της οποίας ανήκουν περίπου 70 ξενοδοχεία, βίλες και παραθαλάσσια σπίτια.

Πριν τρεις μόλις μήνες, το παλιό αστικό αυτό σπίτι υποδέχτηκε το διεθνές κοινό καθώς αναπαλαιώθηκε και μετατράπηκε σ΄ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά boutique hotel της Αθήνας. Με θέα την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά στο Θησείο και το Αστεροσκoπείο Αθηνών γοητεύει από την πρώτη στιγμή τον επισκέπτη του.

Μία γοητευτική ιστορία

Όπως ήδη είπαμε, πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της πόλης μας. Ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο που σύμφωνα με τα στοιχεία πιθανότητα χτίστηκε το 1897 και χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία της οικογένειας Καραβασίλη.

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα αστικά σπίτια της Αθήνας εκείνη την εποχή, θα μπορούσαμε να φανταστούμε τα λαντώ και τις άμαξες να πηγαινοέρχονται στην αυλή, και μία στρατιά από υπηρέτες, καμαριέρες, νταντάδες και μάγειρες να ανεβοκατεβαίνουν τις ξύλινες σκάλες για να εξυπηρετήσουν την οικογένεια και να ετοιμάσουν τα δέοντα για τις δεξιώσεις, τις εσπερίδες και τα τσάγια που δίνονταν καθημερινά, όπως διηγούνται όσοι γείτονες τα έζησαν κι αυτοί που τα άκουσαν από τους γονείς τους.

Στη συνέχεια, το σπίτι πέρασε στην οικογένεια Καμπά, η οποία μετέτρεψε το υπόγειο σε ένα μεγάλο κελάρι, όπως ήταν… φυσικό, αφού ασχολούνταν με την παραγωγή κρασιού. Το 1922, όμως το αρχοντικό εγκαταλείφθηκε από τη συγκεκριμένη επιχειρηματική οικογένεια λόγω υποβάθμισης της περιοχής.

Μέχρι το 1922 η κατοικία της οδού Αδριανού 3 στο Θησείο γνώρισε δόξα και μεγαλεία. Εθεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα αστικά σπίτια της παλιάς Αθήνας.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κατασκεύασε δεκάδες παράγκες γύρω και απέναντι από το αρχοντικό για να στεγαστούν οι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία κι έτσι η οδός Αδριανού έχασε προσωρινά την ησυχία και τη γοητεία της.

Τα χρόνια της παρακμής

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το κτίριο καταλήφθηκε από τους Ιταλούς για να στεγάσει τη φρουρά της περιοχής, ενώ το 1945 και για δύο περίπου χρόνια χρησίμευσε σαν άσυλο αλητών και επαιτών.

Το 1946 κατασχέθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας και το 1952 αγοράστηκε σε πλειστηριασμό από τους αδελφούς Μπούντρου, όπου εγκατέστησαν τη βιοτεχνία των γνωστών φερμουάρ ΖΑΜΑ.

Το 1986 εγκαταλείφθηκε η βιοτεχνία και το κτίριο έμεινε παντελώς ερειπωμένο.
Μετά από έξι χρόνια νοικιάστηκε από τον επιχειρηματία Ραπτάκη, ο οποίος χρησιμοποίησε το ισόγειο για να εγκαταστήσει το πολύ μοδάτο εστιατόριο Barolo στο οποίο δειπνούσε όλη η εύπορη Αθήνα.

Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum

Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum νοίκιασε το κτίριο το 1996, ανακαινίζοντας το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού, αποκαθιστώντας λίγη από την παλιά του ομορφιά.

Εκεί διοργανώνονταν μοναδικές μουσικές βραδιές μετατρέποντας τον χώρο σε Ωδείο. Εκεί πραγματοποιείτο και ο διεθνούς προβολής διαγωνισμός, Grand Prix Μαρία Κάλλας, αφιερωμένος στη μεγάλη Ελληνίδα Diva.

Δείτε Επίσης
Διεθνής διάκριση για το μουσείο Άλατος στο Μεσολόγγι

Η μαγεία συνεχίζεται στο σήμερα…

Το ξενοδοχείο «La Divina», αφιερωμένο στη θρυλική Μαρία Κάλλας, έδωσε νέα πνοή στους χώρους του θαυμάσιου νεοκλασικού, συνδυάζοντας τη νεοκλασική αρχιτεκτονική με την  πολυτελή απλότητα.

Διατηρώντας τη μαγεία του παλιού Ωδείου Αθηνών, και με προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια, δημιουργεί έναν χώρο που αντικατοπτρίζει την αισθητική του παρελθόντος, παρέχοντας ταυτόχρονα σύγχρονες ανέσεις.

Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου, επιλέγοντας για τη διαμονή τους το La Divina, απολαμβάνουν την αυθεντική ελληνική φιλοξενία που πρεσβεύουν τα Aria Hotels, σε ένα μοναδικής αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας κτίριο που ανακαινίστηκε με απόλυτη προσοχή και επιμέλεια, χωρίς να επηρεαστεί ο χαρακτήρας  και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.

Αυτό το σύγχρονο ξενοδοχείο προσφέρει 12 ευρύχωρες σουίτες με μοναδική θέα την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά στο Θησείο και το Αστεροσκoπείο Αθηνών.

Οι μεγαλύτερες σουίτες με 50 τετραγωνικά μέτρα χώρου, βρίσκονται στον πρώτο όροφο και προσφέρουν εκπληκτική θέα στην οδό Αδριανού. Πρόκειται για ευρύχωρα δωμάτια για μια μεγαλειώδη και πολυτελή εμπειρία. Άλλες σουίτες έχουν θέα στην αυλή και άλλες διαθέτουν μπαλκόνια με τζακούζι.

Η τοποθεσία του ξενοδοχείου είναι ιδανική για όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τα ιστορικά ορόσημα και τα μουσεία της πόλης, καθώς και για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τη ζωντανή νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας.

La Divina: Aνδριανού 3, Θησείο
www.ariahotels.gr/hotels/ladivina/

© 2013-2024 womanidol.com. All Rights Reserved.