Ελβετικά τρένα: Λειτουργούν… ρολόι!

Τα τουριστικά τρένα της Ελβετίας ακολουθούν συναρπαστικές διαδρομές
Τα τουριστικά τρένα της Ελβετίας ακολουθούν συναρπαστικές διαδρομές
Κοντά στη Λουκέρνη υπάρχει το βουνό Πιλάτους, όπου ο πιο απόκρημνος οδοντωτός σιδηρόδρομος σας μεταφέρει από το Αλπναχστάντ στο Πιλάτους Κουλμ
Το Glacier Express περνά από πλούσια λιβάδια καλυμμένα με αλπικά λουλούδια, βουνά, ρυάκια και βουνά?
Στο Πάρκο Παγετώνα του Titlis, κοντά στην Λουκέρνη, μπορείτε να ταξιδεύετε με ύψος που αγγίζει τα 3.000 μέτρα, μέσα στο πρώτο περιστρεφόμενο τελεφερίκ +2
Προβολή Φωτογραφιών
Τα τουριστικά τρένα της Ελβετίας ακολουθούν συναρπαστικές διαδρομές

Τα διάσημα τρένα της Ελβετίας είναι πολύ παραπάνω από απλά μέσα μεταφοράς. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι του τουριστικού πακέτου τής χώρας και προσφέρουν πολλές αξιομνημόνευτες εμπειρίες. Τα τουριστικά ελβετικά τρένα αρχίζουν τις συναρπαστικές διαδρομές τους κάθε χρόνο από τον Μάιο.

Επιμέλεια: Μαρία Αγγελακοπούλου

Είναι ένα από τα πράγματα που σε πολλές χώρες μπορείς μόνο να το ονειρευτείς. Στην Ελβετία, εάν το τρένο σας έχει καθυστερήσει, το τρένο στην αλλαγή γραμμής σάς περιμένει για να επιβαβαστείτε! Επιπλέον, πριν κατεβείτε σας ενημερώνουν σε ποια γραμμή θα το βρείτε…

Πάρκο Παγετώνα Titlis

Υπάρχει πολύς πάγος όλο τον χρόνο στο Πάρκο Παγετώνα του Titlis κοντά στην Λουκέρνη, όπου μπορείτε να ταξιδεύετε με ύψος που αγγίζει τα 3.000 μέτρα, μέσα στο πρώτο περιστρεφόμενο τελεφερίκ. Εκτός από το να απολαύσετε τη θέα, μπορείτε να δείτε έναν παγετώνα από το εσωτερικό του στη σπηλιά παγετώνα του Titlis.

Σε περίπτωση που ταξιδεύετε με παιδιά, εκεί υπάρχουν κάθε είδους παιχνίδια χιονιού. Το πάρκο είναι ανοιχτό από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο εφόσον το επιτρέπει ο καιρός. Το τελεφερίκ ξεκινάει από το Ένγκελσμπέργκ.

Δείτε Επίσης
7 πράγματα της τελευταίας στιγμής που πρέπει να κάνετε πριν από κάθε ταξίδι

Βουνό Πιλάτους

Επιπλέον, κοντά στη Λουκέρνη υπάρχει το βουνό Πιλάτους, όπου ο πιο απόκρημνος οδοντωτός σιδηρόδρομος σας μεταφέρει από το Αλπναχστάντ στο Πιλάτους Κουλμ, περνώντας από πλούσια λιβάδια καλυμμένα με αλπικά λουλούδια, βουνά, ρυάκια και βράχους. Ανοιχτά από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο, μπορείτε ακόμη να πάρετε το εναέριο τελεφερίκ για να απολαύσετε τη θέα στα 2.132 μέτρα ύψος.

Glacier Express

Ένα από τα πιο διάσημα τρένα στην Ελβετία είναι επίσης το Glacier Express, που λέγεται ότι είναι το πιο αργό εξπρές τρένο του κόσμου. Πηγαίνει από το Ζερμάτ στο Νταβός ή στον Σαιντ Μόριτζ, σε ένα ταξίδι που διαρκεί περίπου 7 ώρες και περνάει από συγκλονιστικά τοπία με βουνά, βαθιά φαράγγια, όμορφες κοιλάδες, 91 τούνελ και 291 γέφυρες.

© 2013-2023 womanidol.com. All Rights Reserved.