Lily of the Valley: Γαλλική φινέτσα με την υπογραφή του Philippe Starck

Lily of the Valley: Γαλλική φινέτσα με την υπογραφή του Philippe Starck
Lily of the Valley: Γαλλική φινέτσα με την υπογραφή του Philippe Starck
Ο διάσημος αρχιτέκτονας Philippe Starck κατάφερε να συνδυάσει τη γαλλική φιλοσοφία του art de vivre με την αίσθηση της απόλυτης ευεξίας, σε ένα μοναδικό καταφύγιο εμπνευσμένο τόσο από τους κήπους της Βαβυλώνας όσο και από τις βίλες της Καλιφόρνιας!
Ένας τόπος απόλυτης πολυτέλειας και χαλάρωσης που προσκαλεί να ζεσταθούμε από τις ακτίνες του ήλιου στις αναπαυτικές σεζ λονγκ και να δροσιστούμε απολαμβάνοντας την πισίνα
Το Lily of the Valley, δεν είναι μόνο ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων αλλά ένα ειρηνικό καταφύγιο που μας προσκαλεί να ξεφύγουμε από τους ρυθμούς της καθημερινότητας, όλο τον χρόνο. +7
Προβολή Φωτογραφιών
Lily of the Valley: Γαλλική φινέτσα με την υπογραφή του Philippe Starck

Επιστροφή στη φύση ή ο παράδεισος στη Γη! Όποια πλευρά και εάν μας εκφράζει είναι βέβαιο πως το ολοκαίνουργιο resort Lily of the Valley, αποτελεί ένα μοναδικό καταφύγιο ευεξίας, ελευθερίας, χαλάρωσης και πολυτέλειας. Ο διάσημος αρχιτέκτονας Philippe Starck δημιουργεί για μία ακόμη φορά έναν συναρπαστικό χώρο που βρίσκεται σε αρμονία με τη φύση και τους τυχερούς επισκέπτες του.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Όταν ο ο Alain Weill, πρόεδρος της ομάδας WHM, ζήτησε από τον Philippe Starck να δημιουργήσει στην περιοχή La Croix Valmer του Σεν Τροπέ ένα resort σε απόλυτη αρμονία με τη φύση, δεν περίμενε τίποτα λιγότερο!

Ο διάσημος αρχιτέκτονας κατάφερε να συνδυάσει τη γαλλική φιλοσοφία του art de vivre με την αίσθηση της απόλυτης ευεξίας, σε ένα μοναδικό καταφύγιο εμπνευσμένο τόσο από τους κήπους της Βαβυλώνας όσο και από τις βίλες της Καλιφόρνιας.

Λίγα βήματα έξω από το Σεν Τροπέ, το Lily of the Valley μας καλωσορίζει στο κτήμα Cap Lardier και σε ένα μοναδικό σκηνικό που αναβλύζει τη γοητεία τής Προβηγκίας με την πολυτέλεια των πόλεων – σταθμών της γαλλικής Ριβιέρας, δηλαδή της Νίκαιας, των Καννών και του Μονακό.

Ακολουθώντας το προσωπικό μότο του Starck, όπου «κάθε δημιουργία πρέπει να αφομοιώνεται στο περιβάλλον, χωρίς να το διαρρηγνύει», το Lily of the Valley εναρμονίζεται απόλυτα με τη φύση προσδίδοντας παράλληλα, σε κάθε επισκέπτη γενναιόδωρα τα κρυφά του ατού.

Ανάμεσα στις 44 σουίτες και δωμάτια, η πολυτέλεια συναντά αδιάκοπα την απλότητα, η γαλλική φινέτσα το πιο σύγχρονο άγγιγμα και η αρμονία του χώρου την πλήρη απελευθέρωση σώματος και νου.

Κάθε σημείο φαντάζει ως φυσική συνέχεια μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου, σε μια αλληλουχία που αποτελεί πηγή έμπνευσης, χαλάρωσης και ερωτισμού!

Κάθε σημείο φαντάζει ως φυσική συνέχεια μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου, σε μια αλληλουχία που αποτελεί πηγή έμπνευσης, χαλάρωσης και ερωτισμού
Κάθε σημείο φαντάζει ως φυσική συνέχεια μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου, σε μια αλληλουχία που αποτελεί πηγή έμπνευσης, χαλάρωσης και ερωτισμού

Έμπνευση και δημιουργία

«Σχεδίασα αυτό το μέρος μέσα σε λίγες ώρες, χωρίς να το συζητήσω με κανέναν και χωρίς να έχω εικόνες από το τοπίο. Όταν βρέθηκα στον χώρο θέλοντας να τελειοποιήσω τον σχεδιασμό, συνειδητοποίησα πως ήταν σαν να το είχα επισκεφθεί στο όνειρό μου!

Πηγή έμπνευσης εκτός των άλλων, αποτέλεσαν και έργα ζωγραφικής από τις δεκαετίες του 1920 και του 1930. Έργα με νεοκλασικές φόρμες και μεσογειακή ατμόσφαιρα, ως φόρο τιμής στη ρωμαϊκή περίοδο.

«Είναι αλήθεια, πως πάντα ένιωθα να ελκύομαι από την κλασική αρχιτεκτονική. Τελικά, φαίνεται πως στα όνειρά μου οι αναρριχητικοί θάμνοι και τα άνθη στα κιόσκια και στις πέργκολες πήραν σάρκα και οστά στο Lilly of the Valley!», αποκαλύπτει ο Philippe Starck αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτό είναι το μέρος που ονειρευόταν να ζήσει όλη του τη ζωή!

Και συνεχίζει: «Ονειρεύτηκα το resort ως έναν οικιστικό, λειτουργικό και οργανικό χώρο, χωρίς μνημειώδη κτίσματα. Θέλησα τα πάντα να λειτουργούν σε απόλυτη αρμονία, προσδίδοντας την αίσθηση πως βρίσκονταν πάντα εκεί, ως αναπόσπαστο μέρος του τοπίου».

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το Lily of Valley έχει ανοιχτές τις πόρτες του όλο τον χρόνο! Το καλοκαίρι, οι βεράντες και η πισίνα αποτελούν ιδανικά σημεία για χαλάρωση, ενώ τον χειμώνα η απόλαυση πλάι στις ζεστές εστίες τζακιού προσφέρουν ιδιαίτερη θαλπωρή.

Οι γονείς έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τον εαυτό τους, καθώς τα παιδιά μπορούν να δοκιμάσουν επιτραπέζια παιχνίδια ή ζωγραφική. Ο τόπος είναι αναμφίβολα, παραδεισένιος και εκπληρώνει το προσωπικό μου όνειρο στην αρχιτεκτονική!», υποστηρίζει ο αρχιτέκτονας και δεν έχουμε κανένα λόγο να διαφωνήσουμε μαζί του.

Η εναλλακτική πρόταση της Κυανής Ακτής

Από τη μια, τα πέτρινα κτίρια μέσα στην πλούσια βλάστηση μοιάζουν πραγματικά, σαν να ήταν πάντα εκεί αναπόσπαστο κομμάτι του τοπίου. Από την άλλη, η πανοραμική θέα της Μεσογείου και οι παραλίες του Cigaro, με 5 χλμ. λεπτής άμμου που παραμένει ανέγγιχτη, μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής.

Τα πολυτελή υλικά, ανάμεσα στη λάμψη των μαρμάρων και το μασίφ ξύλο, τα ακατέργαστα μείγματα του σκυροδέματος με το φυσικό δέρμα και τα χειροποίητα μπαμπού με τα υφαντά υπόσχονται επιστροφή χωρίς ίχνη νοσταλγίας.

Τα πέτρινα κτίρια μέσα στην πλούσια βλάστηση μοιάζουν πραγματικά, σαν να ήταν πάντα εκεί αναπόσπαστο κομμάτι του τοπίου, ενώ η πανοραμική θέα της Μεσογείου μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής
Τα πέτρινα κτίρια μέσα στην πλούσια βλάστηση μοιάζουν πραγματικά, σαν να ήταν πάντα εκεί αναπόσπαστο κομμάτι του τοπίου, ενώ η πανοραμική θέα της Μεσογείου μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής

Η αποτύπωση του παραδοσιακού με τον πιο μοντέρνο τρόπο!

Το Lily of the Valley, δεν είναι μόνο ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων αλλά ένα ειρηνικό καταφύγιο που μας προσκαλεί να ξεφύγουμε από τους ρυθμούς της καθημερινότητας, όλο τον χρόνο.

Μπορούμε να κάνουμε ό,τι μας αρέσει: Να διαβάσουμε χαλαρά το αγαπημένο μας βιβλίο, να ζεσταθούμε από τις ακτίνες του ήλιου στις αναπαυτικές σεζ λονγκ, να δροσιστούμε απολαμβάνοντας την πισίνα, να επιδοθούμε σε ήρεμους περιπάτους ή να χουχουλιάσουμε πλάι στη φωτιά του τζακιού, σε μια διαρκή αναζήτηση της τελειότητας μέσα από την απλότητα.

Δείτε Επίσης
Η μαγεία της φυσικής ομορφιάς στην ταράτσα του ξενοδοχείου Chetzeron

Και εάν πάλι, επιθυμούμε να έρθουμε σε πλήρη αρμονία, δεν έχουμε τίποτα καλύτερο από το να επισκεφθούμε το «The Village», το κέντρο ευεξίας που εκτείνεται σε ένα χώρο πέραν των 2.000 τ.μ.!

Από την απώλεια βάρους και την αποτοξίνωση μέχρι και πιο εξειδικευμένες θεραπείες, η ισορροπία μεταξύ της ευχαρίστησης των αισθήσεων και των στόχων υγείας και ευεξίας αποδεικνύουν και σε αυτό το σημείο, την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών.

Και φυσικά σε ένα τέτοιο ξενοδοχείο δεν θα απουσίαζε η γαστρονομική εμπειρία. Το εστιατόριο Vista υπό την αιγίδα του διάσημου σεφ Alain Ducasse προσφέρει μοναδικά πιάτα με βάση την κουζίνα της Προβηγκίας δίνοντας έμφαση στα τοπικά προϊόντα δίπλα στην πισίνα και με θέα τα γαλάζια νερά της θάλασσας.

Το εστιατόριο Vista υπό την αιγίδα του διάσημου σεφ Alain Ducasse προσφέρει μοναδικά πιάτα με βάση την κουζίνα της Προβηγκίας δίνοντας έμφαση στα τοπικά προϊόντα
Το εστιατόριο Vista υπό την αιγίδα του διάσημου σεφ Alain Ducasse προσφέρει μοναδικά πιάτα με βάση την κουζίνα της Προβηγκίας δίνοντας έμφαση στα τοπικά προϊόντα

Ενώ  ένα δεύτερο εστιατόριο απευθύνεται κυρίως σε όσους θέλουν πιο υγιεινή διατροφή με μενού από σαλάτες, smoothies και παγωμένα κοκτέιλ.

Οι ιδιοκτήτες του, με καταγωγή από το συγκεκριμένο τόπο, το ονομάζουν «ειρηνικό καταφύγιο», παρά το ότι βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά μακριά από την ηλιόλουστη βεράντα του Sénéquier και τις πολύβουες παραλίες του  Pampelonne.

Ένα σημείο όπου δεν έχουμε κανένα λόγο να επιδείξουμε τον εαυτό μας, αλλά να ξανασυντονιστούμε μαζί του σε μια ανακουφιστική αγκαλιά!

Super!

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.lilyofthevalley.com/

© 2013-2021 womanidol.com. All Rights Reserved.